Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas arvutada upsi võimsust...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kuidas arvutada upsi võimsust...

    nimelt selline mure, et vaja teada saada kui võimast upsi läheb tarvis...

    Arvutiks on 2x490W toitega server ja see peab 30 minutit vastupidama...

    Maksimum võimsus mida arvuti kasutab ei saa olla üle 490w sest toited dubleerivad teineteist ja server on võimeline töötama ka 1 toitekaga...

    kas 1500VA ups peaks 30minutit vastu?

    #2
    Vs: Kuidas arvutada upsi võimsust...

    Võimsust pole vaja arvutada, võimsust peab lihtsalt olema rohkem kui tarbitavat võimsust.

    Kestvuse määrab aku mahutavus. Kui suur AKU selles ups-is on?

    Vool = Võimsus/Pinge, aku mahutavust mõõdetakse ampertundides.

    UPS-i müüja ei oska midagi tarka öelda?
    If you think education is expensive, try ignorance.

    Comment


      #3
      Vs: Kuidas arvutada upsi võimsust...

      APC, a flagship brand of Schneider Electric, provides clean battery back-up power, surge protection, and IT physical infrastructure inside and outside the traditional IT environment to deliver ‘Certainty in a Connected World’

      Comment


        #4
        Vs: Kuidas arvutada upsi võimsust...

        No igal upsil on kirjas märge, millisel võimsusel ning aku mahutavuse juures on max tööaeg. See 490W on toiteploki max väljundvõimsus. Server ise võib sellest reaalselt ainult pool süüa(püsivalt). Maksimum hetkeline võimsus on teine suurus, mille juures arvestatakse toiteplokk. Pool tundi suhteliselt pikk aeg.

        Lisaakude paigaldamisel tööaja pikendamiseks on ka oma miinus. Nimelt UPSide vaheldi ning väljundtrafo ei pruugi olla arvestatud max koormust pikema aja vältel taluma kui on passis ette nähtud. Kasutusele tuleks võtta UPSi sundventilatsioon(kui seda veel seadmel pole).
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

        Comment


          #5
          Vs: Kuidas arvutada upsi võimsust...

          490W on tegelikult suht pisike koormus ja seda katvaid UPSe on palju erinevaid. isiklikest kogemustest tulenevalt soovitan UPS osta varuga, aga mitte selle järgi, et ta tingimatta sisemiste akudega peaks selle 30 minutit tagama. lihtne ja töökindel variant, paraku aga mõttetult palju raha tuleb välja käia ressursi eest, mida tegelikult ei kasuta.
          selle serveri hoiaks ilmselt püsti korralik 3000VA UPS, aga vaja oleks sinna enimalt 1000VA. kui UPSil on tehase poolt akupaki laiendamise võimalus, siis eeldatavasti kannatab ka trafo reaalselt pikema aja vältel nimivõimsust taluda kui sisemine aku seda pakub. laiendatavasse pessa võib osta juurde laiendusmooduli või siis ühendada vastava nimipingega akupaki. õige suurusega tagavaratoite eeliseks on ka väiksem tühijooksukulu ja pisemad mõõtmed. suure isendi kasuks muidugi edaspidine seadmete lisamise võimalus. laiendatava UPSi puhul ei ole ka probleemiks seadmete lisandumisel suurendada akuressurssi.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

          Comment


            #6
            Vs: Kuidas arvutada upsi võimsust...

            Oman samuti mitmeid väikesi arvutiparke, IT võrgujaotusseadmeid ja tagavara toitena kasutusel enamasti ON-LINE UPS`id, kuid on ka mõni tavaline APC SmartUPS (420, 650, 1000). Näiteks Fiskarsi 1,5kW ON-LINE UPS (12*12V 7Ah akut) suudab taluda püsivat koormust 1,5kW 8,6 min. ; 1kW ca 16,8 min. ; 500W üle 34 minuti jne. Seega 1,5kW True RMS UPS peaks asja ilusti ära ajama. Ei ole mõtet osta "3000VA" UPS`i kui see on kahe või nelja 12V 7Ah aku variandiga, see on puhas petukaup ja reaalselt neist nimetatud võimsusi kätte ei saa (vähemasti mitte soovitud aja vältel). UPS`i leelisakude peamine kestvussaladus peitub nagu reutrergi juba mainis, akudele mõjuvast koormusvoolust, mida kõrgem on akupaki pardapinge (suurematel UPS`idel 132V; 144V), seda väiksem on pinge muundamisel inverterit toitvate akude üldine jõuahela voolutugevus, järelikult ka kestavad need sellises olukorras kauem. Kõik uuemaajastu ON- LINE tüüpi kontori UPS`id, mis mina näinud ja remontinud olen, on säästu variandis st. nende valmistamisel on võimalikult vähe kasutatud drosseleid, kondensaatoreid, võrgumürafiltreid jpms. Isegi konstruktsiooni pealt on kokku hoitud metalli kõvasti ja kui külje kaaned eemaldada, siis vaata, et asi lössi ei kukku. Lõpetuseks tahaks mainida ka seda, et akude kestvus ja üldine mahutavus sõltub väga palju ka konkreetsest tootjafirmast, Elfas müüdav UltraCell ei ole just eriti tegija selles vallas, Panasonic on veidi parem lahendus.

            Comment

            Working...
            X