Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Punane RET

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Punane RET

    Ja kui lisada eelpool nimetatud komponentide selekteerimise põhimõtetele asjaolu et igas kvaliteediklassis olid nõuded nii ja nii-mitu komponenti per seade siis on selge et kõrgklassi toode lihtsalt pidi olema juppe täis topitud - selle juures võis ta muidugi ka hästi mängida (kui joppas).
    Kui vaid mõelda milline sigadus heli kvaliteedile tehti 010 eelvõimendis alates kontrollpunktidest E11/E12 ...
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      Vs: Punane RET

      Kas pead silmas К157УД2 kive?
      Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
      Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

      Comment


        Vs: Punane RET

        Jah, just neid. Eesmärk oli mõistagi teha nende abil filtrid, kuid nendest oleks võinud olla ka nn bypass by wire, mitte läbi "lineaarseks" lülitatud kivide. Neid aga on seal ju lausa kotiga visatud.
        Muuseas, kel võimalik, proovige näiteks enne või pärast tämbriplokki võtta signaal ja kuulake.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          Vs: Punane RET

          Kunagi jooksis vist siit foorumist läbi joonis adapterplaadile. Kui õigesti mäletan, siis sai sellega kasutada NE5532 kivi SO8 korpuses.
          Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
          Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

          Comment


            Vs: A veel leidsin teemast huvitava osa ... "etalonvolt"

            Esmalt postitatud Yxz poolt
            Ei leidnud teemast sellist asja.
            See-eest leidsin taskust kalendri, mis mulle eile sinna topiti:

            - ohhoo - puldiga pill? KB tegevusetuse taha asjad igatahes i jäänud ...
            - Paistab, et näidiseksemplar(id) oli(d) ikkagi olemas, erinevalt mõnest teisest siin varem toodud joonisest.
            - Asjad majandusega olid ikka juba päris halvad, kui sellise harukordse rämpsfotoga (natüürmort kortsunud majapidamiskilega) suudeti hakkama saada ja leppida. Ja siis lasti see kalender veel tootmisse kah.

            Comment


              Vs: A veel leidsin teemast huvitava osa ... "etalonvolt"

              Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              Et mida see siis tähendab... no minu vaatenurgast seda, et näit. 30 aastat tagasi ei olnud sarnaseid komponente nagu on nüüd-juba nende tootmine toimus teistes tingimustes, sellest alates ja ka tehnoloogia suhtelisest noorusest tingituna ei saaks tõmmata mingisugust sarnasust, et näit. mingi tänapäeval loodud võim milles kasutatakse ehk aasta-kaks tagasi välja töötatud pooljuhte on ikka hullult hea-no andke andeks aga kuidas see peakski siis muidu olema-kui oleks kehvem kui "tiblaaegsed" siis oleks ju midagi lahti ja mitte heas mõttes
              Jutu järgi paistad päris noor mees veel... ühesõnaga, ka 30 aastat tagasi inimesed elasid ja tegelesid elektroonikaga.
              Veneaegsed komponendid olid parameetrite hajuvuselt kindlasti kehvemad, aga see ei tähenda, et nad oleks madalsagedusvõimendi valmistamiseks kõlbmatud olnud. Lihtsalt juppe pidi hoolikamalt valima ja riista nende järgi häälestama.

              Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              Kui leiad siiski, et saab panna kõrvuti 30 aastat tagasi kivikirve ja nuiaga tehtud asja ja "tänapäeva kosmosetehnikaga" tehtud asja-siis anna minna...
              Mitte midagi sisulist analoogtehnika valdkonnas 30 aastat tagasi teisiti ei olnud. Füüsikaseadused kehtisid samamoodi ning asju ei tehtud sugugi kivikirve ja nuiaga. Jah, integratsioon on suurenenud, komponentide tehnoloogia ja viimase puhtus on paranenud, arvutustehniline võimsus on tohutult paranenud, aga helikvaliteedile need tilulilud midagi olulist juurde ei anna.

              Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              Võimalik, et lugesin ise su postitusest välja mingi negatiivse sõnumi aga no üritasin vastata, et : EI saa võrrelda kahe erineva ajastu seadmeid-nende parameetritega on ka nii, et just vihjatud sony mänguasjad jäävad ilmselt igas parameetris maha nende kirutud ESTONIA seadmetega võrreldes-vähemasti elektriliste parameetrite osas.
              Siinkohal rääkisid ennast rämedalt sisse. Helivõimendeid ei saa võrrelda elektriliste parameetrite järgi. Laboris mõõdetud üliväikese moonutusega võimendi ei pruugi sugugi veel hästi kõlada ja vastupidi.

              Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              Trafo oli ka neil naeruväärselt väike-neid lubatud W-e sellest küll välja ei võta, eriti kui veel lubatakse 0,00...% THD.
              Sama lugu on võimsustega. Kuulaja jaoks ei ole mitte mingisugust vahet, kas võimendi on nt. 50W või 70W, helitugevuse vahet sa tõenäoliselt ei kuulegi. 3dB võrra helitugevuse suurendamiseks pead võimsust suurendama 2 korda.
              Kui jälgida tootjate võimendiseeriaid, siis ainus põhjus, miks kallim pill kirjade järgi 5, 10, 15 või 20W võimsama näidatud on, seisneb marketingis. Inimene, kes detsibellidest midagi ei tea, tahab tunda, et kallimat riista ostes saab suurema numbri. (Milleks muidu maksta rohkem, junõu)

              Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              ...ja vaatasin, et kui hulluks ossi kõver läheb-ei olnud ka see katastroofiline, signaal oli veel täitsa ilus, olulist tippude lõikamist ei olnud-see oli praktiliselt olematu, Abo raamatus kirjeldatud põhimõtetel. Samas ei ole kahjuks omal THD mõõtjat ja seda täpselt ütelda ei oska.
              Julge mees, kes magnetiga mõtet otsis puupea seest... oli üks salm kunagi.
              Veel julgem mees, kes ossi pealt silma järgi moonutust mõõdab.
              GSM: 5039624

              Comment


                Vs: Punane RET

                Esmalt postitatud Daddario poolt
                Kunagi jooksis vist siit foorumist läbi joonis adapterplaadile. Kui õigesti mäletan, siis sai sellega kasutada NE5532 kivi SO8 korpuses.
                Võib küll olla, kuid kvaliteedi mõttes ebaoluline võimalus. Mida paganat neid kive vaja veel asendada - et seekord käiks siis läbi lääne kivide? Ei, reaalselt puudub vajadus nende kasutamise järele. Kui ehk 14Hz ainult, juhul kui tõesti vaja vinüülide kuulamisel ülimadalaid filtreerida.
                Me ju oleme kimpus juba CD mängijate juures, kus vaid üks OP kanalis kasutusel, siin aga on terve kaskaad "lineaarseid" ahelaid ilma kütmas
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  Vs: Punane RET

                  Eks ta õigem ole nad välja visata. Kuigi veidi paremad need lääne omad on. Vähegi korralikel võimenditel on igasugu ekude ja filtrite juures nupp bypass.
                  Päris korralikel on vaid on/off ja volume.
                  "Nuppude arv lõppastmel viitab puudustele lindistusel." Umbes nii kõlas vist see lause...
                  Aga see selleks.
                  Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                  Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

