Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teie riistapark

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teie riistapark

    Lugedes Audiofoorumi teemat, kus kaaskodanikud näitavad, millega nemad muusikat kuulavad, siis tekkis mõte teha analoogne teema. Tööriistade/mõõteseadmete kohta. Loomulikult ma ei eelda, et hakkataks üles lugema igat kruvikeerajat. Seljuhul läheks enamustel jõuludeni, et pool nimekirja valmis saada. Ootaks pigem kirjutusi silmapaistvamate ja/või kavalamate lahenduste hulgas. Enda riistapark pole just suurim kodumaal, kuid ka mitte kindlasti Lääne-Virumaa kehveim. Seda just tööriistade hulgas. Igasugu mõõtepriboore pole väga endale otsinud. Ei oska enamusi kasutadagi. Endal on siis kodus põhiriistad vene C1-77 oss, millel sondid - asjad isetehtud; Ferm'i MMH-930 lihtne, kuid pommikindel tester ja oomist pärit reguleeritav kolb. Plus siis lisaks veel mõni multimeeter, kolb, jne. Toiteblokkid on ise tehtud/aretatud valmis asjadest. Seevastu kruvikaid/võtmeid/tange on üksjagu. "Töötoa" tehnikast ei hakka siinkohal kirjutama, kuna ei ole päris enda kraam.
    Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
    Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

    #2
    Vs: Teie riistapark

    Lisan siis ise ka midagi. ise oman PS613 toitekas, lisaks oma ehitatud 40KV 10mA toitekas (PC kontrolliga), veel sama toitekas aga 1000V 500ma versioon.
    Jootejaam AD2700(ostetud 2 jaama 1 ilma korpuseta mõlemad olid vigased), Kasutada firma tööde jaoks textronix digi oss 4 kanalit. Ise ehitatud CNC pink 15cmx15cm töö alaga täpsus 0,1mm. 6 raci ESD komponendi karpe, iga karp jaotatud 3ks. 2tk mini käsifreesi. multimeeter DVM890, Ise ehitatud PCB ketaslõikur. hunnik muid käsitööriistu, gaasigolb jne. Töötoal 1000VA SMARTUPS (maal vajalk)annab 30min lisa töö aega elektri katkestuse puhul. Hetkel käsil Automaatne PCB söövitus/ilmutus/pesu-masin. Tarkvaradest kasutada LabView Pro ja eagle light. Ise ehitatud taimeriga säristus masin PCB jaoks (teeninud pea 2a juba). Kasutada veel firma asjade jaoks kuuma föön dgig kontrolliga ja väike welleri kuumapuhur. Komponentide ladu ei hakka yles lugema neid meeletu kogus, pooled ostetud, teine pool maha joodetud võis aadud prygina(kasutamatta aga jootmisaeg yle tähtaja)
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    Comment


      #3
      Vs: Teie riistapark

      *Jootejaam Weller WHS-40
      *Philipsi Oss PM3230 [2 kanalit, 10MHz, lampidel!]
      *Digioss Velleman HPS10
      *Toitekas PS3005 [0-30V/0-5A]
      *Oma tehtud toitekas (profiili pilt) [0-32V/0-3A, digitaalne näit LCD-l]
      *STK-500
      *Oma tehtud sagedusmõõtur. Mõõtnud max 40MHz kandi, mõõteviga ~0.4%
      *Minifrees
      *Tester 1: Velleman AVM360
      *Tester 2: DVM890L
      *2 tavalisemat juustu
      *AS4002 Semoconductor Analyser

      *Tangid, kruvikad, purad-jurad

      Comment

      Working...
      X