Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Punane RET

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Punane RET

Esmalt postitatud OSX poolt
    Ka RIAA korrektori vastu pole mul midagi, minu vana "vintage" Marantzi (DC-710) korrektori paneb igatahes külili (see on ainus moodul mis mul estoniast olemas ja kasutusel).
    Mul ka UP010 RIAA kasutusel, peale väikest elementide vahetust, ainult midagi ta külili pole pannud, kuna pole millegi korralikuga võrrelnud.

Comment

Vs: Ja kui lisada ...

igas kvaliteediklassis olid nõuded nii ja nii-mitu komponenti per seade siis on selge et kõrgklassi toode lihtsalt pidi olema juppe täis topitud
      Kas sellise arvamuse juures jällegi ei ole tegemist "linnalegendiga"?

Olen sellist ennegi kuulnud väidetavat, aga mulle tundub, et ma ei ole veel aru saanud, kust sellised asjad alguse saavad.
      "Dreams are nothing more than wishes
      and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Esmalt postitatud Yxz poolt

Olen sellist ennegi kuulnud väidetavat, aga mulle tundub, et ma ei ole veel aru saanud, kust sellised asjad alguse saavad.
        Karl Marxist, Leninist, Gulagist ja dialektilisest marksismist.

Comment

Olles kuulnud isa käest jutte oma elektroonikust vana onu kohta siis minu arvamus on küll et tuli täita komponentide norm. Nimelt kui onu oli remontinud midagi ala televiisor või võimendi, siis oli ta vaata et pooled jupid skeemist minema visanud ja väikeste lisakomponentidega skeemi lihtsamaks ja töökindlamaks teinud.

Comment

Vs: Karl Marxist, ...

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
            Karl Marxist, Leninist, Gulagist ja dialektilisest marksismist.
            Dielektrilisest marksismist oleks usutavam.

Comment

Võibolla siis kõrgeauline võtaks ja kuulaks mõttega oma enese ülespandud salvestist (timeline @17:30, Avo Mägi selgitus "tehnoloogiatest").
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Võibolla siis kõrgeauline võtaks ja kuulaks mõttega oma enese ülespandud salvestist (timeline @17:30, Avo Mägi selgitus "tehnoloogiatest").
                Seal ei ole ju sellest juttu!?
                Eelvõimendi nivooindikaator on ilmselt parim näide selle kohta.
                Selleks, et seda olemasolevate jubinate peal realiseerida, oli vaja kasutada hunnik kive, mis viib aga hinna kõrgeks. Samas on seal viidatud, et teine tehas (ilmselt tuleb seda mõista kui Pöögelmanni) ei suvatse sobilikku mikroskeemi toota. LM3915 oleks olnud kui rusikas silmaauku. Selliseid kohti on ilmselt teisigi, kus diskreetelementide asemel oleks saanud mikroskeeme kasutada. Grammari juhtelektroonika on suisa katastroof (või kangelastegu).

Mälu järgi enam ei mäleta, mille taha neid Estonia kaste nii palju osteti (Brig?, RRR?), aga ilmselt ei olnud nende hind võrreldes S90-tega (ja muud ju polnudki) ka väga suures erinevuses kui ülejäänud komponentidel. Radiotehnika 101 grammar maksis vist 125rbl, Estonia 500!
                viimati muutis kasutaja a1; 17 m 2009, 23:17.

Comment

Vs: võtaks ja kuulaks

(timeline @17:30, Avo Mägi selgitus "tehnoloogiatest").
                  Jah, kuulasin veel kord, kuigi juba niigi teadsin, millest seal jutt on.

Muidugi on tal õigus funktsioonide ettekirjutuste osas, aga seda ma tema jutust küll välja ei loeks, et klassikuuluvuse määras ära komponentide koguarv.

Seda enam, et otseselt on jutt antud juhul juba eelpool teemas äranimetatud eelvõimendi moodulist A2.

Vaatamata sellele, et AM juhtis akustika sektorit, oli ta kursis asjaoluga, miks selline kööbakalt toimiv asjandus seal üldse oli.
                  Nimelt oli ette kirjutatud, et iga seade pidi sisaldama mingit sellist omalahendust, mis oli kaitstud nõukogude autoritunnistusega.
                  Eelvõimendis juhtus selline paiknema moodulis A2.

