Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Küsimus in/out digitaaltermomeetri kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Küsimus in/out digitaaltermomeetri kohta

Tegemist täiesti tavalise 200 kroonise sise/välis digi termomeetriga.
    Küsimus selline, kas tohib pikendada välis anduri kaablit. Originaalis on pikkuseks 1,5m. Tahaks pikendada 5m võrra. Kas võib juhtuda oht, et termomeeter hakkab pärast juhtme pikendamist valetama, juhe läheb liiga pikaks?

Vs: Küsimus in/out digitaaltermomeetri kohta

Kuna juhtme takistus on ikka suhteliselt väike siis probleemi sellest ei tule.

Comment

nagunii nende termomeetrite näit on suhteline, nt mul üks selline näitas õue ja toa temperatuuri erinevust 1,5 kraadi, kuigi mõlemad andurid olid laua peal kõrvuti. juhtme pikendamine võib mõjutada suurusjärgus 0,1 kraadi, aga termomeetri enda täpsust arvestades hälvet ei ole
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mul on veel pikem juhe >=20m. Sai just spetsiaalselt katsetatud kas mõjutab. Ei mõjutanud.

Ja kuna ma õnnetul kombel oma välisanduri ära lõhkusin, sai termomeetrist välja kakutud toaandur ja see juhtme otsa pandud.

Järgmisena sai huvipärast andurit mõõdetud. Selgus, et see on lihtlabane NTC 10k @ 20'C. Asenduseks toodud samasugune näitas õiget temperatuuri. Saad ümberlülitiga isegi vaese mehe majatermomeetri teha. Näit uueneb ainult natuke aeglaselt.

Endale tinutasin lõpuks 4 pinniga pistiku külge :P IN/OUT ilusti saadaval.
        Üllatavalt energiasäästlikud on sellised asjad ka. Originaalpatarei on siiamaani sees. Mitmeid aastaid. Hetkel 1.407V. Voolu ei viitsi mõõta.

Täpsus tal on muidu 0.1 'C

Comment

Working...
        X