Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Palun aidake Füüsikas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palun aidake Füüsikas

Kulla mees! Ära tee oma seisu veel naeruväärsemaks! Sa tekitasid mõttetu teema, Sind ei saadetud isegi hoobilt karu taha ja Sul jätkub veel võhiklikkust tulla ülbama ja arvustama. Kooliskäimise koha pealt peeti muidugi silmas raamatute lugemist ja iseseisvat mõtlemist. Wikipediat ei saa algajatele soovitada, seal kirjutatakse kohati rõvedusi: enne peab kõva põhi all olema.
    Oma ülesannete kohapealt katsu nüüd pisut loogiliselt mõelda, pole ehk hullu.
    Laps on tore asi, seda enam on Sul reaalsustaju vaja.
    Siin foorumis ei tehta Su ülesandeid ära, sest haritus tuleb ise kätte saada: mingi nihverdatud paber seda ei asenda.

Comment

Egas jah, võtab tõesti sõnatuks. Need ülesanded, mis Sa siia postitasid on julgelt stiilis, "Mul on ühes korvis 3 õuna, teises korvis 2 õuna, palju kokku teeb?" Need on ju põhikooliülesanded. Kusjuures valemid nende jaoks tuletatakse ise. Igaks elujuhtumiks ei hakka keegi valemeid otsima. Inimesed maadlevad ülikoolides differentsiaalvõrrandite- ja integralidega. Mõtle enne, kui oma poolikut põhiharidust siia demonstreerima tuled. Õppimine pole kohustuslik, kui teatud vanus käes, ei saa riik sind enam selleks sundida.

Comment

Seltsimees naine, kena on kuulda, et lapse/laste (kahekuuse VÕI kahe kuuse) kõrvalt proovid targaks saada. Aga eriline julmus on laps/lapsed tuua ettekäändeks, et õppida ei saa. Tagantjärgitarkusega pole tõesti midagi peale hakata.
        Olukord on keeruline, kuid läbi foorumi sa mitte midagi selles vallas ei õpi. Otsi endale keegi kõrvale, kes nina ees läbi lahendab ja selgitab. See on kõigekõigem pakkumine. Ilma igasuguse irooniata.
        Jaksu.
        viimati muutis kasutaja W@ldur; 07 m 2009, 10:52.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

MÖH, ei oska valemit kasutada, asendad tähed väärtustega. Tähed kirjas iga õpiku alguses ja lõpus. 2 kuune laps pole midagi, enamus ajast magab, aastasel pead juba silma peal hoidma et mida teeb. Ja kõike saab kui tahetakse. Viitsimine on iseasi.
          To Shele:
          kasutaja tundub mitte mees olevat
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Mul oli juhus 1/2a tudengitele elektripraksi anda. Terased kujud (naisterahvad) aga oli ka erandeid. Ühelt selliselt küsisin et kui kodus pirn läbi läheb, kes vahetab? Eks mees ikka...
            Tegelikult on naisterahvad sama tublid kui kõik teisedki aga miskipärast nad ei viitsi tehnilist taipu nõudvate probleemidega tegeleda kuigi suudaksid edukalt.
            Soovitaks samuti leida keegi, kellega koos füssi õppida. Tegelikult pole see üldsegi nii tarbetu, kui tunduda võib.
            Foorumis aidatakse (ja aidati ) ka kuid siis peaksid küsimuse teisiti sõnastama. Ja lahenduse enda pead ikka ise leidma.
            Edu !
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

mul väikevend armastab öelda: kõik meie ümber on füüsika - ka keemia on füüsika. kui natuke süüvida, siis tegelikult nii ka on. ka see, kuis riided koos püsivad, läige huulte küljes ja mis iganes muu.

minult ei hakka kunagi ülesannete vastuseid tulema ja lahenduskäigudki pole mul elus hästi välja tulnud - olen olnud pigem selline vastuste mees. aga kui miskit küsida, siis proovin aidata.. oluline on jõuda staadiumisse, kus oskad midagi kindlat küsida. algandmete põhjal vastuse küsimine seda ei ole
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mul oleks abi vaja mehaanilise liikumise ül puhul ise ei oska kuidagi lahendada.

1.) Auto söidab kiirusega 90km/h. Taga söidab teine auto kiirusega 20m/s. Kui suur on esimese auto kiirus tagumise suhtes?

