Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas 1.5mm² juhe võimaldab..

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas 1.5mm² juhe võimaldab..

Esmalt postitatud OSX poolt
    ....väitis et seinapesas peab olema null paigutatud parema kontakti alla ning faas vasaku alla - põhjusel et venelastel olevat mingi seade kus null ja maandus on omavahel koos ning sellisesse pesasse sellist seadet ühendades mitte midagi ei juhtu....
    Sel teemal oli arutelu siin:
    http://elektrik.pri.ee/modules/newbb...#forumpost2310

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt
      Seal nad olid hirmus täpsed lülititega et nii ja naa ja muidu on elu läbi.

Nüüd ma siis mõtlen oma garaaži lülititele, mis on vekslid kahe ukse juures ja sõltuvad sellest kust viimati tuldi-mindi.

Trepist ma parem ei räägi, seal on neli risti ja kaks vekslit ning seis on väga muutuv. Seeeest jälle mugav.

Kui on pime ja vajutad, siis läheb põlema.
      Kui põleb ja vajutad, siis kustub ära.

Trükin välja ja panen seinale, et kui inspektor tuleb, siis loeb.
      Aga kui ei oska lugeda? Mis siis saab????

Ega muud üle ei jää kui panna seinale selline ringiratast pööratav lüliti, kaheksa asendiga. Siis igaüks keerab just nii nagu tema seadus ette näeb.

Veel on võimalik panna sinna liikumisandur. Siis ütled koerale, tema liputab saba ja tuli läheb põlema. Ka väga lihtne lahendus. NB! neid on kahte tüüpi. Reguleeritava ajaga ja fix ajaga. Fix on halvem - mul on selline. Jama värk.

Aga vot seinakontaktiga on tõsisem probleem - see kas ta peab olema nii
      nagu sööv, "elus siga" või nagu magav, "surnud siga".
      Keerasin just kodus köögis ühe pistiku elusast surnuks - need pistikud millel juhtmed külje peale tulevad ei mahtunud laua peale ära. Aga see "neli siga" koos pistikupesa on nii kena, et kõik augud sobivad - keera kuidas tahad.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
        Ka siis kui on selline suurem maja moodi asi ei ole nagu mõtet osta meetrikaupa kaablit ja veenduda et natuke jääb puudu. Ostad kera, võtad palju vaja ja on natuke lihtsam. Nende õigete värvidega on küll pahasti aga .....

Sinna 16A ja 2,5 ruudu taha pannakse siis PC, hambahari või habemeajaja.
        ma mõtlesin seda, et kodusesse süsteemi ningile ahelale ei ole mõtet osta ekstra lühikest juppi peenemat kaablit. 2,5 ruutu ja siis see pm kõikjale.

üldisesse teemasse: teemaalgataja tahtis juhet radiaatorist seinapessa(õigemini pesast radikasse) ja sinna kõlbab kaabel, kis kannatab konkreetse seadme koormust. pardlile ei pane ju jämedat köit selle pärast, et kilbis on 16A kaitse
        6A kaitse on täiesti kasutuses nt mõnes kohas ukse kella läbipääsusüsteemi, valvekaamera vms tarvis, mis pistikuga ühendatakse. on ka muid rakendusi, kus ei olegi mõeldud suurtarbijate ühendamist. sellisesse kohta 2,5ruudu kaabli kasutamise kohustuse kohta tahaks ka vastavat viidet seadusandluses näha
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
          ma mõtlesin seda, et kodusesse süsteemi ningile ahelale ei ole mõtet osta ekstra lühikest juppi peenemat kaablit. 2,5 ruutu ja siis see pm kõikjale.
          Jah, me arvame siis mõlemad ühte moodi.

Ehitasin maja ka nii, ühe kaablirulliga 3x 2,5. Aga kaitsmeid sai pandud 16 ja 10.
          Ja 6A - arvutile. Arvan et sai hästi. Vastuvõtt ei virisenud.

Siiski 5x 2,5 oli ka kahes seinas.

Asi mida jälgisin oli see et igas ruumis oleks vähemalt kahest kaitsmest vool.
          Kui midagi juhtub ei jää päris pimedasse.

Comment

Mul ei jää muud kui Reuteri ja eelkõnelejaga nõustuda, nalja aga tegi mulle hoopis asjaolu et riiklikke tellimusi teostanud nn euroelektrik hakkas ajama jura mingist vene seadmest mis oma pistikuga ei vasta mingitele nõuetele ka enam venemaal - saati siis eurokeskkonnas.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
              sellisesse kohta 2,5ruudu kaabli kasutamise kohustuse kohta tahaks ka vastavat viidet seadusandluses näha
              Arvan, et sellist viidet ei leiagi. Kuna kaabli ristlõike ja kaitsme suuruse täpne arvutus sisaldab suht palju tegureid, siis minnaksegi kergema vastupanu teed, ehk lajatatakse kindla peale sobiva väärtusega. (Võetakse praktikaga väljakujunenud tabelist)
              Mis nt. korteri puhul on täiesti õigustatud: pisike üledimensioneerimine olulist materjali/maksumuse ülekulu ei põhjusta.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt
                pisike üledimensioneerimine olulist materjali/maksumuse ülekulu ei põhjusta.
                ...kuni tegemist on ühe korteriga. 100 korteriga maja või elamurajooni ehitamisel tuleb juba päris kenake erinevus ega muidu igasugu asjade valmistamisel sente(nii tarbijale tundub) taga aeta
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                X