Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

dioodlaserid maatriksina?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: dioodlaserid maatriksina?

Esmalt postitatud marley poolt
    sellele on vastus eelmites postides olemas: voolutarve, + lisaks veel jahutus.
    dioodlaseri ja ntx protsessoriloogika voolutarbed ja võimsused erinevad ikka
    suuresti. aga arvatavasti keegi kusagil juba töötab sellise lahenduse kallal.
    Ilmselt ei oleks tarvis nõnda suurt tihedust nagu mikrokiipidel. Piisab kui näiteks 800x600 mahutada ära 5cm2 räniplaadile.
    Allkiri.

Comment

laotamine on teine teema. sein ei jää takkajärge helendama, nagu luminofoor. ja tegelikult laotamise pärast ma selle hinnagulise 10mA välja pakkusingi ega 10mA puhul püsivalt mingit korralikku valgust ju muidu eriti ei saa. laotamise ja heleduste erinevuse tõttu jääb dioodi keskmine vool madalamaks.

mul vanaisal on talus 50A peakaitse, seega selle projektori saaks ilmselt napilt tööle
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ma arvan, et dioodlaserid võiksid olla maatriksis st. korraga põleb vaid 1. Pilt joonistatakse nende peale välja. Voolud tunduvalt väiksemad. Laotust...milleks. Piisab läätsest.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mäletan korra et lugesin ühe projekti kohta (ei mäleta kus ja mis projekt kahjuks) kus kasutati mingit uue tehnoloogiaga LEDi mis nägi välja ja toimis nagu tavalien 1.7V punane LED, aga saavutas oma täisheleduse ainult 2-3mA-ga

Comment

miks maatriks ? ühte laserit liigutades saad ju sama tulemuse..

Comment

Esmalt postitatud juxx poolt
              või peeglikesi maatriksis http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=279414

Comment

Mehhaanika vältimiseks muidugi. Liikuvad osas on kurjast!
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Üks lahendus oleks neid kahte tehnoloogiat kombineerida - kasutada näiteks 20x20 lasermaatriksit ja siis seda "kiirtekimpu" peeglitega laotada.
                  Üldiselt mehhaaniliste laotusseadmete puuduseks on ebapiisav kiirus. Sellest ka pildi värelemine selliste aparaatidega.
                  Üks huvitav lahendus, mida hetkel ka laborites testitakse on nn. mikropeeglid. Liigutavad neid piesoelektrilised elemendid, mis suudavad piisavalt kiiresti liikuda.
                  viimati muutis kasutaja vax; 27 m 2008, 16:48.
                  Allkiri.

Comment

Esmalt postitatud juxx poolt
                    Kusjuures mul on selline seadeldis kunagi ka tehtud ja töötanud. Kasutasin laserpointeri elementi st. lammutasin kogu metalli ümbert ära. Alles jäi vaid laserdiood ja lääts, mille kinnitasin teibiga dioodi otsa õigele fookuskaugusele. Laserdiood ise oli balsapuust tiku otsas. Tiku teine ots oli läbi vedru seadme korpuse külge fikseeritud. Tiku keskpaika tulid kahe vana vene valjuka küljest kaks peenikest painduvat traati (kitarrikeel). Üks valjukas kallutas värgendist vertikaalis, teine horisontaalis. Sai sellega seinale muusika taktis muutuvat kujundit lastud. Mingi soft oli veel, millega sai kujutisi ka lasta, enam ei mäleta mis nimeline.
                    Allkiri.

Comment

midagi Intelilt.
                      Allkiri.

Comment

nende kujutiste joonistamiseks saab kasutada ka kõvaketta peade hälvitussüsteemi. üks vertikaali ja teine horisontaali kallutama. diood seisab paigal ja kummagi hälvitussüsteemi küljes on peegel, mis siis kiirt kallutab. minu mäletamist mööda oli töösageduse piir kuskil 10Hz kandis. sagedust piiras suur liikumisamplituud ja liikuvelementide suur mass. piirsagedusel kasvab hälvitusvool ka juba suht suureks. natuke parandas omadusi, kui lihviti kõik üleliigne materjal liikuvatelt osadelt maha ja piirati liikumine mehhaaniliselt väiksemale amplituudile
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kuna mul on vana seadme osad alles, on kavatsus kunagi teha versioon2. Vahe seisneb kallutussüsteemis. Kui vanal oli laser pulga ühes otsas ja pulk ise kinnitus teist otsa pidi, siis uuel on plaanis kinnitada pulk otse laseri tagant, liimides selle kummist membraani keskele. Liigutataks teist (membraani tagust) otsa. Kuna tegemist on balsapuuga, siis on sel väga väike inerts. Valjuhäälditeks paneks mingi lahtise kastiga kõlari madalsagedushäädid. Membraani keskele väike papist tugevdus ja kitarrikeele asemel kasutaks samuti balsast liistusid. Kidrakeel oleks vaid kahes otsas.
                          Allkiri.

Comment

Working...
                          X