Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ökoseadmete mõttekus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ökoseadmete mõttekus?

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
    Btw, milliseid füüsika/filosoofia alaseid raamatuid oled viimasel ajal lugenud ? Kas vastad või paned jälle demagoogiat ?
    Ausalt öeldes ei suuda vahet teha: kas filosoofial ja päris heal kirjandusel
    on väga suur vahe sinu (küsin ilma trikita) arvates? Kas sina näiteks oled
    lugenud Avatud Eesti Raamatut? http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/sari?36

Viimane oli taas kord Steven Weinbergi "Esimesed kolm minutit".
    Kuigi hindan rohkem (vana) Lotmani, Krulli ja Unduski kirjutisi,
    nende maailmapilt ja teadus ühinevad rohkematel tasanditel.

ja pagan võtku, lõpeta ükskord see loll solvamine ja räägi asjast,
    nii nagu sina näed. iga tattnina on võimeline kirjutama, et oponent
    ei tea midagi, aga ainult valitud suudavad seda reaalselt tõestada.

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
      iga tattnina on võimeline kirjutama, et oponent
      ei tea midagi, aga ainult valitud suudavad seda reaalselt tõestada.
      Omniscient until proven otherwise !

Comment

Sa katsu write-only mode välja lülitada, sellele on ammu vastatud:

http://elfaelektroonika.ee/foorum/sh...=35878&page=13
        ei lugenud muud välja kui mittemõistmist...
        aga ausalt, jäta järgi, sul ei ole ühtki mõistlikku pointi
        peale mitteuskumise siin.

Comment

Omniscient until proven otherwise !
          pole minu postituse tsitaat, häbene ometi.
          teed end iga postituse ja vassimisega ju järjest ebameeldivamaks...

edit: elik su õigus on sulle olulisem kui tõde. sitt juhus, võta nüüd ometi tagasi
          ja põhjenda oma mõttekäike. kui põhjendused on ok, vabandan ilma probleemita.

Comment

Okei, hakkame otsast peale.

Mina väidan: piesoelement teekattes võtab energiat automootorist ja suurendab sellega küttekulu.

Mida väidab marley ?

P.S. 5k pakkumine kehtib, peaks olema motivatsiooni et tõestada minu eksimust.

Comment

ja vastuseks, KaruTEC, mida sina viimati lugesid? Rate?
              Delfi kommentaarid? Aga palun ka ausalt...

Comment

Okei, hakkame otsast peale.

Mina väidan: piesoelement teekattes võtab energiat automootorist ja suurendab sellega küttekulu.

Mida väidab marley ?

P.S. 5k pakkumine kehtib, peaks olema motivatsiooni et tõestada minu eksimust.
                mina väidan: piesoelement (meile tundmatus ja teadmatus rakenduses)
                võtab energia eelkõige auto massi ja teekatte vastasmõjust.
                see vasatasmõju ei sõltu teekatte ümbrusesse paigaldatud
                piesoelementide osalusest suuremalmääral kui 0,5 % auto kütusekulust
                (ilmselt on seegi liialdatud).

olen juba algusest peale väitnud, et murdosaprotsentides on su väide õige.
                samuti nagu Lippmaa väide tuulenergia kohta.

kui sul on tuua reaalsed arvutused müütilise teema kohta, oleksin
                positiivselt üllatunud. 5k ei pretendeeri, lepime kokku, et tulu läheks
                kannatavatele tedlastele.

PS: oma vea tunnistamine on teadlaste seltskonnas voorus, mitte puudus...

Comment

kuidas sa seda mõtled, mis siin rasket on? jõud on sama, läbipaine on erinev
                  millimeetrites, aga kas sa tõesti arvad, et jõud muutub? elementaarne ju...
                  Mulle tundub, et KaruTEC on sinu peas segaduse tekitanud.

Ma ei saa aru, miks sa ei saa aru.

Kas sa tead töö, jõu ja teepikkuse omavahelist seost?
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Kui pieso saaks energiat tee kõrvalt vibratsioonist, siis see ainult summutaks müra ja toodaks elektrit, aga mõttetult vähe. Kui pieso saaks energiat otse auto rataste alt, suureneb kütuse kulu. Kui kujutada ette, et auto ratas veereb tee lohus, mis tekib auto raskuse all, siis asfalti puhul veereb ratas rohkem lohu põhjas, sest tal on lihtsam seda lohku tekitada. Kui tarbida pieso energiat, siis autol on raskem seda lohku tekitada, ja ratas veereb rohkem kallaku peal. See tähendab, et auto nagu sõidaks pidevalt üles mäge.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt

tean, aga siin töötab muu loogika, ja hoopis sina ei saa aru.
                      vastavalt füüsikaseadustele ei muutu läbipainde ja jõu omavaheline suhe.
                      elik vaatamata sellele, et läbipaine on väiksem, ei muutu ei selle tekitamiseks vajalik energia ega sellele toimiv vastuenergia. mõtle lihtsalt loogiliselt...

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
                        Kui pieso saaks energiat tee kõrvalt vibratsioonist, siis see ainult summutaks müra ja toodaks elektrit, aga mõttetult vähe. Kui pieso saaks energiat otse auto rataste alt, suureneb kütuse kulu. Kui kujutada ette, et auto ratas veereb tee lohus, mis tekib auto raskuse all, siis asfalti puhul veereb ratas rohkem lohu põhjas, sest tal on lihtsam seda lohku tekitada. Kui tarbida pieso energiat, siis autol on raskem seda lohku tekitada, ja ratas veereb rohkem kallaku peal. See tähendab, et auto nagu sõidaks pidevalt üles mäge.
                        osaliselt tõsi, aga ürita see reaalselt siduda meie hüpoteetilise olukorrga
                        ja arvutada autost saadav lisaenergia. see on paraku nii kompleksne arvutus,
                        et ei sina ega karutec selleni ei küündi.

Comment

Kas toladel on omad füüsikaseadused ?

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt

ja veel: koolifüüsikas kahjuks ei kirjeldatud meie probleemis olulist fenomeni.
                            vanker A liigub punkti B ei kirjeldanud muid jõude... ei mäleta küll,
                            et kusagi ülesandes oleks tegu olnud survega liikumisteele.

mõelge enne rahulikult järgi, PALUN, ja siis tehke end lolliks, kui tõesti
                            on vaja.

Comment

Kas toladel on omad füüsikaseadused ?
                              esita siis palun LÕPUKS KORD omad, mis su lolle väiteid tõestaksid.

Comment

tean, aga siin töötab muu loogika, ja hoopis sina ei saa aru.
                                vastavalt füüsikaseadustele ei muutu läbipainde ja jõu omavaheline suhe.
                                elik vaatamata sellele, et läbipaine on väiksem, ei muutu ei selle tekitamiseks vajalik energia ega sellele toimiv vastuenergia. mõtle lihtsalt loogiliselt...
                                Sinu väljapakutud loogika on tõesti tugev, kuid mõningad detailid vajavad täpsustamist, enne kui ma tõesti olen kindel, et Sa oled vabanenud KaruTEC-i mõjutustest.

Millise füüsikaseaduse kohaselt ei muutu läbipainde ja jõu omavaheline suhe?

Mis asi on vastuenergia?

Samuti võiksid täpsustada oma loogikat, arvutades ülempiiri kiirusega 25m/s liikuvalt autolt teekattesse paigutatud piesomuundurite abil saadavale võimsusele.
                                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
                                X