Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Rolexite kohta lugesin kunagi, et nad ei peagi (!) täpsed olema. Kallid on küll. Kahjuks info allikat enam ei mäleta... vist Päevalehe mingi intervjuu kellaspetsiga (müügimehega?).
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Rolexite kohta lugesin kunagi, et nad ei peagi (!) täpsed olema. Kallid on küll. Kahjuks info allikat enam ei mäleta... vist Päevalehe mingi intervjuu kellaspetsiga (müügimehega?).
no wiki andmetel: Rolex is the largest manufacturer of Swiss made certified chronometers. In 2005 more than half the annual production of COSC certified watches were Rolex.
COCS sertifikaat peaks juba midagi näitma. samas ei ole ise mingi kellasepp
Mul ka Casio, ostetud eelmisel sajandil Kadaka turult kellademüüjalt, maksis 200 kr, nende aastate jooksul pole olnud vajadust näitu korrigeerida, kui valetama hakkab siis patareivahetus aitab. Eelmise kellaga ka vedas, Poljot teenis ausalt 25 aastat ja nüüd sahtlis vanaduspuhkusel.
Samuti Casio. MRS-300 (2385) Marine Gear.Viies aasta läheb,täpselt töötab.Sai soetatud selline kuna aeg-ajalt vaja vetesügavustes käia ja mis reaalselt ka merevett ning muud sellesarnast välja kannatab.Maksis 2000.-.Olen rahul
Mul on mingi LORUS-e kell ca 1200 eest. Läheb 4-s aasta, enda mäletamist mööda olen seda edasi-tagasi keeranud tundide kaupa ainult seoses reisimise ja suveajaga. Odavamate kellade nt Q&Q-ga võrreldes on imho hoopis teine täpsusklass
Muidugi ma sekundi pealt seda ei kontrolli kuid kui seda mitme aasta jooksul korrigeerima ei pea ja aeg on õige siis ju on täpne küll...
Kvartsiga ikka, mingit välist sünkroniseerimist
pole nendel kohanud, tüüpiline käiguviga mõni
minut aastas. Kasutati vanade elektriarvestitega
koos et saada kahetariifset (öö/päev) arvestust.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Käiguviga tuleb vast sellest, et keegi ei sea kella kvartsgeneri sagedust paika. Kellas polegi selleks trimmerkondet. Esimestes vene elektroonsetes kellades muide oli.
Mingi teooria kohaselt valitakse paremate kellade jaoks sobiva sagedusega kvartsid, odavatele aga lähevad igasugused.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
eluaeg olen kasutanud vene kella ЭЛЕКТРОНИКА-5,hinna ja käigutäpsuse suhe on ideaalne.hetkel on kasutusel uuem mudel-55,sellel on sisseehitatud käigutäpsuses parandamise süsteem.esimesel aastal oli käigitäpsus alla 5 sekundi rohkem kui aasta kohta.ainuke häda et täpse käigu saamiseks tuleb vaeva näha,sest täpse paranduskoefitsiendi arvutamiseks on kontrolliaeg vähemalt 10 päeva(mida pikem aeg,seda täpsem tuleb arvutus)ja selle ajaga ununeb asi tavaliselt juba ära.ja peale patarei vahetust tuleb tegevust uuesti korrata.
No umbes selline, LED 7-segmendid 7 tk. ühes reas, päris keeruline elektroonikaseadeldis on, võrgutoitel, 1995 aastal taadeldud. Pealegi eritab see kell raadio tühjadel vahesagedustele ühetoonset pininat (Oskab keegi öelda, mida see pinin endast kujutab? Pidev andmevahetus aatomkellaga?). Sisseehitatud liitiumaku, voolukatkestus kellaaega ei mõjuta. Seisis kolm aastat pappkarbis, esimest korda oma vooluvõrgus oli kell kaks minutit ees...
Mul poole tuhandene Q&Q. Minu mäletamise järgi lasin patarei vahetada kellassepal pool aastat tagasi või isegi natuke rohkem. Ja mööda paneb praeguseks +1minutit. Kui pole vaja sekundi täpsust aega siis ei saa arugi, et midagi valesti on.
Comment