Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Punane RET

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Punane RET

Uurin seda andeerimise värki juhuks ,kui tuleb hakata ise puuduvaid detaile tegema estonia cd mängijale.
    Alati põleb midagi.(SUURE LEEGIGA)

Comment

Anodeerimine-meil tööl endine punase reti kalvaanik-nii,et saan aidata kui vaja.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
        anodeerimine-meil tööl endine punase reti kalvaanik-nii,et saan aidata kui vaja.
        galvaanik
        Kolakoguja

Comment

Sry-galvaanik jah.

Comment

kõige suurem teema fänn just pole aga http://www.osta.ee/16167072 sellist asja näevad minu silmad küll esmakordselt.

Comment

Vs: sellist asja näevad minu silmad küll esmakordselt.

Ka minu omad, aga ei saa jätta torkamata, et aastal 1992 oli tehase "Punane RET" "punane" periood juba läbi.

Nagu pildilt näha on, oli tootjaks Jõhvis asuv акционерное общество "RET", mis oli suure tootmiskoondise lagunemise produkt.
              Oli veel sama temaatikaga "ELS".
              "Dreams are nothing more than wishes
              and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Ma igaks juhuks küsin, et kui paksust materjalist võis olla estonia cd mängija luugi pleksiklaas ja alumiiniumist raam luugi ümber? Veel huvitaks, et mis ainet võidi kasutada cd mängija luugi summutis (summuti hammasratas on ühenduses luugi hammassektoriga ja summuti sees on lihtsalt võll ja see, mis seal sees oli on nüüd ära kuivanud ning luuk tuleb liiga suure hooga lahti.)
                viimati muutis kasutaja Lauri.L; 18 m 2010, 17:03.
                Alati põleb midagi.(SUURE LEEGIGA)

Comment

Vs: Punane RET

damperiks nimetati
                  ei meenu eriti silicone oil damper ehk
                  ennemalt vist saadi kuivamatut möksi seepi ja kampolit kokku keetes
                  viimati muutis kasutaja freeze; 18 m 2010, 22:43.
                  "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Esmalt postitatud Yxz poolt Vaata postitust
                    Ka minu omad, aga ei saa jätta torkamata, et aastal 1992 oli tehase "Punane RET" "punane" periood juba läbi.

Nagu pildilt näha on, oli tootjaks Jõhvis asuv акционерное общество "RET", mis oli suure tootmiskoondise lagunemise produkt.
                    Oli veel sama temaatikaga "ELS".
                    Ma olen neid näinud. Siis kui endale ostsin 6,5" kärjed, olid ka need n.ö. letis. Minu arust oli neid rohkem kui üks, kuid paaritu arv oli vist küll.
                    Kui Jõhvis näitasin hiljem neid kärgi siis seal ei tunnistanud keegi neid omaks... huvitav kas siis äkki see seltskond kes neid arendas - ei läinud üle Audese alla?
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Vs: ... kas siis äkki see seltskond, kes neid arendas, ei läinud üle Audese alla?

Minu arvates mitte, kui on jutt seltskonnast, kes resideerus Narva mnt. tehase territooriumil.
                      Jõhviga oli see probleem, et ei asunud Tallinnas.

Comment

Vs: Punane RET

Jõhviga on see probleem ikka veel jätkuvalt päevakorral et ei asu Tallinnas...

Kas peab siis arvama et akustiliste süsteemide arendamisega tegeles mitu seltskonda? Paberite järgi on ju viimatinäidatu Jõhvis toodetud, müüdi neid koos muude eksperimentaalidega aga Tallinnas, ja nendest muudest ei teadnud Jõhvis kauaaegselt töötanud inimesed miskit.

Huvitav kus toodeti 8" kärgi, kas Tallinas või Jõhvis? 6,5" teinutel oli igatahes ligipääs 8" tehnoloogiale vabalt käes.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

Vs: ... et akustiliste süsteemide arendamisega tegeles mitu seltskonda?

Sellele küsimusele on mitu õiget vastust, mis on erinevad sõltuvalt sellest, millise ajahetke kohta küsitakse.
                          Ilma ajakirjandusliku uurimistööta ja oma paberitesse vaatamata proovin selgitada mõningaid momente.

Traditsiooniliselt oli koondises RET asi nii, nagu ma juba varem (postitus #167 http://www.elfafoorum.eu/threads/389...l=1#post303392) olen kirjutanud.

Väljatöötlusega tegeles Raadioelektroonika KB ja lõpp-produkt oli tootmiskõlbulik seade, mis siis tehases seeriasse lasti või ei lastud. Akustikaga (kõlaritega) tegelev seltskond omas tööruume vana tehase territooriumil. Katseeksemplaride valmistamiseks oli neil seal oma värkstuba ja mõõtekambrike, ning kõik muu vajalik tehti Estonia pst. KB eksperimentaaltsehhis, kui võimalik.