                  Comment


                    Vs: Punane RET

                    To: vtl -mida sa viimase lause "puupea" all silmas pidasid? Vaata, kui loed hoolega läbi mu praegusel ajal tehtud postitused ja ka mõned vanemad-mis ikka kohati päris "käest" läksid siis kas sa märkad nendes põhjendamatut laimamist? Jutt läheks väga pikaks ja keegi ei viitsiks seda lugeda, paraku saaks oma argumendid põhjendada. Meil siin kipub nii olema, et ainult halvasti tahame ütelda (vaata kas märkad nii vastikut suhtumist ka näit. diy foorumis) -"kõik mis vanasti tehti see tehti halvasti" on meie mõtteviis-miks? Kas kibestumine? Minu senine elukäik on näidanud, (kuidas võtta-ilmselt noor, 20+a vanust), et ei ole mingit tähtsust mis ikkes elame-ikka on midagi valesti, võin olla noor, et seda aega piisavalt mäletada aga mul on ka vanemad, olen ka küsinud, et kas oli siis nii oluliselt halvem-mõni asi oli halvem, mõni parem, kui praegu! Lihtsalt mulle niisugune asi, et oh tiblaaeg-oli s... aeg-kui oli s... siis põhjendus miks oli s...-see on individuaalne. Sellest, et oli s... aeg, ei tähenda, et sel ajal toodetu oli ka s... kui lihtsalt oma suhtumine oli s....

                    Olles aus siiski inimesed tegid ka OMA TÖÖD-oli see siis sunnitud või mitte, oli nende "sunnitute" hulgas neidki kes tegid seda südamega-ei julge kahelda, et neid nüüdki enam ei oleks! Ma julgeks oma kogemustest lausa dokumentaalsete tõendite varal siin ka välja ütelda/näidata, et sisusliselt sunnitööd on võimalik ka tänapäeval teha-olen seda ise teinud niisuguses "kuulsas" firmas nagu enics, naerma ajab see siinne kohatine kiidulaul-olen seda mõnes teemas ikka kohanud-paar aastat tagasi kui üritasin siin ka kirjutada, et see on elektroonikahuvilise jaoks viimane koht, hullem kui põrgu siis seda ei võetud tõsiselt-põhimõtteliselt võiksin siia kohe skaneerida dokumendid EV õiguslikud-paraku puudub hetkel skanner. Kuid seda juttu lihtsalt ei VIITSI kuulata, et vanasti tegid inimesed sunniga ja kehvasid seadmeid-tänapäeval on asjad täpselt samamoodi.


                    Selle parameetrite mõõtmise koha pealt jah, panin puusse-pikk jutt ajas segadusse samas märkan just seda mida mõtlesin-taas näiteid tooma selle THD mõõtmise kohta ja siis ka veel võimendi klasside kohta (vast saad vihjest isegi aru-millise klassi võimendeid meil siin foorumis eranditult kiidetakse?kõik mis kuulub mujale olevat jama-taas ei ole kohanud sellele mõistlikku põhjendust-tegelikult seda polegi-taas on tegu individuaalsete seisukohtade/eripäradega, kui aru ei saa siis otsing peaks kindlasti aitama!)
                    Ja lõpus siis see silmaga moonutuste mõõtmine, taaskord prohmakas kuid kui ikka signaalitipud lõigatud ei ole mõtet rohkem piinata ja väheke leebemat reziimi kasutada-on siis selles midagi vale? Ei ole jah mõõteriista millega seda mõõta, ilmselt ei saagi seda kunagi olema-tänapäevaste hinnad on pigem niisugused, et sama raha eest saab paar aastat vana luksauto, vahepealset mida koduskasutaja, ilma igasuguste äriliste huvideta, oleks valmis ostma-lihtsalt ei leidu ja taas-mis järgi jääb? Nõukaaegne s...t mis enamuse teie arvates ju kuhugi ei kõlba-miskipärast aga on mul kahtlus, et paljud kirujad pole konkreetset objekti näinudki ainult üritavad "huntidega" koos uluda.

