Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
väikses ruumalas palju puhast energiat ega muud maagiat vist ei ole.
ok, aga kui võrrelda pisut võrreldamatuid asju, näiteks kummas on rohkem energiat, kas ühes ruumalas kokkusurutud vesinikus, või ühes ruumalas tänapäevases akus elektri näol ? Akuks võtame näiteks LiPo, kuhu võiks ühte liitrisse mahtuda 300 Wh ja vesiniku surume kokku niipalju kui inimlike vahenditeka võimalik (loomulikult mõistlikuse piires).
EDIT: ise küsin ise vastan. 30 MPa rõhu all on 1 liitris vesinikus 0,75 kWh energiat ehk siis 750 Wh/L vs. 300 Wh/L vesiniku kasuks.
Ma siin oma umbteemaga ei taha igiliikuritest küll rääkida, kuid mainin, et olen netist lugenud lugu, kus juba mingi ca 2000-nda aasta paiku olla mingi teadlane, kes kogu kogu elu uurinud võimalust vee baasil mootori valmistamist, olla äärmiselt jäljetult enne revolutsiooni kadunud. Et globaalsele naftatööstusele selline revolutsioon ei sümpatiseerunud... Kes teab, palju selles loos tõde on, aga omamoodi küsimused oleks tõesti:
a) mis saaks maailma majandusega, kui ühel päeval saaks autole paaki vett panna;
b) mis saaks maailma veevarudest;
Viimase küsimuse puhul hakka või arvama, et olgu selleks energiaallikaks mis on - inimkonna sellise tarbimisviisi jätkumise puhul muutuks ka vesi defitsiidiks ja räägitaks vee otsalõppemisest...
Ma siin oma umbteemaga ei taha igiliikuritest küll rääkida, kuid mainin, et olen netist lugenud lugu, kus juba mingi ca 2000-nda aasta paiku olla mingi teadlane, kes kogu kogu elu uurinud võimalust vee baasil mootori valmistamist, olla äärmiselt jäljetult enne revolutsiooni kadunud. Et globaalsele naftatööstusele selline revolutsioon ei sümpatiseerunud... Kes teab, palju selles loos tõde on, aga omamoodi küsimused oleks tõesti:
a) mis saaks maailma majandusega, kui ühel päeval saaks autole paaki vett panna;
b) mis saaks maailma veevarudest;
Viimase küsimuse puhul hakka või arvama, et olgu selleks energiaallikaks mis on - inimkonna sellise tarbimisviisi jätkumise puhul muutuks ka vesi defitsiidiks ja räägitaks vee otsalõppemisest...
Comment