Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lapselukk pistikupesadele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lapselukk pistikupesadele

Kuna toas ringi tatsamas parajas vanuses põngerjas, siis oleks vaja kindluse mõttes midagi ette võtta pistikupesadega. Kaubanduskettides on müügil valik tooteid, kus juba sisse ehitatud mehhaaniline kaitse ( augud avanevad vaid siis, kui mõlemale korraga survet avaldada vms). Kuna pesasid on vaja kaitsta ca 10 ja kõik on uued, siis ei tahaks neid eraldi välja vahetada. Kas on ehk süvistatud pesadele eraldi katteid müüa, millel selline kaitse olemas oleks? Või on ehk kuskil tootevalikus dummy-stepsleid, mida saaks eemaldada vaid erivõttega?

Mida ise ette olete võtnud?

Plaanis ka toa tarbijatele 10 mA rikkevoolukaitse panna ning loomulikult kõik sahtlid-kapid kindlalt sulgeda, kust võimalik seina toppimiseks sobivaid vahendeid leida.

Vs: Lapselukk pistikupesadele

Esmalt postitatud reameez poolt
    Mida ise ette olete võtnud?
    Kaks last üleskasvatanud ja ei võtnud mitte midagi ette. Lihtsalt tuleb järjepidevalt seletada, et on asju mida lapsed puutuda ei tohi - igasugused elektriseadmed ja pistikupesad, gaasipliidid jne.
    Kolakoguja

Comment

neid peaks vist tänapäeval ka müüa olema, vaata "hiina kauba" poodide poole, Maxima, Jess kaubamajakas jms.

Comment

Siiski, ka korralik kaitsega pesa on nii odav, et kokkuvõttes kulutad sama raha mis "abividinatele". Ja lisaks jäävad vanad pesad alles.
        See klapisüsteem, mis avaneb ainult pistiku sisselükkamisel, on nii efektiivne et ehitamise ajal oli endalgi häda kui tarvis lahtine juhe pesasse torgata

Comment

Kui mingi korraliku seeria pistikud siis ostad ainult sisu - raame pole vaja osta.
          Aga sellegipoolest olgu seletustöö tugev - kui laps on juba sellises eas, et kruvikeeraja või käärid kätte satuvad siis naabripoisi juures on ikka huvitav vaadata, mis ühe või teise seadme sees on.
          -

Comment

Tean ühte peret, kus oli viis venda. Üks pistis käärid stepslisse, teised ei pidanud seda enam tegema.
            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Peab kaubanduskettidest uurima. Tänud vastuste eest.

Comment

http://www.omitron.ee/index.php?sisu...128&itmid=1276
                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Meil sellised: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...-17#!48-000-17

Comment

Omitroni vidinad käes, kulu alla 10 eek tükk, säilitavad pesa funtsionaalsuse ja blokeerivad augud. Selgitustööd tuleb ka kindlasti teha, aga kindluse mõttes las olla see vidin vahel. Päris lollikindel see pole, aga miski viiteaja tekitab ikka.

Comment

Olen selliseid näinud ja minuarust on nad liiga paksud. Pistik ei lähe enam korralikult lõpuni pessa. Ja pesadel ei ole selles kohas eriti palju ruumi varuks.

Konkreetsete kaitsmete paksust ei tea aga asi tundub kuidagi kahtlane.

P.S: Ega 10mA taha ei ole ometigi plaanis panna palju tarbijaid?

Comment

mis see tarbijate kogus selle 10mA puhul muutma peaks. pane või 20A jagu koormust. kui ei leki, siis pole ka probleemi
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
                          Tean ühte peret, kus oli viis venda. Üks pistis käärid stepslisse, teised ei pidanud seda enam tegema.
                          Natuke offtopic, aga mina mäletan kuidas ma mänguauto ära lõhkusin ja seal rataste selle pulga võtsin. Tänan õnne et ma sealt ühelpool olevast rattast seda hoidsin. Torkisin kõik korteris olevat pistikud läbi.
                          Estonian SPL & Sound
                          @gargru

Comment

Panin endale kah 10mA rikkevoolu kaitse, panin nii, et oleks tervel korteril.
                            6 aasta jooksul olid sellised rakendumisjuhud :
                            * pesumasinal läks laager ja otsatihend ning vesi tilkus mootorisse
                            * boileri küttekeha kate läks katki
                            * boileri küttekeha kate läks katki
                            * torkisin midagi harutoosis ja käsi vääratas

Vanade juhtmetega võib 10 mA probleeme tekkida - need kuramused "lekkivad"
                            Praegu loetakse sellist asja rikkeks.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Antud vidinad on piisavalt õhukesed, et mitte segada. Ainus viga on see, et vidin tuleb peale pistiku eemaldamist harilikult pistikuga välja. Aga selle pessa tagasi vajutamine võtab sekundi ja neid põrandalähedasi pesasid ei kasuta kuigi tihti: tolmuimeja, lamp vahel ümber tõsta jne...
                              RKVL saaks probleemideta vahele panna, kuna köök, vannituba jms suuremad tarbijad on eraldi ahelates (omavad ka 30 mA RKVL-i). Toa pistikutes vaid koduelektroonikat.

Comment

Working...
                              X