Comment

Tsiteerin lõiku "AM: Siin on niisuke asi et teatavasti kõrgem klass - üldse meil on ju GOSTi majandus, GOST määrab ära mis kõrgemal klassil peab olema - mitu nuppu, mitu tuld, millised funktsioonid..."
                    ...Seega ka komponendid nende nuppude, tulede, funktsioonide (filtrid?) teostamiseks - ega siis neid asju saanud 40W pirniga ära teha. Et ta nimetas kaude indikaatorplokki pole GOSTi seisukohast oluline. Ma ütleksin teistpidi - klassikuuluvus määras komponentide arvu (suurusjärgus loomulikult, mitte tk per korpus). See sobib ka omalahenduste nõude täitmisega. Samasugust arutlust võis kohata ka kunagises vene foorumis olnud teemas Majak (või Olimp) 010 kassetika kohta. Tõestada ma seda ei saa, miskipärast arvan et pole ka siinse teema eesmärk.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Vs: Tsiteerin lõiku

Ma ütleksin teistpidi - klassikuuluvus määras komponentide arvu (suurusjärgus loomulikult, mitte tk per korpus). See sobib ka omalahenduste nõude täitmisega. Samasugust arutlust võis kohata ka kunagises vene foorumis olnud teemas Majak (või Olimp) 010 kassetika kohta. Tõestada ma seda ei saa, miskipärast arvan et pole ka siinse teema eesmärk.
                      Noh, selle teistpidi variandiga olen ette nõus, kuigi omalahendustesse see ei puutu kuidagi.

Küsimus oligi sellise äraspidise käibearvamuse kohta, mida tänapäeval "vahet pole"-põlvkond lennult haarab ja ilma taustsüsteemi tundmata tiražeerib.

Comment

Vs: Tsiteerin lõiku

Sain täna teada, et siit läbi jooksnud täisvõimendi oli siiski päris.
                        Kusjuures ei sisaldanud ühtegi К157УД2 opakat ja poted olid püsitakkistitega ümberlüllitid.
                        Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                        Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Ma ütleksin teistpidi - klassikuuluvus määras komponentide arvu (
                          See ju loomulik, sama ka mujal maailmas, mida kõrgem klass seda rohkem tilu-lilusi.
                          Kaudselt seotud inseneri naeruväärse põhipalgaga, ratsidega võis kordades rohkem lisa teenida. Selle kohta liikus ka linnalegende KB-RET kolleegide koostööst
                          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Taustsüsteemist ja gostimajandusest

Sorisin koduses kultuurikihis, kust leidsin pakkide kaupa kunagi äraviskamiseks valmis pandud pabereid, nende seas üllatavalt palju koopiaid omaaegsetest artiklitest.
                            Üks vanemaid oli A. M. Lihnitskilt ajast, mil ta asus sektorijuhataja kohale ВНИИРПА-s.

See ja mõned järgnevad said aluseks 80-ndail kehtima hakanud gostidele, mis määrasid tollase helitehnika olemuse ühel kuuendikul planeedist pikkadeks aastateks.

Guugeldades ei leidnud selle netiversiooni.
                            Panin ta igaks juhuks siia:
                            http://www.upload.ee/files/31039/AML_1_JPG.rar.html.

Lisaks veel:
                            О. Ф. Демидов, В. К. Иофе, Ю. М. Ишуткин, А. М. Лихницкий "Согласование по мощности усилителей низкой частоты и акустических систем".
                            http://www.upload.ee/files/32055/AML__.JPG.rar.html
                            viimati muutis kasutaja Yxz; 19 m 2009, 21:37.

Comment

Mängult vs. päris

Esmalt postitatud Daddario poolt
                              ... siit läbi jooksnud täisvõimendi oli siiski päris.
                              Päris ta jooksis läbi.

Comment

Vs: P.s.

Siinkohal pilt asjast, millega tal oli vahetu suhe:

Kujutatu oli mõeldud maksimaalselt imiteerima algupärast võimendit. Pildistatud '81 / '82 aastavahetuse paiku.
                                Siin ta jooksis.
                                Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                                Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Working...
                                X