Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas ei ole olemas täpset kella?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas ei ole olemas täpset kella?

Esmalt postitatud resr poolt
    .... mida see pinin endast kujutab? Pidev andmevahetus aatomkellaga? .... esimest korda oma vooluvõrgus oli kell kaks minutit ees...
    Sees on spetsiaalne mikroskeem, kvartsresonaator on selle kõrval.
    Väljastab pidevalt kellaaega (tunnid, minutid, ...) jadakoodis.
    Töötab seesoleva liitiumelemendi toitel kui pole elektrivõrku ühendatud.
    Võrgutoite andmisel hakkavad tal tööle ka indikatsioon ja mikrokontroller.
    Ei ole ta ise aatomkell ega toimu ka mingit sünkroniseerimist aatomkellaga,
    mis on keerukas ja suur seade. Meil levinud aatomkellaga sünkroniseeruvad
    kellad kasutavad enamasti DCF77 raadiosignaale, nagu näiteks need siin:
    http://www.ronex.ee/index.php?group_id=2244&page=50
    DCF77 kohta http://www.dcf77.com/index.htm ja
    aatomkellast http://www.atomuhr.com/index.htm (ka lingikogu).
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Käekella mul pole, küll aga asjaliku välimusega seinakell colonial clock -stiilis. Metallist ja puha .

Aga oh häda...nädalaga jooksis u. 5 minutit ette. Kallis oli kah kuramus.
      Suure kella taga vaatab vastu pisikene patareiga plastmassist junn, hiina (või sealtkandi) toode ja peal kirjas "unadjusted" ehk siis tõlkes, et sõida seenele oma reguleerimisega. Ja siis veel, et "zero jewels"...no OK, ma väga imestaks, kui plastmassi seest ka rubiine leidub .

Kruvikas vahele ja valged hammasrattad juba paistsid. Kurat...tõesti pole mingisugustki regulli võimalust, isegi trimm-kondensaator puudub kuigi pisikesel trükkplaadil koht selleks justkui olemas. Ega's midagi, mingi vana munataimeri kvarts rändas asenduseks. Miskipärast arvasin, et 10 aastat tagasi tehti veidi kvaliteetsemaid asju.
      Ja nüüd on üsna täpne. Nädalaga ainult kümme sekundit eksib, anname andeks.

Vot selline lugu siis nende kvartsidega...

Comment

Esmalt postitatud daddo poolt
        Paarituhandeline Casio käekell?
        Mul nimelt on 1700 kroonine Casio ja see on küll juba sellest Wave Ceptor seeriast, mis sellesama eelnimetatud DCF77 signaali kuskilt Saksamaalt 4-5 korda ööpäevas võtab ja saan sama kinnitada, mida fre: enda kella täistunni piiksu kuulen 98% kordadest identselt samal ajal kui ER uudistest. Väiksemad raadiojaamad eksivad teinekord pisut rohkem: paar sekundit kõrvalekallet siia-sinna. Seega pole justkui oluline, kui palju kell nädala jooksul maha jääks või ette käiks - ta lihtsalt seab end kohe õigeks.

PS: kas keegi on näinud kuskil laiemat seinakellade valikut, mis DCF77 oskajad?
        Väike küsimus, et kust selle seeria käekelli saab üldse tallinnast osta, täna käisin nii mõnedki poed läbi, ei leidnud seda õiget. Casiot oli aga mitte seda seeriat, aidaka hädast välja palun!

Comment

väike kivi http://www.metrosert.ee/ kapsaaeda hetkeseisuga 1h vale aeg
          -

Comment

Esmalt postitatud sahtel poolt
            Väike küsimus, et kust selle seeria käekelli saab üldse tallinnast osta, ....
            Karta on et ei müüdagi Eestis DCF77-ga
            sünkroniseeruvaid käekelli, oleme selle levi
            äärealal ja selline käekell vajaks tugevamat
            signaali (pisike antenn pole nii effektiivne).
            Kui kaupmehed neid sisse ostaks ja müüks,
            tuleks vast pretensioone liiga palju, linnad-
            asulad ka raadiohäireterikkad...
            DCF77 väike levikaart ka:

...ja link veel ühele levikaardile:
            viimati muutis kasutaja fre; 28 m 2007, 11:46.
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud sahtel poolt
              Väike küsimus, et kust selle seeria käekelli saab üldse tallinnast osta, täna käisin nii mõnedki poed läbi, ei leidnud seda õiget. Casiot oli aga mitte seda seeriat, aidaka hädast välja palun!
              Jõudsin samale tulemusele Kas Eestis on Wave Ceptor üldse esindatud kuskil ??

