Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Tervist,nii palju kui minul neid lambi pesade auke tarvis teha on olnud ,olen teinud neid selle samuse hambulise augu freesiga ja olen tulemusega igati rahul.Ja just nimelt need riistad mõistavad head tööd teha ainult madalatel pööretel ,kiiretel pöötetel rikud mõlemad ,nii tera kui ka oma pleki töö.
Küsimus KaruTEC'ile. Kas selle "mõttetu hambulise augufreesi" all mõtlesid seda: http://www.drillspot.com/pimages/234/23462_300.jpg
ja "kuusepuu" all seda: http://www.eclipsetools.com/ProductP...gs/900-186.JPG
Nimelt siiamaani on asjad aetud nende samade Morse "hambulistega". Nüüd tekkis vajadus osta mõned mõõdud juurde. Algul oli plaanis neid samu "hambulisi" soetada. Nüüd mõtlen, et ehk peaks selle kuusepuu võtma. Augud on kuni 22mm ja üldiselt 2mm alumiiniumi või 0,8/1mm plekki sisse. Ja omaks hobiks paar auku kuus. Kumb oleks mõttekam valik?
Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.
See alumine on kuusepuu jah - neid väga erinevaid. Kui poodi lähed, siis oleks kasulik teada materjali paksust, mida mulgustama hakkad, et puuri üks aste ulataks materjalist läbi. Igati abiks tööriist. Plasti ja pehmema kraami puurimisel ei tohi hoogu sattuda - auk võib jube kähku suureks minna. Ma olen vahest markeriga kuuse küljele õige koha peale märgi teinud - siis on hea näha, kui suur auk hetkel käsil on.
Lisaks eelpolmainitutele on olemas veel :
* Kaarjalt painutatud saeleht - sellisest konstruksioonist tuleks väga suure kaarega mööda minna. See kõlbab ilmselt ainult penoplasti saagimiseks.
* Kolme reguleeritava teraga augupuur, peale teritamist saab sellega isegi tööd teha.
Pleki jaoks on jah "kuusepuu" kõige parem, kuid kahjuks ka kõige kallim. Mina ei ole ühtegi alla 1200.- kroonist näinud.
Kui teha väiksemate aukude ja viilimisega on hea kasutada nn. needipuure - need on teravate otstega (pole vaja kärnida) , väiksema soonega (tuleb ühtlasem auk) , lühemad (ei murdu nii kergesti ära) ja neil on puuri ots mõlemas otsas.
MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !
klm: Needipuurid on tõesti head asjad.
RaunoK: Selleks aastaks.
Samas see kuusepuu ost tasub ära. Ütleme see maksab 1200, aga hambuline frees ca. 200.-. 1200 krooni eest saab 6 "hambulist". Kuusepuu otsas on erinevaid mõõte aga tavaliselt 8-10tk.
Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.
Comment