Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vaimukus ühest foorumist...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vaimukus ühest foorumist...

KÜSIMUS:
    Ei hakka uut teemat tegema ja küsin siit.

Oman paari estonia 35 ac-021 kõlareid. Asi siis selles et klassivend ajab, et kui kõrgsagedused välja võtta on palju parem bass, ennem proovisin aga ei taiband nagu mingit muutust. Nüüd soovikski teada saada, et kas mu klassivend on loll või mul on lihtsalt halb kuulmine?

Aitäh.

VASTUS:

Bass jääb ikka samaks, lihtsalt kõrgemaid helisid ei mängi. imo. Või sain ma millestki valesti aru

Vs: Vaimukus ühest foorumist...

Mõndade loogika järgi pidi paispool/drossel/mähis basse võimendama kui ühendada kõlariga jadmaisi. Kui see loogika nii oleks siis oleks elu lillelisem, taevas sinimem ja rohi rohelisem .
    "Oma esimene võimendi" ehitasin umbes 7-aastaselt. Võimendi väljundvõimsus oli nii suur, kui sisse läks. Ma ei kasutanud võimendis lampe, transistoreid ja isegi mitte kive . Võimendis kasutasin potekaid, takisteid ja kondekaid. Kõik ühendamis võimalused proovisin ära aga ikkagi tööle ma seda ei saanud .
    Olid alles ajad...
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

njaa,pole see paekividest sealiha valmistamine nii lihtne midagi...
      ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Eks mingis mõttes on "klassivennal" õigus - basside esitus muutub kindlasti ning mõnele võib see ju meeldida. Põhjus lihtne, eemaldatud valjuhääldi ava hakkab toimima faasipöörajana mille häälestusagedus sõltub ava läbimõõdust ja seina paksusest. Nagu näha siis sarnane effekt tekib ka kui keskriba kõrgete asemel välja võtta.
        Iseasi on aga järelejääv heli, selle tonaalsus võib olla suht harjumatu pikemalgi kuulamisel - isegi kui basside heli on meeltmööda
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

kui kõrgete jaoks eraldi elementi ühes kõlaris enam ei ole, siis kindlasti basside osakaal helipildis kasvab...
          jadapool bassielemendile kasvatabki madalate osakaalu, kuna kõrgeid lastakse sinna vähem. elementaarne madalpääsfilter, seega väga õige tähelepanek. kaudselt tõuseb ka võimsustaluvus, sest valjuka mähist ei koormata asjatult signaaliga, mida valjukas nagunii mängida ei suuda ja mis muidu lihtsalt soojuseks läheks
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
          X