Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Koolidest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Koolidest

Loe mu post lõpuni, sellel põhinebki. Eesti toodab .... ???
    Soome silmaklappidega spetsidel on Nokia, Kone ja Valmet.
    USA silmaklappidega spetsidel on nt. Boeing.
    Jaapani kitsarinnalistel on Sony, Matsushita...

Vähem möla ja pikem samm.

Comment

Karu, pane oma prototüüpide lehekülg korda ja ära ülbitse! Ei kahtle Su võimetes, aga ega me muud pole ka sita pealt riisutud.

Comment

Seda, et tootmine on olematu, sellega 100% nõus. Kuid insenerid ja tehnikud, kellest me siin räägime, ei lükka enamasti suurfirmasi käima. 100 ja enam aastat tagasi oli asi veidi teistsugune. Majandajad väidavad, et igat asja saab müüa, kui promo alla pisavalt raha kühveldada. Selle natukese aja, olematute sidemete ning ärialaste kogemuste puudumisega lennukitehast sinu unistuste mastaabis püsti ei aja. See aga ei tähenda, et meie erialaspetsialistid nõrgad või õppimisvõimetud oleksid.

Comment

ma olen praegu kaltsupeade maal, seltskond rahvusvaheline. minu seksioonis töötavad inimesed on kõik pm sama haridusega ja siinse seadmestikuga ellnev kokkupuude minimaalne. kuu aja möödudes küsitakse minult, kuidas üks või teine asi käib. WTF, me tulime siia ühel ajal, miks teistel tüüpidel pole miskit külge jäänud? tööd tahavad ja mõistavad teha(vähemalt osad), aga areneda ei taha
          sai ükspäev vahetada UPSe, mis räkis olid. vanadel oli mingi lollakas raam all ja siis selle raami küljes siinid. raam all seepärast, et siinid oleks sama laialt, kui UPS ise. uutel upsidel neid raame ei olnud ja panna ei saanud, seega tahtsid teised tüübid panna lihtsalt 2 pealmist UPSi alumise otsa kandma ja vahele puuklotsid. mina tegin UPSid lahti, veendusin siinide kinnitamise ohutuses, kinnitasin need külgedele, räkis ragusin siini vastused laiemale ja vahi imet, mõlemad seadmed said räkki. pole ohtu, et nad sealt välja pudenevad ja kõikidele seadmetele saab endiselt eraldi ligi.
          vb eelkirjeldatud olukord on erandlik, aga minule nendest teistest head muljet ei jäänud. kui standardset lahendust olemas pole, siis ei saa asja teostada. minule aga pole improviseerimine probleemiks. 90% juhtudel on see ka edukas olnud. sa siis ka neile nati seletatud, et nõuka ajal tulid isegi "valmis lahendused" poolikutena ja ise pidi s***st saia tegema. nendele see tundus peaaegu võimatuna(ma ei tea, kas tehnika kvaliteet või mõtlemisoskus)
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

olenevalt olukorrast on selline improviseerimine jällegi kurjast. kohati eeldab see ikka väga täpseid teadmisi, ja mitte ainult oma arvamist, et ma ju enamvähem tean küll asja, et kõik teevad nii, jne... sellise sitast saia tegemise tagajärjed võivad olla katastroofilised ja seda mujal ka pähe tambitakse.

Comment

Esmalt postitatud kellakägu poolt
              Suure uhke ühisfirma tootekontrollis ilmneb defekt (õigemini üritasime kasutada asja õppeotstarbel) - rõhuandur kaput. Teavitati siis vastavaid asjaomaseid. Miski aja pärast tuleb üks vend ja vahetab andurid ning adresseerib need - teatab, et tema rohkem ei oska ja edasi on üldse teise osakonna töö. Paari tunni pärast tuleb teine vend ja teostab siis kalibreerimise.
              Eesti elektroonikatööstustes on asi samalaadne, mitte keegi võõrast tööd ei puutu. Ja ega ei tohigi.
              Eks elektroonkatehased Eestis ole enamasti rootslaste või soomlaste omad.

