meil on töö juures RFID võtmetega läbipääsusüsteem. Huvi pärast küsin, et kuidas neid võtmeid näiteks uute töötajate lisandumisel juurde saab? Sest nagu ma tean, peaksid need võtmed olema kõige lihtsamad read-only tüüpi(saab ainult ühe korra tehases midagi peale kirjutada). Nüüd kui nad meile tulevad, siis registreeritakse nad lihtsalt seda süsteemi haldavas tarkvaras ära ja töötavad. Kuidas aga süsteem teab, millisel võtmel millised õigused on?
Või on see skeem selline, et igale võtmele kirjutatakse tootja poolt tehases kiibile mingi ainulaadne kood ning see kood kantakse(näiteks trükitakse või graveeritakse) ka võtme enda peale. Kui nüüd endale ports uusi võtmeid tellida, tuleb läbipääsusüsteemi tarkvaras sisestada iga RFID võtme ainulaadne kood (loed võtme enda pealt selle trükitud või graveeritud koodi) ning siis temaga seotud õigused. Samas pole ma veel siiani ühelgi sellisel RFID võtmel mingit pikka koodi peale trükituna näinud..
Ehk keegi targem teab selgitada?
Või on see skeem selline, et igale võtmele kirjutatakse tootja poolt tehases kiibile mingi ainulaadne kood ning see kood kantakse(näiteks trükitakse või graveeritakse) ka võtme enda peale. Kui nüüd endale ports uusi võtmeid tellida, tuleb läbipääsusüsteemi tarkvaras sisestada iga RFID võtme ainulaadne kood (loed võtme enda pealt selle trükitud või graveeritud koodi) ning siis temaga seotud õigused. Samas pole ma veel siiani ühelgi sellisel RFID võtmel mingit pikka koodi peale trükituna näinud..
Ehk keegi targem teab selgitada?
Comment