Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ohutu kaugus kõrgepingeliinist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ohutu kaugus kõrgepingeliinist?

Olen lugenud, et kõrgepingeliini ligidal elamine ei ole tervislik vähi ohu tõttu (kirjutati, et ohutu vahemaa on 300m). Koos perega olen kolimas kohta, kus kõrgepingeliin asub 50m kaugusel majast. Tundub, et tegemist on 300 - 400kV liiniga.
    Mida asjast arvata?
    Kas peame koos perega ennast fooliumi mähkima?

Vs: Ohutu kaugus kõrgepingeliinist?

Mis sinna siis kolite ?
    Seda elektrivälja mõju kas usutakse või ei usuta.
    No minule on need liinid õues igatahes vastuvõetamatud. Närvidele käivad ka 400V omad, eriti, kui hargnemispunkt on otse akna all ja maja ümbrus pakult poste täis (kuigi on tegemist eramaaga)
    Fooliumi mähkima ei pea.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vähi kohta küll ei usu, see on väga madalsageduslik elektriväli. Vähki tekitavad rohkem keemilised ained (toidulisandid,rääsunud rasvad,tubakasuits).
      Ka ei usu, et pinge nii kõrge on: siis poleks 50m kaugusele elumaja lubatud(või vastupidi: liini). Kas on tegu vahelduvvooluga? Alalisvoolu väli võiks isegi kasulik olla.

Comment

eesti energia kaardil on 330kV liinid täpselt peal, neid Eestis nagu palju ei olegi, vaata järgi. enamasti ikka 110kV ja nende väli on nõrgem. need liinid rikuvad rohkem vaadet, kui reaalselt mõju avaldavad. kui muidugi silmad punnis seda tervise kahjustamist usud, siis ilmselt see ka nahka läheb: aju on piisavalt võimas relv, et see võib inimese haigeks teha või ka tervendada. seetõttu pole see hirmus muretsemine üldse hea
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

tegemist on soomega ja lähiajal püüan uurida täpsemalt millega tegu.

Comment

Hm, äkki need vähjajutu lahtilaskjad tahavad olla kõvad maailmaparandajad, kes kasutavad seda legendi, sest ei julge tunnistada hirmu: äkki mõni traat põleb läbi ja kukub pähe

Minagi väldin kus iganes viibides pikemaid peatusi kõrgepingeliinide all, aga seda vaid seetõttu, et nad on nii hirmuäratavad oma suurusega... ikka kõhedaks võtab küll, kui näen jämedaid traate kõrgel enda pea kohal. Eriti kui need traadid kuuldavalt surisevad

Comment

Kunagi oli lehes selline artikkel: http://www.hot.ee/ototot/Radoon_ja_korgepinge.jpg

Kui radooni peakski tekkima, siis tuul viiks ju kõik kohe minema.

Comment

Minul on ka pigem paranoia selle ees, et mõni traat võib sealt alla tulla. Vot siis oleks "nalja" kui palju. Viljandis ringi liikudes on ka mõne koha peal korter ja ka eramajade kõrvalt kohe jooksvad mastid ikka päris hirmuäratavad.