Comment

Reuter, aga kas sa oled mõelnud tõusmisest oma ebakompetentsuse tasemele Ilmselgelt oled sa kohas, kus arengut ei nõuta ja tegelik progress toimub kuskil peakorteris.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Kas andreie küsimusest saab oletada et reuter oleks pidanud siis laskma UPSid puuriita laduda? Et siis õppinud meeste tasemel olukorda lahendus?
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Kes soovib, see jätkab pläminat ja süüdistab teisi. Shele-sugustega ühes foorumis istumine on IMHO eneseületus, ma olen ikka sigatubli

Aga point jääb samas. Sellise suhtumisega et "kusagil midagi kõrgel tehakse" ja "kui saaks siis tuleks ja kui oleks siis teeks" jäätegi oma vanu telekaid lammutama. Ja Eestis ma ei räägiks eriti inseneridest, Soome või Jaapani või Rootsi taustal neid lihtsalt ei ole.
                    Ja "talupojatarkus" on müüt, millega 21 sajandis midagi peale ei hakka.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                      Kas andreie küsimusest saab oletada et reuter oleks pidanud siis laskma UPSid puuriita laduda? Et siis õppinud meeste tasemel olukorda lahendus?
                      Ei. Tegemist oli küsimusega, mitte oletusega. Hüva, küsimärk on lõpust puudu, seda asendab sõbralik smiley, aga küsisõna "kas" on täiesti olemas.

Kindlasti ta oma olukorras ja oma võimeid teades tegutses õigesti. Kes olen mina hindama, et mis oleks olnud veel õigem tegu.
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Nutame siis patja ja otsime homikul nööri ja seepi vä? Kui inimesel ei ole enesesse usku, siis on ikka hale värk küll. Ja jäädeski mõtlema, et järsku keegi on kuskil parem/targem/ilusam jäävadki teod tegemata. Põdrapulli kaka.... Hullule ei tee kuidagi selgeks, et ta hull on, aga meie meeste eneseväärikust alla tõmmata on lihtne? Võiks siis juba hull olla.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
                          Reuter, aga kas sa oled mõelnud tõusmisest oma ebakompetentsuse tasemele Ilmselgelt oled sa kohas, kus arengut ei nõuta ja tegelik progress toimub kuskil peakorteris.
                          seda ma kardangi, et Eestisse tagasi tulles on minu karjäärivõimalused süsteemi siseselt kesised. tehnilist koolitust võiks ju taga ajada, aga selle põhjendamine muutub üha keerulisemaks. pealegi palga lagi on juba praegu suht lähedal ja see juurdeõpe oluliselt miskit ei mõjuta. teisalt võiks tõusta ametiredelil ja hakata tegelema peamiselt paberimäärimisega, aga selle määrimise hulka ei kuulu väga palju tehnilist, vaid pigem bürokraatlikku pahna ja sinna ma jõuda ei taha.

inseneriks ennast ei pea, aga tehniliste lahenduste väljatöötamisel on tulnud abiks olla. iga asja lõplikuks toimimiseks on vaja ka tiba mehhaanikat ja vahel on sellistes oludes talupojatarkusest abi. selle peale muidugi pilvelõhkujat ei ehita, aga parem see, kui mitte midagi.
                          improviseerimine ei tähenda alati tegemist, see on variantide välja pakkumine. meeskonna olemasolul on võimalik sedasi jõuda (parima) tulemuseni.
                          antud UPSid ilmselt kunagi kuskile mujale kasutusse ei jõua, seega need siinid ei sega kedagi ka tulevikus. kui segabki, siis kruvide eemaldamine pole tuumafüüsika.
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                            Raiuge endale pähe: Läänes ON spetsialistid ja töömehede vingemad.
                            Meie oleme siin kommunismi käest pääsenud egomaniakid, meil kulub 10-20 aastat et oma töökultuuriga nt Soomele järgi jõuda.
                            Kui Soomes on palk 4 korda suurem, siis teenib järelikult töömees selle välja, palgaraha ei tule trükipressist ega taevast.
                            Üksikuid erandeid võib igaltpoolt otsida, üldist olukorda see ei muuda.
                            Aitab oma naba vahtimisest, areneda on vaja. Ja süüdlasi otsige peeglist, kui muidu ei saa.
                            Et seda päheraiumist siis peaks millisel põhjusel tegema?
                            Vabandan familiaarse kõnevormi ja isikliku pöördumise pärast.
                            Et ise olen siin foorumis uus ja teema mulle valus mõneti enda oludest johtuvalt, pean lihtsalt kusagilt alustama.
                            On siin üks varasem olija, kes leidis antud teema ja minu hiljutised mured vähemalt osaliselt kokku langema.
                            Huvitav vaidlus on vähemalt, kui mitte enamat.

Comment

Esimene samm probleemi lahendamiseks on probleemi tunnistamine, mitte selle eitamine.

Comment

oletame, et probleem on oma olemuses selgeks saanud
                                mis siis sellele järgnema peaks? millised sammud?
                                hetkel ma ei nori. loodaks tõesti konstruktiivset suure pildi nägemust.
                                sellisele inimesele, kes annab endale aru teadmiste, paberite ja suhteosavuse rollidest

Comment

Working...
                                X