Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

miks selline imelik telefonikaabel?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    miks selline imelik telefonikaabel?

    sattusin tööjuures peale meile majja tulevale telefonikaablile, mis jookseb keskjaama ja sealt üks juhe siis ADSL modemi poole. ADSL modemi juures nägi see kaabel välja selline:



    Ühendatud on siis sinine ja valge soon. Miks selles kaablis aga nii palju sooni on- oranz ja punane ja mingi traat jne, et kas tegu on mingi universaalsema kaabliga? Ning sellel pesal on samuti hästi palju klemme, milledest hetkel on siis kasutuses vaid kaks. Kas äkki on tegu ISDN lahendusega?

    #2
    Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

    Tegemist on kõige tavalisema telefonikaabliga MHS 1x4x0,5.
    Imelik on sinu pildil kujutatud ühendus - ilus oleks see asendada RJ11 pistikupesaga

    Comment


      #3
      Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

      Seal kaablis on arvatavasti kaks paari(paarid pole keerutatud), üks varusoon ja varje.
      ISDN ühendusi on olemas erinevaid, juhtmete arvu järgi meenuvad näiteks kahe ja neljajuhtmelised.

      Aga üldiselt sellise porno tegija tuleks saata mõnda sideettevõttesse praktikale(kui see just ajutiselt katsetamiseks pole pandud).

      Comment


        #4
        Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

        aga miks neid kaableid kaks paari on? Kas varusoon on selleks juhuks kui mõni teine soon katki läheb?

        Ning kas peale inetu väljanägemise sedasi ühendades veel midagi halba on?

        Comment


          #5
          Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

          Sellist sidekaablit, milles oleks vähem kui kaks paari sooni ei olnud käepärast ja kuskilt kaugelt maalt oli seda juppi tuua liiga kallis.

          Comment


            #6
            Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

            selles kaablis ei ole 2 paari, seal on nelikkeerutis.
            kõige tavalisem telefonikaabel ja minu jaoks tundub koduses kasutamises eriti mõttetu, kuna cat5 on pm sama hinnaga, aga vajadusel palju lihtsamini kohandatav erinevate rakenduste jaoks. nt MHS kaabel ei võimalda peale DSL filtrit samas kaablis edastada modemi ja telefoni jaoks minevaid signaale korraga, et häireid ei tekiks. korteri/maja telefonikaabeldus kannatab cat5 puhul kergelt kohandada arvutivõrguks ja hädapärast võib isegi samas kaablis veel endiselt ka telefoni signaal joosta
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

            Comment


              #7
              Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

              Esmalt postitatud reuter poolt
              selles kaablis ei ole 2 paari, seal on nelikkeerutis.
              ...
              nt MHS kaabel ei võimalda peale DSL filtrit samas kaablis edastada modemi ja telefoni jaoks minevaid signaale korraga, et häireid ei tekiks.
              no mis jutt see veel on ?
              nelikkeerutuse paaride ülekostvus on väiksem kui 2 eraldi keerutatud paari puhul, jaamadevahelised ühendused on puha nelikkeerutusega kaablitega tehtud. MHS ei ole muidugi nii körge klassi kaabel, aga ülekostvus telefonispektris saab olla vaid valesti tehtud krosseeringu puhul vöi kui kaabel on vett täis.

              Comment


                #8
                Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                nelikeerutis muidugi teise nelikkeerutisse ei kiirga, aga sooned omavahel kiirgavad küll. nelikeerutises ei ole paare, on lihtsalt 4 soont kokku keeratud. kõik sama pikad ja sama keerutisteguriga.
                näide ülekostvusest: sai kunagi vanaisa juures pandud telefoni filter esimesele korrusele, kuna seal oli esimene telefon. sealt siis eraldi soontes telefon ja internet edasi teisele korrusele MHS kaabliga, kuna see oli seal juba Elioni poistest olemas. telefoniga rääkimine oli pea võimatu, kui modem oli sisse lülitatud. mingi aeg vahetasin selle 5m pikkuse jupikese cat5 vastu ja mitte üht krõpsu modemist telefoni kosta ei ole.
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                Comment


                  #9
                  Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                  nelikkaabel on vabalt kasutatav 2 paarina, paari moodustavad diagonaalis olevad sooned. kui kasutada 2 körvutiasetsevat, siis muidugi kostab läbi. kindlasti kompenseerub parasiitmahtuvus nelikkaablis täielikumalt kui 2 samas sukas oleva paari puhul. ntx jaamdevahelise lingi puhul on nelikkaablis 2 paari ülekostvus alla -60db , tulemus, mida Nxpaar puhul iialgi ei saavuta.
                  sides on asjade kohta standardid ja neist lähtutakse. MHS on parameetritelt CAT3 kaablist isegi parem, nii et ka 10Mb vörgu ehitamine ei tohiks olla vöimatu.
                  http://www.helsinkiopen.net/taloverkon_kunnostus.html

                  Comment


                    #10
                    Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                    ma ei vaidlegi, et jaamade vahel nelikkeerutis halvem on. telefoni ühendamiseks ei ole seevastu mingit kvaliteeti vaja, seda võib kasvõi okastraadiga ühendada. cat5 koduse nõrkvoolu kaablina kasutades jätab lihtsalt tulevikuks rohkem mänguruumi. MHS-st läheb ka 100Mb lühematel vahemaadel probleemidetta läbi, aga telefoni(või ka 2) sinna kaablisse enam siis sisse ei suru, cat5 puhul ei ole see probleem. VoIP jms lahendused jätame hetkel teemast välja
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                    Comment


                      #11
                      Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                      mul tuttavale Tallinnas tõi Elion eile majja kaabli sisse(telefon ja ADSL interneti valmidus), kuid majasiseselt peab ta hakkama ise kaabeldama(või siis laskma teenuse tellida). Ta ütles, et see majja veetud kaabel oli 6 soonega. Kas tegu on tõenäoliselt sellesama MHS kaabliga? Ning kui ta otsustaks majasisese kaabelduse cat5e teha(telefon ja internet ühte kaablisse), siis kas ta peaks esiteks MHS kaabli puhul välja uurima, millist kahte traati kasutatakse telefoni jaoks ning need kaks ühendama CAT5e kaabli näiteks 7&8 soonega?

