Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Töötoa koristamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Töötoa koristamine

kui teerada kola sees kipub liiga kitsaks kahanema siis on kindlalt vaja koristada

aga pärast koristamist on reeglina paljud asjad oma kindlatest vanadest kohtadest ümber paigutatud ja uue asukoha lokaliseerimisega võib aega minna
    ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Nii see paraku on. Aga inimene harjub pikapeale kõigega
      Kogun vanu emaplaate ja mälusid. Tartus tulen ise järgi. 5689 seitse 375

Comment

Ma üritan kaa oma laua puhta hoida, koristan peale projekti lõppu või ka siis kui millegi pärast projekt pooleli jääb pikemaks ajaks. Igasugu omaarust vajalikku elektroonikat hoian pöningul ja seda sorteerin kord/paar aastas, mis elektroonika kogumiskonteinerisse ära viia.(õnneks saab tasuta ära anda)

Comment

Mulle meeldib kui jootekolvid ja asjad on kohe käepärast võtta. Ehk siis kuskil laua peal hunnikus. Aga umbes kord kuus tuleb selline olukord et astun tuppa mõttega et ehitaks midagi, aga vaatan seda risuladu ja kogu isu kaob. Tavaliselt järgmine mõte on et niikuinii ei viitsi enam oma kuu aega midagi teha ja hakkan asju kappi ära laduma. Reeglina jõuab 2-3 tundi mööda minna enne kui see kõik on uuesti tagasi laual ja kolb kuum.

Comment

Paraku pole töötuba ega kohta.
            Nii et iga tegevuse järel tuleb teostada üldine koristus, juhtmejupikesi ja rüüsijupikesi levib igale poole.

Comment

Endal on tuba umbes 12 m2 ja sinna peavad koos minuga mahtuma mu arvuti, helisüsteem, raamaturiiul, 2 riidekappi, voodi, raadiojaamad, igalt poolt kokkukorjatud kola ja mu nokitsemist nõudvad ettevõtmised... Tekib ka olukordi, kus kola on nii laual, põrandal kui ka voodil, sest kappidesse ja voodi alla mahub seda vähe. Kui väga häirima hakkab, siis koristan kah - hakkan kuulutama, et on kola ära anda, ja kui mingi aja jooksul keegi ei taha, siis panen jalgrattale käru külge ja kukun jäätmejaama vahet uhama. Õnneks jäätmejaam on minust umbes 500 m kaugusel, sest enamasti on tulnud ühe koristusega teha mitu sõitu järjest. Ükskord oli asi isegi nii hull, et riideid oli kah liiga palju (vanaema poolvägisi kipub neid mulle tooma) ja sai mõni kilo korralikke hilpe kodututele antud, et endal ruumi oleks.

Comment

Ca. aasta tagasi koristas mu töötuba sõbranna. Siiamaani pole pooli asju üles leidnud. Ammoonium-persulfaadi(söövitusvahen) värske lahuse valas köögi valamusse, kus oli uus komplekt nugasi. Alles jäid plastikust käepidemed. Peale sellsit üritust koristan ise oma töötuba ja rokaladu...noh nii korra poole aasta tagantNing järelvalvetta harimatud ei lase ühtegi tuppa omapead uitama!
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
                  Mnjaa, ma vist käitun ebastandartselt - hoian laua alati nii tühjana kui saab.
                  Sellest tunneb meistrit

Harjutasin endale selle ära ja kogu aeg on neetult hea tööd teha
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ma olen ka siin üritanud,vahepeal olen mõtelnud,et p..sse mul ei ole suuremat osa sodi vaja ja viskan minema kõik.Siis hakkad sahtlist sorteerima ja vaatad,et ei krt seda ei saa kindlasti ära visata,see on ka väga tibens tobens,need radikad,neid läheb raudselt kunagi vaja jnejne.Ühesõnaga kui ükskord tunde hiljem selle tegevuse lõpetan,siis leian väikese prügikasti täie pisikesi pudinaid(juhtmete isolatsioon,väikesed traadijupid jpm) ning kola on ikka sama palju,ainult mõneks ajaks paremini ja kompaktsemalt paigutatud.Hetkel ongi mingi pool aastat möödunud koristusest ning kaks põhisahtlit ei taha enam kinni minna hästi,peab timmima hakkama varsti.Ajapikku kolahunnik on suurenenud kastis niiet see enam kinni ei lähe.Tööruumi pole,seega tuleb tuba alati pärast möllamist enam vähem korda teha.Tavaliselt poole ehituse pealt tõmbab keegi traati vms ja siis on vaja kibekiirelt tuba korda saada ning kola lendab sihv-sähv sinna kuhu juhtub,peaasi et silma alt ära.Raske selle korrashoiuga jah,mingi eraldi pisike tööruum kuluks vägagi ära,sahvri suurune ruum käraks ka,aga mida pole seda pole.Tegelikult vahet pole ka enam,mingi pooletise aasta pärast hiljemalt kindel plaan Tartus mingi pind üürida vms,siis saab juba omamoodi hakata majandama,niiet kannatab ära selle kitsikuse.
                    otsija