                    Kunagi kui siia foorumisse kasutaja tegin siis tegin seda eelkõige mõttega, et saab ehk abi vahel esilekerkivate probleemide lahendamisel aga sisuliselt ei ole seda saanud-paar üksikut kasutajat välja arvata on probleemidesse viitsinud süveneda ja ka kasulikku infot on tulnud kuid üldiselt võiks lugeda 95% "info"-st prahiks mis mitte midagi juurde ei anna. Tekib veel küsimus, et krt. ma tõesti ei ole välja lugenud kusagilt, et see foorum on ainult äriliste huvidega mahinaatoreile-siin jääb küll selline mulje ja siis oleks ilmselt eneseväärikuse huvides targem siia postitamine lõpetada. Olen siin igasugu jama lugenud-tuli nüüd meelde, et kunagi oli ühes teemas juttu, et keegi kasutaja küsis mingi seadme skeemi mille teine kasutaja oli vist ise konstrueerinud-vastus oli aga karm "tahad minu arvel põhjendamatult rikastuda vms. liinis!?" -mille kuradi pärast tulla siia vehkima siis oma "leiutistega"-taas paraleel-otsisin siin palavikuliselt SMPS-de kohta infot-tutkitvasja, aga kui otsida diy-foorumitest? Seal on nii, et tapab igasugu infot, skeeme, jne. meil aga on asi kuidagi teine-kiuslik-see on siin arusaamatu. Kindlasti on mõne arvates, kes mu kirjutatud esimesest reast kaugemale ei jõua, mu siinkirjutatu jama aga kui sellesse tõsiselt süüvida ja oma ajurakukesi liigutada siis ei ole see jama.

                    Vabandan teemaalgataja ees taaskord...
                    -superradical-

                    Comment


                      Vs: Punane RET

                      Foorumite kohapealt jutt väga õige. Tsiteerin ühte kaasfoorumlast:
                      >Kui loed ja saad aru vene keelest siis on olemas väga häid foorueid kus on väga töine meeleolu ja pole selline populaarteaduslik möla naga selles foorumis.
                      Peab nõustuma ka muus.
                      Kuigi vanasti oli olukord siiski näiteks elektroonikatööstuses veidi hullem.
                      Pikkemalt ei hakka hetkel peatuma - uni võtab võimust.
                      Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                      Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

                      Comment


                        Vs: Punane RET

                        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                        To: vtl -mida sa viimase lause "puupea" all silmas pidasid?
                        Ära nüüd liigselt erutu.
                        Puupea ei olnud kindlasti öeldud (ega mõeldud) Sinu kohta. Tegu oli lihtsalt metafooriga mehest, kes otsis raskelt tabatavat asja. Samamoodi, nagu Sina ossiekraanilt mittelineaarmoonutust.

                        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                        Vaata, kui loed hoolega läbi mu praegusel ajal tehtud postitused ja ka mõned vanemad-mis ikka kohati päris "käest" läksid...
                        Vabanda, aga ma ei ole siiamaani aru saanud, mida ja millist seisukohta Sa üritad kaitsta. Sinu kirjad on üsna pikad ja lause(te) mõte jääb minule kohati pisut arusaamatuks. Võimalik, et probleem on ka minupoolne.

                        Lühidalt, rämpsu on tehtud ennevanasti ja tehakse ka praegu, sama lugu on heade asjadega. Intellekti hulk maakeral on konstantne, aga rahvastikuarv suureneb.
                        Kes teeb häid asju, teeb neid ajast ja ühiskonnakorrast sõltumata, vastavalt vahenditele ja võimalustele. Kes vingub, see vingub.

                        Peace.
                        GSM: 5039624

                        Comment


                          Vs: Punane RET

                          Esmalt postitatud Daddario poolt
                          Foorumite kohapealt jutt väga õige. Tsiteerin ühte kaasfoorumlast:
                          >Kui loed ja saad aru vene keelest, siis on olemas väga häid foorumeid,
                          kus on väga töine meeleolu ja pole selline populaarteaduslik möla naga selles foorumis.
                          Peab nõustuma ka muus.
                          Kuigi vanasti oli olukord siiski näiteks elektroonikatööstuses veidi hullem.
                          Pikkemalt ei hakka hetkel peatuma - uni võtab võimust.
                          Kuule, kui Sa nüüd oled välja maganud, äkki räägiks milline on töine meeleolu.
                          Vaataks neid töiseid, aitad lingiga?
                          Kas küsimus: "ma siis pean 1 ja 2 kokku ühendama?" on töine või roboti lähenemine? Jäi kuskilt silma.

                          Kuidas oli lugu vanasti elektroonikatööstuses, seda ma ei tea.
                          Meil oli ainult üks kuu praktikat Pöögelmanis, Kalininis, Voltas. (1967?)
                          Mäletamist mööda olid seal asjalikud inimesed. Kas nüüd on teisiti?

