Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

naerukoht

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

naerukoht

Sai paar aastat tagasi ühele 8 korteriga majale ehitatud ühisantennisüsteem, tänavu suve algul mõllas äike sealkandis ja võim vajas remonti. Samuti juhtus midagi maja elektriga, leiti mingi elektrik ja midagi ta seal tegi, nüüd helistas majaomanik välismaalt, et maja ühiselektri arve on kasvanud üle mõistuse suureks, äkki antennivõimendi tarbib nii palju!!
    Kutsuti EE esindaja asja uurima ja kui mu töömees ka asja kaema läks siis parajasti EE esindaja naeris laia naeru, KOGU MAJA ELEKTER KÄIS LÄBI ÜHISELEKTRI VOOLUMÕÕTJA!!
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Vs: naerukoht

:d:d
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Aaga see on ka ju tore mõteKas mõõturile see vool üle jõu ei käinud?! Aaga ka minupoolt palju õnne tollele elektrikule! Üldse mis kuradi pärast ta seal ümberehitama hakkas?!

OT: OSXul on ka huvitav postitus...
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

OT jätkuks - tahtsin esmalt ühe naerunäo sisestada kuid seepeale arvati et postitus pidada liiga lühike olema, eks panin siis ühe naerunäo lisaks, kuid tundub et tulemus väga naerune ei ole. Kuna aga teema põhjust see ei muuda siis lasin olla...
        Teema on selline et siin pole midagi kommentaarida - lihtsalt naera kõht kõveraks ja ela edasi.
        Konfutsius

Comment

Lisaks omaltpoolt ka ühe (naeru) koha.
          Hiljuti sai käidud tuttava juures, kes elas heas veneaegses majas ja uhkustab, et - et näe tema mees viskas kuulo juhtmed välja ja pani korralikud asemele.
          Ja...Kogu korteri elektrivarustus oli veetud kiulise, ruutmillimeetrise juhtmega ( umbes nagu tolmuimejal on ). Et teised on kallid ja tema võttis kõige odavama, et "see sobib". Harukarpides ühendused on sedasi, et see juhe "kokku keeratud" .
          No ega ma panin ka julma nalja maha, öeldes, et hiljem tuletõrje ütleb, kas sobib.
          Koridoris oli EE peakaitse 16A

Siit moraal. Ärge "dielektrikke" asja kallale laske.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

[quote=Cheopps]Kas mõõturile see vool üle jõu ei käinud?![/quote

Voolumõõtja oli enne korralik paigaldatud, vahepeal oli kuulda, et majaomanik läinud miskipärast elektrikuga raksu ja keeldunud midagi maksmast.
            Arvatavasti maksis elektrik omapäraselt kätte.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

No selline kättemaks võib hiljem elektrikule kurvalt lõppeda
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ei tea, kas sobib siia, aga räägin siiski. Täna ühel tuttaval elutoas seinalülitit vahetades sattusin huvitava nähtuse otsa. Vahetus sai tehtud seetõttu, et laelühtri kahest lambigrupist üks ei läinud põlema, kuigi kahene lüliti oli. Noh, võtsin lüliti maha ja kui peale seda korraks korteri automaadid uuesti sisse lükkasin, et juhtmed indikaatoriga üle katsuda, leidsin, et kolmest juhtmest kahes on pinge, ühes ei ole. Muidu olen ikka sellist asja näinud, et üks juhe on pinge all ja kaks, mis lähevad edasi lampidesse, on pingevabad. Kuna isa on mul elektrik ja ma ikka sellistes asjades temalt nõu küsin, sai talle helistatud. Esialgu ei osanud ta miskit arvata, aga kui tuttav mainis, et majas olla mingi ärakäkitud kolmefaasiline süsteem, löi isal kah pildi selgeks - selgus, et faasijuhtmed olid (ilmselt) viidud läbi lampide ja alles peale tarbijat asus lüliti
                Maja on mingi 70-ndatel ehitatud kooperatiivelamu Annelinnas.

Muide, mina elan vene sõjaväe ehitatud paneelmajas ja minu toas töötab vaid laelamp - seinapesad on ilmselt kusagil ühendamata jäetud ja kogu kola mu toas istub pikendusjuhtme otsas, millega ma esikust voolu võtan.

