Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Töötoa koristamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Töötoa koristamine

Küsiks foorumirahvalt - kui tihti te oma töölauda/töötuba koristate ja kui kiiresti see jälle kasutamiskõlbmatuks muutub.
    Ise just tund aega tegelesin sellega ja tekkis mulje, et peaks prügikonteineri tellima Kuna ma olen suht "korilane", siis on kogunenud ikka väga palju igasugust mittevajalikku jura. Vahepeal oli töötoa põrand niivõrd asju täis, et edasi astumiseks pidi kraami jalaga eemale lükkama
    Allkiri.

Vs: Töötoa koristamine

Keskeltläbi aastas korra Ja siis võib leida midagi huvitavat ja ka kadumaläinud asju Ise leidsin vana hea CD pleieri mis oli tükk aega kadunud. Hakkasin juba arvama, et on varastatud või siis olen lihtsalt kuhugi unustanud. Huvitav küsimus (Y)
    Kogun vanu emaplaate ja mälusid. Tartus tulen ise järgi. 5689 seitse 375

Comment

nuh siis kui veel toas tegin siis pidi lauda koristama nii üle 2 päeva kuna vahel oli seal peal õppida ka vaja . Nüüd kui kolisin ringi(sauna tuppa) koristan nii kuda juhtub, kas peale selle kui mõni asi saab valmis tehtud või siis kui midagi üles ei leia.
      Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Esmalt postitatud vax poolt
        Küsiks foorumirahvalt - kui tihti te oma töölauda/töötuba koristate ja kui kiiresti see jälle kasutamiskõlbmatuks muutub.
        Tavaliselt üks kord aastas.

Sinna läheb palju aastaid .
        Ei juhtu lauaga midagi, kui kate on peal. Minul ei ole lihtsalt raha, et uut lauda osta.
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Umbes kord 2 nädala tagand kui tööriista riiul tühjaks saab ja kõik sodi all. Laud muutub kaetuks umbes 2 päevaga. Ruum on 2,5mx2,5m seega selle segi ajamiseks ei kulu palju aega. Koristamiseks kulub samuti palju aega sest igal asjal oma koht ja mujale teda panna ei saa. Enamus nodi mida ei kasuta ehtkel hoian pööningul. Varsti uued ruumid siis vast mahub. Eks see kui palju läbu tekib slõltub ka sellest kui palju ehitad.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Re: Vs: Töötoa koristamine

Koristan tavaliselt pärast projekti valmimist. Tavaliselt mingi tunnike-kaks läheb enne, kui kõik täiesti korda saab. uuesti kuhjub asjadega järgmise projektiga.

Comment

Vs: Re: Vs: Töötoa koristamine

Kodus sain t66toa valmis, seal vist koristamisega probleeme ei tekki. Seal pole ruumi isegi asju valesti 2ra panna. Ruum on 1x1m suur ja tooli asendab 6huke k6larikast, sest tool sinna lihtsalt ei mahu.
              Teises kohas on ruumi k6vasti, aga t66laua koristamisega nuttusem lugu. Nii, kui vabaneb 10x10cm vaba pinda tuleb see kohe t2ita m6ne v6imendiga.
              Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
              Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Bloodyorc, mul on vaja su DNA sämplit et sealt pookimiseks võtta koristamiseosa

Meil kulub labori korrastamiseks ca tund aega ja seda juhtub kord paari nädala tagant. Põhjalik koristus ja inventuur - kord aastas, nädal aega ja alati jääb pooleli.

Töökoha koristus - kord nädalas või siis surmaähvardusel. Mul on ühel töötajal koristamisgeen defektne - tööd teeb korralikult ja kiiresti, mitte mingeid pretensioone ei ole. Aga oma töökohta koristab ainult surmaähvardusel ja siis ka sellest midagi välja ei tule.
                Lauapinna puhastamiseks kasutame piiritust (isoprop) ja kuna seal on korralikud ESD matid, siis peale puhastamist on nagu uued ja paistab et kestavad ikka mitu head aastat.

Kui on tarvis labor korda saada, siis on vaja:

Topse
                Karbikesi
                Karpe
                Suuri karpe
                Kaste
                Kappe
                Riiuleid
                Laoruume

Peale koristamist toimub tagasilöök ca nädala jooksul ja olukord on hullem kui varem.

Comment

Re: Vs: Töötoa koristamine

Kas saadan postiga või pean ise kohale tulema?

Aga jah, siiamaani on see meetod õnneks töötanud. Võibolla on asi ka selles, et minu tööruumid on "pisut" väiksemad, kui sinu
                  Ja karpe, oh neid karpe, läheb tõesti rämedalt ja neid mul ka rämedalt on. huvitaval kombel on osad isegi tühjad!!! (Seda arvatatavasti sellepärast, et raha sai otsa ja pole neid millegagi täita).

Comment

Kuni laual on veel 20cmx20cm vaba pinda, ei näe põhjust koristamiseks.
                    Põrandal peab olema umbes 30 cm laiune käigurada.

Comment

Ma teen seda tööd bloody-orc'i moodi iga projekti lõppedes. Nii hea on plats puhtaks lüüa :P

Harjutan ennast iga päev koristama, aga see ei tule kergelt.
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ma olen viimastel aastatel rohkem nagu liba-hobielektroonik. Jootekolvi ajan kuumaks ehk korra kuus. Üht teist ikka ehitan, nende värkide nodi hoian eraldi karpides riiulis.
                        Toas (korteris) on täiesti võimatu hoida tööjärge laual üle paari päeva - pärast seda on mu põngerjas sealt lihtsalt pooled vidinad endale kahmanud ja neist mingi imelise "blasteri" ehitanud
                        Aga nüüd on lootust et saab jälle tihedamini asjaga tegeleda. Tegin puhkuse ajal ühe keldriboksi tööruumiks ja nüüd sisustan hoolega. Loodetavasti jõuab lähiajal ka esimeste elektroonikajäätmete koristamiseni.. ehh.

Comment

Ise koristan lauda enne projekti, muidu on nii et: "Kurat ! Kus on see viil ?"
                          Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

peamiselt enne uut suuremat asja, sest pinda on vaja eemaldatavate poltide kruvide hoiustamiseks ja träni otsas ilmselt lahtine trükkplaat kaua ei kesta...
                            kuna samal laual ka arvuti paikneb, siis enamasti on ikka hiire liigutamise jagu seal ka vaba ruumi, klaver on mittekasutamise ajal tihti otsa peal püsti ja siis kasutusse võttes alati pole selle jaoks vaba pinda, mis tegelikult pole ka sellele seadmele kriitiline
                            paar kord aastas saab ette võetud ca 2 päevane maraton, nt enne Afgaani minekut, sest üks neiu kolib selleks ajaks sisse...
                            mul eraldi ruum töötamiseks ja seal olev segadus on enamasti ainult minu enda mure. suvisel ajal pidin rohkem korda hoidma, kuna oma magamiskoht sai madalama temperatuuri tarvis sinna liigutatud, seega pidi põrandal olema piisavalt ruumi, et madrats maha panna
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mnjaa, ma vist käitun ebastandartselt - hoian laua alati nii tühjana kui saab.
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                              X