Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kolme sisendiga ventika aegrelee vms?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kolme sisendiga ventika aegrelee vms?

    Tere.

    Eramu, pööningul väljatõmbe vent ja kolm niisket ruumi, hetkel programmkell käivitab ventikat 24 korda ööpäevas. Nüüd aga on soov vastavalt vajadusel venti käivitada sõltumata programmkella tööst sõltumatult niiskete ruumide lambilülititest, millede 220 väljundid jooksevad ventika juurde kokku (ka püsiv 220 on seal olemas programmkella tarvis) ja jätta ventikas tööle veel mingiks (soov reguleeritavaks) ajaks peale niiske ruumi vooluahela katkestamist.

    Kas sellist valmislahendust on olemas? Või osta mingi poesolev ventikas, millel automatika küljes, see sealt eemaldada ja kasvõi läbi dioodide vms niiskete ruumide lülititest toide peale anda?

    #2
    Vs: Kolme sisendiga ventika aegrelee vms?

    Aegreleed ongi sul vaja, neid pakutakse arvan et igas normaalses elektripoes. Kolme sisendiga pole näinud aga paned 3 releed ette ja nende väljundid kokku ja aegreleed juhtima.

    Comment


      #3
      Vs: Kolme sisendiga ventika aegrelee vms?

      Igale niiskeruumi lüliti ahelale miski 220V relee, mis juhib aegreleed? Aga kas siis tuleb veel panna neljas relee (juhul kui aegrelee seda ise ei tee), mille aegrelee ise käivitab ja mis katkestab ära toite programmkella väljundist ja annab selle otse ventikale?

      Comment


        #4
        Vs: Kolme sisendiga ventika aegrelee vms?

        Aegrelee väljundiks ongi juba releekontaktid ja lisareleed pole vaja. Mina programmkella üldse ei paneks, jääks ainult valguse pealt juhtimine. Aga kui tahad ikkagi veel lisaks iga tunni tagant ka venti käivitada, siis võid ju lihtsalt paralleelselt panna mõlemad väljundid venti lülitama.

        Comment

        Working...
        X