Comment

No see olenebki vict enamasti sellest, kelle ruum/töölaud see on või kes seda näeb...
                      Ma pean enda mõlemat tööruumi jagama seega peale igast väikest tegutsemist peab koristama. Kui mingi tähtsam asi poolei, siis jätan koristamata, kuni valmis saab.
                      Tavaliselt ajan töölauale segaduses kuskil 5 minutiga ja hiljem koristan ikka kordades kauem vast.
                      See vähemalt mul hea, et jätan tööriistade karbid/kastid alles, et pärast sinna oleks seda hea panna, muidu jäävad ju üksteise peale hunnikusse...

Comment

nuh mul on vanematekodus ehitamisjärgus 2 kordne maja, kus töid teha, pluss garaas ja selle väike töötuba...
                        Garaas on ehitatud koos praeguse majaga ,seega on mingi 50 aastat vana vähemalt, sodi täis ja koristada ei julge, äkki mõne väärtusliku artifekti võib minema visata...
                        aga kui midagi joodan või puurin, siis ega koristamisega ei kiirusta, ruumi küll ja veel ning ette tuleb puhastus võtta siis kui vanaema teisele korrusele viicib ennast tarida
                        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

mul on Hollandis nurgaga laud, mis ise tiba kohendatud/laiendatud sai. laua laius ca 2.2m, sügavus vist 80 ja see nurk on lisaks vist 60*80. ca 1 kuu tagasi sai tehtud ühte serva veel 40cm riiuli moodi asi, et kolarid saaks laualt ära(ruumi enam, katted terved). ruum ise on laua laius korda 2,5m. minu meelest suht ideaali lähedane suurus, sest pöördtoolilt ulatub pea koigeni. selles urks on mul kappide olukord talutav, aga laualt ei mahu tihtipeale träni kokku lükkama, et natukenegi ruumi teha. hiir ripub enamasti üle laua ääre ja selle jaoks tekib ruum selle lauale tostmise ja liigutamisega. vanemad saabuvad reedel ja seega tuleb natuke olukorda leevendada. näis...

paraku tundub mulle, et rohkem ruumi tähendab rohkem segadust. ok, pisikeses urkas on sel segadusel rohkem kihte, aga see ala on siiski piiratum. vanemate kodus on 2 kuuri. üks neist on peamiselt auto juppide ja minu kola päralt ja teine metallitöö jagu. esimeses neist on mul tööpinda 60*80cm ja kah saab hädapärasemaid asju teha. ülejäänud ala on suht ok, sest pisivend tahab kah seal tegutseda. tegelikult see piiratus tekitab ka nii vähe laga, et selle koristamisega saab ka kiirelt ühele poole. teises kuuris on vahelduva eduga 4 inimest omi asju ajamas ja ainsad, millel on kord, on riistad, ülejäänu kipub pm koigil kuhjuma. riisatde laotust ei saa lubada, sest muidu ei leia paps neid üles ja siis saab pähe...
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mitte kunagi
                            Ei saa kah aru kuidas paari liigutusega saab 3*0,8m töölaua segi ajada...
                            vähe sellest kunagi ei tea mis asi sai parasjagu pistikust välja võetud
                            Ükskord elukaaslane küsis, et kas sul on siin alajaam kõik kohad juhtmeid ja trahvosid täis...
                            Nüüd tänu uuele tööruumile (vanas polnud enam ruumi) olen teinud omale sellise põhimõtte, et enne midagi ei ehita kui laud puhas ja kõik pooleli olevad (juppe ootavad) asjad lähevad kasti ja kast riiulile ning äkki läheb vaja unustan ära, ei kogu enam igasugu sitta.
                            .o0o.

Comment

juhtmeprobleemi lahendamiseks tegin endale pisikese toitepaneeli: laua taga ääres on 10 pesaga pikendus, millel ma siis ühel klemmil silla ära votsin. sellesse pikendusse tuleb 18*0.5 soonega kaabel, millest 4 soont moodustavad nulli koikidele pesadele ja siis ülejäänutest saab iga pistik eraldi faasi, lisaks on veel paar soont maanduse tarvis. riiuli kanduri küljes on 20 lülitiga paneel, millest esimesed 10 on pesadele pikenduses ja teised 10 tulevad kasutusse mujal asuvate üksikute pistikute jaoks ja laua kohal oleva 3*50W halogeeni ja muude valgustite tarbeks. kolb, Dremel jms asjad on kogu aeg seinas, lülititel on nimed ja juhtmete sikutamise asemel klopsin lüliteid. samuti on selline asi hea, kui testid mingeid seadmeid. oleks kangesti tahtnud molema soone katkestust, aga olemasoleva paneeli lülitid olid ühe kontaktiga.
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                              X