Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Euroliit kaotab müügilt hõõgniidiga elektripirnid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs:  Euroliit kaotab müügilt hõõgniidiga elektripirnid

Esmalt postitatud vtl poolt
    Õhk-õhksoojuspumba ostsin mina 4x väiksema summa ehk ca 20k+km eest.
    Nägin poes, ca 2kW elektrit, 4kW sooja, 24keek.

Aga kas ta liialt ei urise?
    Olen paar korda hotellides selliste puhujatega hädas olnud.

Või harjub ära nagu kella tiksumisega?

Aga kamina ees istumine on ikkagi NIIIIIIII mõnus

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
      Nägin poes, ca 2kW elektrit, 4kW sooja, 24keek.

Aga kas ta liialt ei urise?
      Olen paar korda hotellides selliste puhujatega hädas olnud.

Või harjub ära nagu kella tiksumisega?
      Minul on Fujitsu Nocria soojuspump, 0.3...2.4kW elektrit, 0.9...9.1kW sooja, COP on +7C juures 4.44 , -10C juures 2.42.

Kaks ja pool aastat on töös olnud, siseosa teeb vaikset õhu sahinat. Päeva ajal ei kuulegi teist, õhtul vaikuses on aimata, et midagi nagu töötab. Ei sega. PS. kella tiksumist ma ei salli ja tiksuv kell häiriks oluliselt rohkem.
      Hoovi peal välisosa uriseb jah tasakesti, aga tuppa seda ei kuule ning talvel mul hoovi peale rohkem asja pole, kui värava juurest autoni ja tagasi.

Esmalt postitatud A.R. poolt
      Aga kamina ees istumine on ikkagi NIIIIIIII mõnus
      Kamina ees ISTUMINE on jah niii mõnus, senikaua, kuni keegi TEINE toob puud, lõhub, ladustab, tassib tuppa, kütab enne minu kojutulekut toa soojaks, viskab õhtu jooksul kolm-neli-viis korda puid alla, viib tuhka välja ja puhastab kaminaklaasi. Vähemalt nii ma kaminasõprade elu olen kõrvalt näinud.
      GSM: 5039624

Comment

Esmalt postitatud vtl poolt
        ... PS. kella tiksumist ma ei salli ja tiksuv kell häiriks oluliselt rohkem. ...

Eks inimesed on erinevad. Mul pea saja-aastane seinakell voodist veidi rohkem kui meetri kaugusel seinal. Kui ei tiksu ja pendel ei liigu, on imelik vaikuses olla.

Sama ka säästulambi valgusega - minu silma jaoks vahet pole, toas sama hea olla kui hõõglambigagi. Ainus hõõglamp majapidamises on laualambis, seal säästukat ei seedinud, sest hõõglambi soojus on seal puuduv element. Natuke sarnane kamina ees istumise efektile.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Elektripirnide teema jätkuks:
          http://forte.delfi.ee/news/teadus/ar...66405&l=wforte

Comment

mul momendil keldris kõik pirnid säästulampide vastu vahetatud

ostsin testiks mingeid odavaid 15-26W säästumarketi omasid (hinnad olid vist 19-39 eeku)

üldiselt toimivad , selle hinna eest on pirni küll

all esimesel korrusel on hästi madala laugja mattklaasiga laevalgusti

(sisse olid ette nähtud 3 x 60W hõõglambid )

ajasin sinna sisse 2 tk 26W warm white säästulampi ja valgust oli vägevalt,muidugi temperatuurireziim on seal suht karm, getinaksplaat kuumeneb päris tugevalt ja algul see haiseb aga see kaub ajapikku

selline monstum peab vastu umbes aasta-kaks -siis läheb üks pirnidest läbi

momendil seal sees mingi keerdus toruga 26W säästulamp + ionisaatoriga 23W säästulamp

esikus on ka kasutusel suvaline hiina 26W warm white lamp ja valgus on meeldiv ,need on imelikul moel vastu pidanud ca 2-3 aastat isegi

paari kohta paigaldasin 15W keerdus toruga säästulambid mille on kirja järgi teinud Samsung Corporation ,süttib 2-3 sekundi järel ,testitud on neid umbes 2 kuud

köögis on olnud lisaklaasiga warm white pirnid aga lapsed hukkavad need suht kiiresti ära -alla aasta peavad

mul on ka mõned narva 26W säästulambid ,tundub hea kvaliteediga olevat aga valgus on jubeda spektriga külm valgus ja hakkab silmadele

muidu need on sellised et kui sisse lülitada kõigepealt ootavad natuke siis lastakse poole võimsusega tööle ning mõne aja pärast täisvõimsusega

hea lamp aga isegi läbi lisaklaasi hakkab silmadele

arvuti juures on harilik hõõglamp
            ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Esmalt postitatud urmas97 poolt
              See on juba siit läbi käinud paar lehte tagasi...
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

praegusaegsete LED-lampide eluiga on olematu! kes viitsib ja on võimalus Nõmmel hiljuti paigaldatud tänavavalgustuspostide LED-lampe vaatama minna, see näeb, et enamud neist on juba kutud! ise silmasin seal umbes 10-t laternat, milles igaühes on 4 lampi sees. 3 laternat põlesid täies hiilguses, osades oli mõni lamp kustunud ja pooled postid olid täiesti pimedad!
                ja see valgus, mis nendest (hetkel veel põlevatest) laternatest tuli, oli sama rõve, kui nõukogude liidu ajal esmestel päevavalguslaternatel!
                elagu naatriumlambid postide otsas!!!