                          Comment


                            Vs: Punane RET

                            Esmalt postitatud OSX poolt
                            Muuseas, kel võimalik, proovige näiteks enne või pärast tämbriplokki võtta signaal ja kuulake.
                            Ma pean tunnistama, et minu silm ei tabanud skeemilt filtrite pidevat vahelolekut.
                            Iseasi, et kogu eelvõimendi võiks põhimõtteliselt koosneda 5st transist kanali kohta. Filtrid leiavad kasutust ju niikuinii juba haige silgnaali korral. Kahe grammarisisendi vajadusest pole ma siiani aru saanud.

                            Comment


                              Vs: Punane RET

                              Hmm, mine tea - hakka või ise skeemi üles otsima.
                              Minu viimased katsed nimetatuga jäävad ca 15 aasta taha ja kindlalt saan väita et vähemalt E11/E12 punktidest võetuna on signaal hoopis teisest puust. Kui nüüd on nii nagu A1 ütles siis järelikult oli suur moonutuste andja tämbriplokk. Jääb ka suur võimalus et kui signaal passiivsena ringles mööda võimendit, moondus ta lisanduvate häirete mõjul, lisaks pidi signaal siis ka läbi esipaneeli lülitite käima (mida tähendas P2K - plohhoi kontakt). Et tollane eesmärk oli mul vabaneda tarbetutest moonutavatest ahelatest siis võtsin signaali enne tämbrit ja kogu muusika (jäi alles ).
                              "Haigeid" signaale ei kasutanud juba siis, heli jõudis originaali meenutavana kõlarini välja.
                              Lisaks 5 transist koosnevale eelvõimule oli seal ka lahtisidestusvõimendid sisendite väljundite lahutamiseks, need on mu meelest isegi asjakohased põhimõtteliselt. Ka RIAA korrektori vastu pole mul midagi, minu vana "vintage" Marantzi (DC-710) korrektori paneb igatahes külili (see on ainus moodul mis mul estoniast olemas ja kasutusel).
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

                              Comment


                                Vs: Punane RET

                                Esmalt postitatud A.R. poolt
                                Kuule, kui Sa nüüd oled välja maganud, äkki räägiks milline on töine meeleolu.
                                Vaataks neid töiseid, aitad lingiga?
                                Töine meeleolu on arutelu elektroonika ümber.
                                Töine meeleolu ei ole 31 lehekülge ökoseadmetest ja igiliikuritest. See on populaarteaduslik meeleolu.
                                Lingiga nüüd nii aidata ei saa. Kuna keelt väga ei valda, siis loen neid harva(ja ehk ka mitte nii proffesionaalseid). Aga äkki keegi annab. Siin peaks vene foorumite lugejaid olema küll.

                                Esmalt postitatud A.R. poolt
                                Kas küsimus: "ma siis pean 1 ja 2 kokku ühendama?" on töine või roboti lähenemine? Jäi kuskilt silma.
                                Sellest ma ei saanud vist aru.

                                Esmalt postitatud A.R. poolt
                                Kuidas oli lugu vanasti elektroonikatööstuses, seda ma ei tea.
                                Meil oli ainult üks kuu praktikat Pöögelmanis, Kalininis, Voltas. (1967?)
                                Mäletamist mööda olid seal asjalikud inimesed. Kas nüüd on teisiti?
                                Kui räägitakse, et enamike töölisi ei huvitanud lõpptulemus ja kõike tehti üle p...., ning kui tänapäeval tehakse asju tsiviliseeritumalt, siis jääb minu posti mõtte õigeks. Sama, mis tuleb KaruTEC'i postistki välja.

                                Selle teema kohapealt ma parem rohkem ei räägi. Pole õige inimene seda tegema. Pole olnud ja ei ole elektroonikatööstuses sees, kuid siin on vastavaid inimesi küll.
                                Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                                Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

                                Comment

                                Working...
                                X