Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Euroliit kaotab müügilt hõõgniidiga elektripirnid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs:  Euroliit kaotab müügilt hõõgniidiga elektripirnid

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
    Lumileds
    Seoul Semiconductors
    midagi veel hullemat
    5mm punnledid
    Milles seal see sisuline vahe on?
    Kas kristallis või montaazis või toites või ... .
    Kas on ülekoormatud või on parameetrid hajuvad või ... .

Midagi peab ju neil omavahel erinevat olema.
    Peale nime.

Comment

Veidi OT tähelepanek. Otsisime võimsaid LEde ja töökaaslane sattus lehele, kus reklaamiti tänavalgusteid. Kena pilt juures...Nõmmelt LEDide säras. Alles ca kuu hiljem pandi need lambid sinna ka tegelikult üles...!
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänavavalgustites on ilmselt Seoul Semiconductors või midagi veel hullemat (vist isegi 5mm punnledid).
        Pigem Edison või mõni nn homemade ehk sisse ostetud odav chip mis kohapeal pakendatakse. Peale nutuse toiteosa, mis nendes lampides arvatavasti saba andnud, on nende Edisoni jt valgusdioodide degradeerumine ka tunduvalt kiirem "tänu" odavale fosforkattele.
        SSC nendest odavatest pole kõige hullem - Koreas nad üritavad natuke rohkem.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
          Milles seal see sisuline vahe on?
          Kas kristallis või montaazis või toites või ... .
          Kas on ülekoormatud või on parameetrid hajuvad või ... .

Midagi peab ju neil omavahel erinevat olema.
          Peale nime.
          Materjalides. Creel on KLAASIST lääts ("nibu"), kinnitatud ujuvalt. Odavatel on mingi plastik. Luminofoori kvaliteet. Kristalli kvaliteet, ühendused, korpus. Odavad LEDid lubavad suuremat voolu per kristalli pindalaühik, mis vähendab eluiga. Jne.

Mul on valmimas projekt, milles on kokku ca 2500 Cree LEDi. Burn-in 120le lambile tõi välja ÜHE vigase LEDi, kusjuures tõenäoline on et see läks hoopis mõõtmise käigus (vale mõõtepinge).

Comment

Materjalides. Creel on KLAASIST lääts ("nibu"), kinnitatud ujuvalt. Odavatel on mingi plastik. Luminofoori kvaliteet. Kristalli kvaliteet, ühendused, korpus. Odavad LEDid lubavad suuremat voolu per kristalli pindalaühik, mis vähendab eluiga. Jne.

Mul on valmimas projekt, milles on kokku ca 2500 Cree LEDi. Burn-in 120le lambile tõi välja ÜHE vigase LEDi, kusjuures tõenäoline on et see läks hoopis mõõtmise käigus (vale mõõtepinge).
            Kuidas LED-i niiskustundlikus on, just seal kristalli kandis? Kui on plastik ja siis mõraneb ja on välitingimustes?

Kas see "Odavad LEDid lubavad suuremat" tähendab seda et nad on lihtsalt üle koormatud?

Ja veel üks natuke palju tobe küsimus. Mis teeb LED külmas nt vedelas lämmastikus?
            Kas ta läheb sellises läbilöögi reziimis käima nagu näiteks pnp transistor?
            ______
            1 loll võib rohkem küsida .....

Comment

Esmalt postitatud Daddario poolt
              Ma ei näe põhjust, miks 8 krooni pärast peaks sellise huinjaaga tegelema. Aasta ei ole 89, kus elektripirn oli defitsiit.

Muide umbes sellel ajal oli Tartu turul omapärane äri - katkiste elektripirnide müük. Idee oli selline, et ostsid katkise pirni, vahetasid selle tööl terve vastu ja viisid terve koju.
              Mina kül näen põhjust: see on välja kukkunud hobi .
              60W elektripirn maksab 4kr. Ma ei ole vaesest perest, elektripirne on veel saada. Ei ole aasta 89 aga on 2009, mida aeg edasi, seda hullemaks läheb elektripirnidega.

On aasta 2013 inmesed parandavad minu moodi elektripirnepirne . Defitsiid. Elektripirne pole enam saada, inimesed käivad neid ostmas Tiigi Elektoonikast või kallebki käest .
              viimati muutis kasutaja RaunoK; 01 February 2009, 18:46.
              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

1kW lampide puhul tavaline asi. parandatud lampide iga on ka üsna pikk, üks minu parandatu käib vististi neljandat aastat. ei ole küll väga tihti kasutuses, aga ikkagi. 500W kah parandatud, aga nendel mõte pisem, kuna isendid laiemalt levinud.
                kas sellisele võimsusklassile ajutise kasutatavusega alternatiive on üldse mõistliku hinnaga saada?
                uskil kuuris, pühapäeva hommikul võib see parandamisoskus abiks olla - poed kinni ja hetkel vb varuks pole ühtki.
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt
                  Mina kül näen põhjust: see on välja kukkunud hobi .
                  60W pirn maksab 4kr. Ma ei ole vaesest perest, pirne on veel saada. Ei ole aasta 89 aga on 2009, mida aeg edasi, seda hullemaks läheb pirnidega.

On aasta 2013 inmesed parandavad minu moodi pirne . Defitsiid. Pirne pole enam saada, inimesed käivad neid ostmas Tiigi Elektoonikast või kallebki käest .
                  Ja siis pole enam ka õunu, banaane ja meloneid. Lihtsalt rõve oli lugeda pirne ja pirne, nagu lasteaia laps postitaks.
                  Condemn the hive.

Comment

ilmselt tuleks sisse teha konserveeritud pirne õuntega

sealt hea raskel ajal võtta
                    ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Ah kuradile need puuviljad...Sööge liha,see toidab
                      otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                        Ah kuradile need puuviljad...Sööge liha,see toidab
                        Ja kasutage tuld ja küünlaid, need annavad sooja.
                        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Vaatasin "Roolivõimu" saadet, seal mingi asjapulk rääkis, et auto tuledes on hõõglampide asemel LED-tulede kasutamine nüüd keelatud. Välja arvatud muidugi juhul kui tootja neid sinna pannud pole.
                          MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                          KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

mul sõbra veokil on pargid dioodidega ja ülevaatusel pole kedagi kottind. ma muidugi ei usu, et ta selle informatsiooniga seal nii kangesti lehvitab. tuled on standardsed, lihtsalt valgust annavad dioodid - hõõglampidega ei saa lihtsalt masin tervet nädalavahetust tuledes särada
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Varem olid LED-id lubatud, küsisin seda spetsialselt ülevaatuspunktist. Aga nüüd olevat ära keelatud.
                              Panin ka enda autole park ja numbrituledeks tööstusliku korpusega valged LED-id, nüüd tuleb vist jälle tagasi vahetada.
                              Jama - põlevate hõõglampidega autot teeäärde kauaks ei jäta.
                              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud klm poolt
                                Varem olid LED-id lubatud, küsisin seda spetsialselt ülevaatuspunktist. Aga nüüd olevat ära keelatud.
                                Sellised asjad auto küljes on tohutult ohtlikud.

70.ndatel olid poes müügil sellised pisikesed pastist poldikaitsmed, kolm punast kaks valget. Et said need keerata numbripoldi all-peale ja ei paistnud polt välja.

Kaks aastat seisnes auto ülevaatus ainult selles et ülevaataja kiskus need katted tangidega maha ja siis oli auto korras sõitmiseks.

Aga LED!!!! See on ju tapvalt ohtlik.

Comment

Working...
                                X