Comment

Ära üldista, sama hästi võib öelda et "praegusaegsete riiete kvaliteet on olematu". On odav ja kallis kaup, nõmmel pandi kallilt odav kraam üles, tulemus on näha. Mine vaata parem Nõmme keskuse juures seda suurt kella, minu teada kõik numbrivalgustused põlevad. Juba 2 aastat. Seal on korralikud LEDid ja korralik töö, ehkki tegu one-off prototüübiga.

Comment

eks tänavavalgustuse ja kella valgustuse võimsusel on ikka vahe sees, suvalist valgusdioodi võid ju 10mA kõrvetada elu lõpuni. kui aga tahad mingit valgus(tus)t kah saada, nihkub asi kriitiliste vooludeni, kus leitakse kompromiss heleduse ja eluea vahel. ning kuna LED-i heledus (ja valgusnurk) pole just kõige paremad, siis mängitakse pigem heleduse kasuks eluea arvelt. ning kuna konkurentidest ei saa ju ähmasemaid lampe toota, siis kipubki eluiga neil probleemiks kujunema.
                    aga see siin on kõik minu isiklik arvamus, mis ei pruugi pretendeerida täielikule tõele. ja LED-lampe ma poodi ostma ei torma (ehk alles aastate pärast).

Comment

Kas keegi peale minu, pirne ka parandab? Vahete vahel katkevad niidid hoidikutes või nö kahvlite küljest ära, kust tuleb või läheb 230V. Ega siis midagi, pirn pesast välja ja raputan niidi õigesse kohta tagasi. Mõni kord on katkenud kohast murdunud nii umbes 0,5cm pikkune jupp niiti ja niit on nii palju lühemaks jäänud, et ei aita see tagasi raputamine enam midagi, siis peab niidi raputama järgmisest hoidikust välja, selle pärast, et niit ulatuks vastu kahvilit, kui pirni keerata teatud nurga all. Pärast seda tuleb pirn keerata tagasi ette vaatlikult tagasi pessa õrnalt ja aeglaselt, ei tohi teha järske liigutusi, muidu kukub/vaiub/nihkub niit kahvlilt ära, sel juhul pead uuesti alustama.
                      Minu enda elu kogemused . On olnud juhuseid kus taastatud/parandatud pirn peab vastu kuni 3kuud, halvimal juhul 2päaeva + veel see, et kaitsmed lendasid välja.

Lõppsõna: Kes said aru need võivad järgi proovida ja kes ei saanud aru, ei oska või ei viitsi, need ostavad uue pirni või ostavad kalleid säästukaid .
                      Tõde on valus .
                      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

See on tõesti valus.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

Ma ei näe põhjust, miks 8 krooni pärast peaks sellise huinjaaga tegelema. Aasta ei ole 89, kus elektripirn oli defitsiit.

Muide umbes sellel ajal oli Tartu turul omapärane äri - katkiste elektripirnide müük. Idee oli selline, et ostsid katkise pirni, vahetasid selle tööl terve vastu ja viisid terve koju.
                          Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                          Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Säästukate remont on seevastu mõttekas. Korras sisu ühelt ja töötav toru teiselt ning ongi töötav lamp jälle olemas.

Rikkis sisust saab dioode ja trafosüdamiku, mida saab näiteks väikse pingemuunduri tegemiseks kasutada. Neid üksikuid rikkiläinud säästupirne, mis on aastate jooksul tekkinud, pole veel ühes tükis jäätmejaama õnnestunud viia . Ja toruosad võib kohe luminofooritorude konteinerisse panna, mitte elektroonikajäätmetesse.
                            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                            ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt
                              Kas keegi peale minu, pirne ka parandab?
                              Kord avastasin ka selle, et kui niit joodise peale ajada/keerata, siis võib kuigi kaua uuesti hõõglamp põleda.

Aga muidu võiks teha väikse katse ja testimise erinevate luminofooride ja hööglambi spektrite võrdluse. Nägin, et mingid graafikud oli teil leitud.
                              Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Comment

Esmalt postitatud muhkel poolt
                                eks tänavavalgustuse ja kella valgustuse võimsusel on ikka vahe sees, suvalist valgusdioodi võid ju 10mA kõrvetada elu lõpuni. kui aga tahad mingit valgus(tus)t kah saada, nihkub asi kriitiliste vooludeni, kus leitakse kompromiss heleduse ja eluea vahel. ning kuna LED-i heledus (ja valgusnurk) pole just kõige paremad, siis mängitakse pigem heleduse kasuks eluea arvelt. ning kuna konkurentidest ei saa ju ähmasemaid lampe toota, siis kipubki eluiga neil probleemiks kujunema.
                                aga see siin on kõik minu isiklik arvamus, mis ei pruugi pretendeerida täielikule tõele. ja LED-lampe ma poodi ostma ei torma (ehk alles aastate pärast).
                                Eksid täiega. Kellas on sama võimsusklassi dioodid, Lumiledsi 3W ringkiirgurid, töötavad 600mA. Ma rõhutan - Lumileds. Tänavavalgustites on ilmselt Seoul Semiconductors või midagi veel hullemat (vist isegi 5mm punnledid).

Comment

Working...
                                X