Comment

kuidas kunagi naised ühikas juhtmeid parandasid

lamp voodi kohal olevat mitte töödanud ,probleem lambi juhtmes

naise asja arutanud ja isoleeri hankinud

siis lambi pistikust välja tõmmanud ja lambi juhet parandama asunud

parandamine käis nii et teati kuskohast katki on ,sealt lõigati juhe katki

siis puhastati juhe ära ja kõik keerati kokku,isoleer peale ja

korras

töö kiire ja korralik

no aga kui katsetaja pistiku sisse pistis siis millegipärast lõi stepslist tuld välja ja musta suitsu tuli

no võtsivad koha jälle lahti ja jälle sama korralikult tagasi

ikka sama jama

no kui 5 korda nii oli juhtunud siis ei osanud enam keegi miskit arvata ja asi jäigi pooleli

ühika kaitsmeteks olid loomulikult raudnaelad

mul on sõjaväes olles pimedas ruumis võimalus jälgida kuidas kaitsmed pimedas hõõgusid,terve kasarmu oli järel ja mingid raudnaelad kaitsmeteks

hea kinu oli see kui tsurkad lõikasid voolu all olevates pistikupesades juhtmeid läbi-no tangid olid 4-5 lõikamisega poolpõlenud

kunagi rääkis üks tsurka (aser) mulle loo kuidas ta lennukis kellapatareisid vedas

oli teisel salakaubana paartuhat kellapatareid Afgaanis suguvendade poolt saadetud

no pani selle kõik kohvrisse aga et olid restide peal siis lendasid tal enne lennujaamas kohvit uurides patareid restist välja (ilmselt kumm läks katki vms.

no tsurka toppis kõik ühte kilekotti ja lennuki peale

no kui olid ilusasti õhus hakkas kohver paukuma sest patareid plahvatasid lühise tõttu
                  ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Esmalt postitatud paadikapten poolt
                    ... selgus, et faasijuhtmed olid (ilmselt) viidud läbi lampide ja alles peale tarbijat asus lüliti
                    Maja on mingi 70-ndatel ehitatud kooperatiivelamu Annelinnas...
                    Täpselt sama asi Kohtla-Järvel 9 korruselises, ikka faas läbi laelühtri lülitisse.
                    Lisaks, nagu sel ajal "elektrikutel" ikka kombeks oli, köögi/WC/vannitoa 3x lülitis juhtmed ühendatud nii, et õigele sai esimese korraga pihta vaid korteri omanik.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt
                      Täpselt sama asi Kohtla-Järvel 9 korruselises, ikka faas läbi laelühtri lülitisse.
                      Lisaks, nagu sel ajal "elektrikutel" ikka kombeks oli, köögi/WC/vannitoa 3x lülitis juhtmed ühendatud nii, et õigele sai esimese korraga pihta vaid korteri omanik.
                      Parandaks natuke. Faas ei lähe antud juhul läbi laelühtri lülitisse, vaid faas läheb otse lampi ja null (tänapäeval siis neutraal) on pandud läbi lüliti lambi poole jooksma.
                      Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Esmalt postitatud Tikk poolt
                        Parandaks natuke. Faas ei lähe antud juhul läbi laelühtri lülitisse, vaid faas läheb otse lampi ja null (tänapäeval siis neutraal) on pandud läbi lüliti lambi poole jooksma.
                        Ma pole küll elektrik aga kodus remonti tehes avastasin sama jama köögi ja suure toa laelampidel Aga indikaator abiks.

Comment

venelaste lapiku kahe/kolme soonelise kaabliga kes seda ikka viitsis kindlaks teha, milline faas ja milline null on, töötab ju mõlemat pidi
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Sellist N läbi lüliti värki olen ka kohanud, ise arvan, et see tulenes sellest, et korteri install tehti ära ja siis kilbis lihtsalt pandi otsad suvaliselt(süsteem ju töötab mõlemat pidi, kuigi juriidiliselt oleks korrektne ikkagi faas läbi lüliti lasta)

Comment

See faas läbi lüliti oli juriidiliselt korrektne juba vene ajal, kuid kes seda ikka kontrollis siis. Minult igatahes on nimelt seda lausa mingil eksamil küsitud vene ajal.
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X