Kaheksakümnendate teisel poolel toimusid mitmed ümberstruktueerimised ja -paiknemised seoses soomlaste poolt ehitatud koostetsehhi valmimisega Lasnamäel ja samuti Soome firma Genelec sisseseadega tootmistsehhi valmimisega Jõhvis. Sinna tekitati omaette konstruktorite ja tehnoloogide seltskond, kes tootmise toimimise pidid garanteerima.

Vaatamata sellele jäid eelpoolnimetatud "akustikud" kogu oma sisseseadega Narva maanteele, kust nad alles hoonestiku uute omanike poolt välja tõsteti 90-ndate keskpaigaks. Selleks ajaks oli tekkinud pereheitmiste tulemustena mitmeid uusi silte (nagu eespoolmainitud "ELS" ja ka "J&V") ja toimunud mitmeid varandusejagamisi (ja rahakstegemisi) ning miskipärast on mul tunne, et Jõhvi seltskonnaga jätkas endist rida ainult V.

Erinevat mõõtu kärgede mõistatuse lahendus on ilmselt täpse aasta taga kinni. Poleks paha ka välja mõelda, kes see autor seal prahikas siiski oli. Ega neid inimesi nii palju ei olnud, kes asjasse puutusid ja ajaloo huvides võiks kangelaste nimed olla ka teada.

P.S. Väljend "akustiliste süsteemide arendamine" on mulle arusaamatu ja sisutu, nagu ka "võimendite arendamine" või "tuunerite arendamine".
                          ---
                          P.P.S. Veel "arendamisest", et eeldatavat pahameelt leevendada.
                          Võb-olla on tegemist tänapäevase käibeväljendiga, mis vananenud sisuga kohmakaid nõukaaegseid (kes-neid-ikka-teab-ja-mäletab) väljendeid edukalt asendab ja rohkemgi veel endasse kätkeb, aga paraku ma ei osale selles protsessis ja ei saa aru.
                          viimati muutis kasutaja Yxz; 20 m 2010, 14:49.

Comment

Nii, olen nüüd teinud väikest viisi detektiivitööd, Rahvusraamatukogus olnud helisüsteemi kohta. Minu meilile tuli RR-st järgmine vastus:
                            Tere. Teie jutt vastab tõele. See on tellimustööna valmistatud ainult Rahvusraamatukogu jaoks. Suur pult sisaldab sisend ja väljund kommutaatoreid koos sinna juurde kuuluvaga.Ehk suvalist heliallikat saab kommuteerida suvalisse kuulamise kohta. Kuulamiskohtades oli sisendi selektor koos vajalike võimendite,regulaatorite ning kõrvaklapi pesaga. Nimeks oli tal "Ra-MOKS". Oli veel rühmatööks ette nähtud "Ra-MOKS". See oli ilma sisemise toiteblokita.(Kesktoitega.) Kaks esimest on meil täiesti olemas. Kesktoitega "RaMOKS"-i täna ei leidnud.Ei julge lubada, et leian.

Seega on lootust lähiajal see riistapuu ka pildile saada. Välja nägi see nagu kitsamas korpuses võimendi, esipaneeli profiil oli sama, mis CD-mängija hilisemal variandil ning nupud olid samad mis hilisematel Estonia võimendil (016 vist), kroomitud ja kandilise väljasopistusega.
                            Allkiri.

Comment

Hello, Estonian friends!

I was searching some infos about CD-player, Tesla-RET MC925, and I´ve found this site. I am using google translator, to read your posts, so unfortunately I don´t uderstand all phrases.

I am Slovak and I´m interested in history of Tesla company.
                              So, Tesla has produced four types of CD players.
                              First was "Tesla MC900" - 1986. It was based on Philips components (completed modules) and they were only coupled in Czechoslovakia. This CD-player didn´t have mark Tesla on it´s frontpanel. It was based on Philips CD350.

Second was MC901, it was the same as MC900, with small modifications, like black frontpanel with mark Tesla (labeling was really low-quality, so after one year you didn´t have CD player Tesla )

Third was MC902 1986-half 1988. It was based on Philips CD460, and PCBs was completed in Czechoslovakia, but parts like resistors, or capacitors was Philips too. It was in plastic cabinet.

Fourth was MC911 1987-1989. There were important changes. This CD-player has only mechanics and direct-electronic same as MC902, but other components was Czechoslovakian. It has metallic cabinet. PCB was designed in Tesla VRÚSE Bratislava, research company, interested in radios, Cd-players and etc. There were problems with display, when some segments became functionless, but the sound was really good, better than MC902.

I´ve seen MC925 in excibiton about Tesla´s radios and etc. It was developed by Tesla VRÚSE, but I don´t know anyone who have this CD-player in Czech or Slovak republic. So I think, taht in Slovakia is only one prototype of this CD-player.

Tesla hasn´t produced CD-players ever. There was a small factory - ETA, which produced two types of CD-players, but it was insignificant.

Best regards.

Comment

Huvitav teema, venes ilmusid välja uued üllitised ja nüüd käib vaidlus kas asjad on mõne vene osavnäpu leidus või tehase inseneride proovitükid. http://www.rt20.mybb2.ru/viewtopic.php?t=22057
                                Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

Comment

Working...
                                X