Comment

Esmalt postitatud maxtorn poolt
                Jõudsin samale tulemusele Kas Eestis on Wave Ceptor üldse esindatud kuskil ??
                Wave Ceotor Casio kelli müüb eestis päris kindlasti goldwatch ning väidetavalt pidi eestis isegi toimima.

Comment

Minu vanaisalt päranduseks saadud üleskeertav pobeda, mis muide Pirita rannas pihta pandi, eksis poole aasta jooksul neli sekundit, vähemalt vikerraadio piiksude järgi arvestades, seda enam imestan, et kaasaegsed võrdlemisi kallid kellad nii puusse panevad.

Comment

Esmalt postitatud fre poolt
                    Karta on et ei müüdagi Eestis DCF77-ga
                    sünkroniseeruvaid käekelli, oleme selle levi
                    äärealal ja selline käekell vajaks tugevamat
                    signaali (pisike antenn pole nii effektiivne).
                    Kui kaupmehed neid sisse ostaks ja müüks,
                    tuleks vast pretensioone liiga palju, linnad-
                    asulad ka raadiohäireterikkad...
                    DCF77 väike levikaart ka:

...ja link veel ühele levikaardile:
                    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...77_map_new.png
                    Hei,

Käekellade kohta ei oska kosta, aga mu pisike ilmajaam suudab ennast küll ööjooksul ära sünkroniseerida Frankfurtiga DCF77 abil.

Comment

Esmalt postitatud kpihus poolt
                      Wave Ceotor Casio kelli müüb eestis päris kindlasti goldwatch ning väidetavalt pidi eestis isegi toimima.
                      Mina ostsin oma Wave Ceptori Tartust Eedeni keskusest Kamee Ehte kullapoest.
                      Kuid garantiitalong on antud www.airot.ee (Goldwatch) oma. Viimastega ma isegi suhtlesin alguses, kui sünkroonimise sain kõik toimima, ainult ajatsooniga panin mööda ja kell oli täpne, aga tunni võrra valet aega näitas :P Lahenduseks oli see, et arvutist tuntud Cairo +2 ajatsoon, mis meil arvutites muidu õiget aega näitab, oli vaja Ateena ajatsooni peale panna. Mäletan, et sealt Airotist konsulteeriti veel Saksamaaga, seega mingi maaletooja suhe nende kelladega neil kindlasti olemas on.

Mis puutub levi, siis saan kinnitada, et vähemalt siin Kagu-Eestis on see laitmatu. Kellal on signaalitugevuse mitme nivooline indikaator displayl. Ja ma julgen väita, et enamuse ajast on see n.ö põhjas - 100%. Kui seda kaarti vaadata ja Eesti nagu niigi levist nii väljas, siis ma kahtlen, et see 200km Tallinna poole seda levi nüüd kardinaalselt vähendab. Võibolla pigem mõjutab umbsem "eeter" ja ülemõistuse palju kipsplaati ja selektiivklaasidega aknaid... Olen ise ka Tallinna sattunud, siis minumeelest täiesti kadunud see levi küll pole kuskil olnud. Pigem nõrgem. Ja kui ma õigesti kella kasutusjuhendit mäletan, siis see vaid pikendas sünkroonimise aega, mitte ei muutnud seda võimatuks. Aga kuna automaatsünkroonimise ajad on nagunii öised, siis vahet pole.

Comment

1300 kr-ne Lorus käib küll üsna sekundipealt, niipalju kui mahti kanda olnud... enamasti päikese või kellaraadio järgi tööle-koju

Aga mis puutub netilehtede etalonkelladesse puutub, siis mõni aeg tagasi püüdsin (kui ei eksi, siis sellesama metroserdi koduka järgi) arvutikella õigeks sättida. Jamasin temaga nii- ja naapidi... kuidagi imelik tundus asi, kuni lõpuks avastasin, et veebileht näitab mulle minu enda arvuti aega... Aga kiri oli juures, et "õige aeg" vms...

IRW... praegu ju täpselt sama lugu

hmm... sellega nii, et kui leht lahti teha, võtab ta aja kusagilt mujalt, aga nii kui arvutikella valeks keerad, on see ka omadega metsas! Ulme...
                        viimati muutis kasutaja Petz; 06 m 2008, 15:19.

Comment

Working...
                        X