                      Comment


                        #12
                        Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                        Tavaliselt kasutatakse esimese paarina valget ja sinist; teine paar on punane ja oranž (kui peaks kahte liini vaja minema).
                        Majasisene kaabeldus tasuks teha cat5e kaabliga; kõik pesad panna RJ-45 ja vedada kõik kaablid ühte kohta kokku. RJ-45 pesasse läheb ka telefoni RJ-11 sisse ja sama pesa ja kaablit saab kasutada hiljem ka arvutivõrgu vms jaoks. Telefoni puhul läheb siis RJ-45 puhul kasutusse kaks keskmist kontakti ja need ühenduvad cat5 kaabli sinine ja sinine/valge soonega.
                        Teisele poole otsa, kus kõik liinid kokku saavad, oleks eriti ilus teha kas RJ-45 cat5e patchpaneel või cat5 kross. Mõistlik oleks panna sinna punkti siis ruuter ja svitch, kuhu ühendada arvutitesse minevatesse portidesse võrk ja telefoni portidesse telefoni liin (pärast ADSL'i filtrit).

                        Comment


                          #13
                          Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                          Telefon RJ-45 pesas painutab kaks äärmist kontakti liiga välja. Odavamad pesad õnnestus just praegu ära rikkuda.
                          AMP'i omad paistsid kannatavat, aga kes teab... Võibolla venivad ka ajapikku need välja.

                          Comment


                            #14
                            Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                            Amp'i omadega pole siiani veel näinud sellist jama. Küll aga on odavate pesadega nii mõndasidki jamasid, seepärast olen põhimõtteliselt praegu kõige muu vastu... niikaua kuni vastupidist tõestatakse. Näiteks alles paar nädalat tagasi olid mingid noname võrgupesad, kus olid juhtmete klemmide all külmjooted. Mõned töötasid, mõned mitte. Need, mis töötasid, hakkasid ka mõne aja pärast jamama. Jusiis oli hiinlastel paha päev.
                            Samuti on kohatud odavaid pesasid, kus kontaktid kippusid jääma pistiku kontaktide vahele plast ribade peale, asi oli niivõrd ebatäpne.
                            Kunagi sai ostetud no-name RJ45-pistikuid lähedalasuvast elektrikaupusest (ei viitsinud kaugemale minna, oli ainult mõni puudu), millest enamusel ei andnud pärast pigistamist teine kontakt ühendust... Ja kui veel sügavamale pigistada, siis hakkas ühendust andma, aga siis oli nii sügaval, et switchi pordis enam ei olnud korralik ühendus... Et isegi siis nii elementaarne asi nagu RJ-45 pistik saab olla probleemne.

                            Igatahes disaini järgi peaks üks korralik RJ-45 pesa kannatama RJ-11 ja RJ-12 pistikuid ilma probleemideta. Kuid mittekorralikke "ühekordseks kasutamiseks" pesasid on kahjuks ka, ja mitte vähe.

                            Comment


                              #15
                              Vs: miks selline imelik telefonikaabel?

                              Esmalt postitatud digital poolt
                              enamusel ei andnud pärast pigistamist teine kontakt ühendust... Ja kui veel sügavamale pigistada, siis hakkas ühendust andma, aga siis oli nii sügaval, et switchi pordis enam ei olnud korralik ühendus...
                              Uskumatut s...a ikka toodetakse. Siit järeldus, et lihtsalt ei tasu sellist kraami osta. Tuleb osta seda mis on hea.


                              Uurisin veel seda AMP'i pesa. Võtsin isegi lahti, et näha kuidas see ehitatud on. Hoopis midagi muud kui odavad pesad.

                              Tallinnas asuv elektroonika ja IT ning LAN tarvikute veebipood. Pakume komponente hoolduse, teeninduse, prototüüpimise ja muude lahenduste valdkondades. Tere tulemast!

                              TE Connectivity provides the most comprehensive line of high-performance electrical insulation and power insulation products in the industry.



                              Selline ta on. Ei õnnestunud mul teda rikkuda ei RJ-11 ega ka 4P4C'ga.
                              Tegelikult segaduse vältimiseks peaks neid nimetama kui ...P...C. Näiteks selgus, et AMP RJ-45 pistik on tegelikult 10P8C.
                              Nii et see konkreetne AMP pesa jäi terveks, kuigi kontaktid painutati samamoodi "põhjani". Odav pesa aga paindus ära. Mõned tootjad väidetavalt isegi hoiatavad selle eest. Et oleks telefon 8P2C, siis poleks väga vigagi. Muidu aga...

                              Telefon RJ-45's... Ma kuulsin juttu ühest kogemata läbi põlenud ISDN seadmest. Sattus kuidagi telefonivõrku ja sai helinat tunda. Võibolla gigabitisele võrgukaardile pole see ka hea. Samas, miski pole lollikindel kui valesti ühendada.
                              viimati muutis kasutaja ketas; 07 m 2008, 07:27.

                              Comment

                              Working...
                              X