Comment

Kas nendel liinidel on ühe isolaatori küljes kahene trossipaar?Kui on ja isolaatoritel on üle 30 ketta,siis on tegu 330kV.Ja ma olen ikka väga kindel,et seal on vahelduvvool.Alalisvoolu kasutatakse siis,kui on vaja elekter kuhugi kauge vahemaa taha saata,nt venemaal siberis.Minu maamajal lähevad kah lähedalt põllult kuskil 100 meetri kauguselt Eesti Soojuselektrijaama 2 330kV liini ja 1 110kV liin ja need küll pole minu elutegevust häirinud.Kõige paremini otsustab ära elektrivälja tugevuse päevavalguslambi või neoonlambiga seal all seistes ja vaadates,kas lamp põleb,või mitte ja kui eredalt.Kui siin keegi kardab kõrgepingeliine,siis see on küll natuke koomiline.Iseasi,kas lapseeas,aga kõik suured mehed.Veneaegsed liinid olid jah sellised suured,roostes ja nägid tõesti natuke koledad välja särisedes ja pikkade isolaatoritega,mis rippusid nagu mingid vorstid,aga nüüdsed liinid on küll meeldiva välimusega.Osad isegi meenutavad kuusepuud.Ainult tugimastid liinidel on suured,kuid harilikud kandemastid on sellised kõhnad ja meenutavad kriipsujukusi.Kui tekib tunne,et liinid võivad mõjuda halvasti,majas elavatele inimestele,siis ma soovitaks plekk-katusega majadel katus maandada.
                  viimati muutis kasutaja Henzzman; 19 m 2008, 11:13.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                    enamasti ikka 110kV ja nende väli on nõrgem.
                    Meenub kunagi nähtud pilt tütarlapsest, kes töötas paljajalu põllul kõrgepingeliini all, tõenäoliselt siis 110kV liini all. Ja temal olid juuksed, sellised 30 cm pikad, konkreetselt püsti peas! Vaatepilt oli muidugi lõbus, aga väljatugevuse kohta väga kõnekas.
                    On inimesi, kellel tekib terviseprobleeme isegi CRT monitoriga töötamisel, ilmselt elektrivälja tõttu. Aga kuna seda elektrivälja mõju teemat pole piisavalt uuritud ja statistilist materjali ka ilmselt pole mõjude tõestamiseks piisavalt palju kogutud, siis on seadmete tootja/valdaja seisukoht ilmselt JOKK, kuni teisiti pole tõestatud.
                    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Ja ma vean kihla,et paljajalu kõndides torkisid tütatlapse jalgu heinakõrred rohkem,kui jalatsitega.

Comment

Kas ma olen nüüd millestki valesti aru saanud, aga kas pole nii, et liin tekitab ikkagi magnetvälja mitte elektrivälja. Magnetväli ei saa loogiliselt kellegi juukseid püsti ajada.
                        ...

Comment

Esmalt postitatud Henzzman poolt
                          Ja ma vean kihla,et paljajalu kõndides torkisid tütatlapse jalgu heinakõrred rohkem,kui jalatsitega.
                          Jah, sädemed olid silmaga näha, kui jalad vastu taimi puutusid, oli võimalus ilmingut ka endal testida
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Elektriväli paneb juuksed püsti tõusma.Trossi ümbritseb tugev elektriväli.See on umbes nagu Van de Graafi generaator.Kuna tütarlapse jalad olid maaga ühenduses ja elektriväli oli tema kohal,siis tütarlaps sai õhu kaudu kõrgepingelist faasi ja see panigi juuksed püsti tõusma.Nagu staatiline elekter.Staatiline elekter on ka tegelikult kõrgepinge.Selles on see põhjus contramortem.
                            viimati muutis kasutaja Henzzman; 19 m 2008, 15:59.

Comment

[quote=GU50]On inimesi, kellel tekib terviseprobleeme isegi CRT monitoriga töötamisel, ilmselt elektrivälja tõttu. quote]
                              nagu ma varem mainisin võib tegemist olla kuplialuse probleemiga. ma ei väida, et mõni inimene tõesti väga tundlik ei ole, aga nemad moodustavad inimkonnast siiski äärmiselt väikse osa. on ka inimesi, kes ei talu penitsiliini, aga seepärast me ei tituleei seda veel ohtlikuks.
                              loomulikult ei ole elektriväli just kasuliku toimega(va teatud meditsiinilised eesmärgid), aga selle jaoks ongi normid, millest alates loetakse mõju juba märgatavaks. kui mõõtmised näitavad normist oluliselt madalamaid tulemusi, siis ei ole muretsemiseks põhjust. Laitses elavad inimesed siiani, kuigi oli aegu, kus välja tuvastamiseks piisas hõõglambist ja antennist...
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                              X