Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
mul oli ka kõik ok kuni kukkusin exportima sõnumeid ja kustutama, peale seda tekkis
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
tean et see on 2 astmes 16,ehk 0xFFFF, aga miski on igaljuhul vähe lolliks läinud:P
ee, ei, arvuti maailmas hakatakse lugema 0st, ehk 2 astmes 16, ehk 0xFFFF
võis siis 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2 -1 , -1 tuleb seepärast et arvuti jaoks on 0 ka number. ehk 0st 65535ni on 65536 numbrit ehk 2 astmes 16 numbrit. 65536 ise on juba 17 bitine arv ehk 0x10000.
võis siis 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2*2 -1 , -1 tuleb seepärast et arvuti jaoks on 0 ka number. ehk 0st 65535ni on 65536 numbrit ehk 2 astmes 16 numbrit. 65536 ise on juba 17 bitine arv ehk 0x10000.
Murphy, ega Sa programme müügiks kirjuta? Ma küll ei julgeks osta. Loe KaruTEC-i eelmine postitus korraks läbi, ja siis mõtle selle üle .
Peale selle ma ei saa jätta märkimata, et samasugune katastroof, nagu leiab aset pinge ja voolu mõistete segiajamisel, esineb ka arvu ja numbri juures.
Number (erinevalt päevalehtede arvamisest) on sümbol arvude üleskirjutamiseks. Kümnendsüsteemis on olemas kümme numbrit. Kuueteistkümnendsüsteemis kuusteist. Kahendsüsteemis kaks.
Mingi hulga võimsus e. elementide arv e. loendamise tulemus on arv. (Sealt saab edasi minna ka ratsionaal- jm. arvude juurde, aga see pole praegu tähtis). Arvu olemus ei sõltu tema üleskirjutamise viisist. Seega on kuueteistkümnendsüsteemi arv FFFF kümnendsüsteemis 65535 ja kaheksandsüsteemis, näiteks, 177777.
Niisiis tahtsid Sa öelda, et "0st 65535ni on 65536 arvu". Aga see ei tähenda ometi, et 65535=65536 (või, nagu Sa pisut ülevalpool väitsid, et 0xFFFF = 0x10000). See, millest mingil juhul loendama hakatakse, ei puutu siin üldse asjasse.
Muide, miks ajalehtedes kirjutatakse sõna "arv" asemel "number"? See on kadaklik tõlge inglise keelest, kus "number" tähendab arvu, ja eestikeelse numbri vasteks on "digit".
See kõik on väga tore kuid ei selgita ikkagi algse probleemi olemust.
Mul oskas Tulilind ka mingil hetkel märgata ca 300++ lugemata kirja olemasolu, noh, natuke valesti. Loed palju tahad aga number (sorry, arv ikkagi) ei muutunud. Siis kohanesin st. ei vaadanud seda enam.
Ehk siis - viga võib pmst olla ka Sinu masina softis.
Aga nullist või 1st algav loendamine on juba ammustest aegadest tähelepanematuse vigu põhjustanud ja ilmselt põhjustab ka tulevikus.
Sorry aga tuli veel meelde habemega anekdoot:
3 teadlast jälgivad maja ust. 1 tüüp astub majja, hiljem tulevad 2 välja.
Bioloog sedastab: pooldumine/paljunemine
Füüsik räägib midagi mõõtevigadest
Maetmaatik mõtleb natuke ja märgib: kui nüüd veel 1 mats sisse läheks, oleks maja tühi....
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
blaa blaa blaa, kirjutan programme müügiks aga kasutajal on poogen kuda ma mõtlen üld juhul ei tea kasutaja mis asi on unsigned int või bitt tal vaja et start ja stop nupp oleks nähtaval ja rohkem nuppe poleks, karutec laseb peas x arvutust läbi või nagu mina calc ja 2 astmes vajalik arv bitte -1. Tulemus on sama. Olgu arv või number keda huvitav tähtis on aga mida sa selle taga mõtled. Ei saa selgemaks sest ma ei viitsi arvutamagi hakata, leian et 2'16-1 on hulka lihtsam. Sinu valemi puhul on tegemist lihtsalt converteerimisega, ma säästan aju millegi asjalikuma jaoks ja trükin calc-is ffff ja vajutad dec ja on olemas. Kes tahtis sai mu seletusest aru kel asi seisab valemites ja raamatutes kinni ja loogiline mõtlemine 0 sest aju valemeid täis ei saanud.
olevtoom näita palun mõni soft kus sa neid valemeid vajad, ma TÕSISELT kahtlen et neid vaja.
Reaalselt on vaj peast and/or/xor tehteid osata kui alg andbed on hex või bin.
Seda arvu teooreat võid koolis jahuda et raffal igav poleks, reaalselt pole kellelgi seda vaja. vaevalt et keegi neid asju peast hakkab arvutama ja kui tal kalkulaator on siis converteerib sellega. Isegi sai koolis igast sodi pähe tambitud, oleks sellest asjast saadik seda vaja ka läinud. Kooli ajal sai kirjutatud kirju 3-nd süsteemis.
kas saate valemitega selle ka lahti arvutatud.
*** #|# **# ##* #*# |#* ||# #|* ##| ##| *#| |||
kas saate valemitega selle ka lahti arvutatud.
Murphy, sa jätsid kasutamata võimaluse vait olla. Oma harimatusega ei maksa praalida.
Kui sa mõni öö istud silmad punnis ja punased ja üritad mootori tagasisidet if-then-else ja xoriga käima ajada (PID on raketiteadus ja seda põle tarvis) siis saad aru millest ma räägin.
Comment