5m/s ehk 18 km/h

2.)300 m pikkune rong söidab kiirusega 72 km/h. Raudtee körval on maantee. Seal söidab auto rongiga samas suunas kiirusega 90 km/h. Millise ajaga möödub auto rongist? Auto lugeda punktmassiks.

1 minutiga

3.)Auto läbib 2 sekundiga 50m ja järgmise 5 sekundiga 100 m. Kuidas muutub auto keskmine kiirus?

väheneb 25m/s pealt 20m/s ehk 90km/h -> 72km/h

4.) Sportlane läbis madalstardist 30m ajaga 4,0 s. Kas sportlase kiirendus oli suurem kui vaba langemise kiirendus, kui jooksmine lugeda ühtlaselt kiirenevaks?

siin läheb keskmise foorumitola jaoks keeruliseks ja tuleb teha nilbeid vihjeid
                Ma olen siis alla keskmise ja vastan:

s = t * v v = a * t s = 1/2 * a * t2 (kiiruse integraal)

a = 2s / (t * t)

s on teepikkus meetrites, v on kiirus m/s, a on kiirendus m/s2 s2 tähendab sekund ruudus.

ehk siis a = 60m / 16s2 ehk 3.7 m/s2 ehk 0.38g (vaba langemise kiirendus g = 9.8 m/s2) ja loomulikult ei ole sportlase kiirendus suurem kui vaba langemise korral

5.) Määrake vertikaalselt alla visatud keha algkiirus, kui selle kiirus 2s pärast viset oli 25m/s.

dv = 2s * g ehk siis 2s * vaba langemise kiirendus = 19.6m/s
                Kuna kiirus oli 25m/s, siis algkiirus oli 25m/s - 19.6m/s ehk 5.4m/s

dv tähendab delta v ehk kiiruse muut, kirjutada tuleb delta nagu kreeka täht. Lihtsalt dv ei ole paberil korrektne.

6.) Oletama et keha kukub 5m körguselt. Hinnake kukkumise aega Maal ja Kuul. Raskuskiirendus Maal on umbes 10m/s2(sekund ruudus). Kuul on raskuskiirendus umbes 6 korda väiksem kui Maal.

Maal on aeg loomulikult lühem.

s = 1/2 a*t2 a = 10m/s2 (lähtume lihtsustusest)

seega t2 = 2s/a ehk siis t = ruutjuur s/a ehk siis ruutjuur 10/10 = 1 sekund

kuu peal on kiirendus 6 korda väiksem, seega on kukkumisaeg ruutjuur 6 korda pikem ehk siis umbes 3.4 sekundit.

Ma loodan et vastused on korrektsed, küsi juurde kui vaja - lapsega emasid aitan alati

Edit: loll viga parandatud, kiirus on loomulikult kiirenduse integraal, mitte et lihtsalt asendad...

Btw, murphy, sa ei oska neid ülesandeid ise ka lahendada ja palun PALUN ära targuta lapsekasvatuse teemadel, mingi piir on kusagil millest ei maksa oma lollusega üle ronida.
                viimati muutis kasutaja KaruTEC; 07 m 2009, 21:26.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                  [

Ma loodan et vastused on korrektsed, küsi juurde kui vaja - lapsega emasid aitan alati
                  Aga kui oleks lapsega isa olnud?

Comment

tänud KaruTEC......vähemalt üksinimene kes suhtub mõistvalt. Vastuste vastu ma nii väga huvi ei tunnegi, huvitab just see arvutuskäik ja õige vormistus mida nõutakse ja selle järgi saaks juba ise arvutada ning ka saaks asja selgeks. Kui saaks oleks juba ammu mujalt küsinud abi aga pole seda lihtsalt kuskilt võtta, sellepärast ka siia pöördusin, et asi selgeks saada.

Comment

Aga vastused kontrolli kindlasti üle, et mingeid apsakaid sees ei oleks.
                      Mine seda KaruTEC'i tea...

Comment

Kui veel küsimusi on siis pane PS mul on sellest kohalikust turueitede kambast kõrini.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                          4.) ...s = t * v v = a * t s = a * t * t a = s / (t * t)
                          Minu mäletamist mööda tuleks see valem veel kahega jagada ning eelmisel lehel ka nii kirjas.

s= (a*t*t)/ 2 => a= 2s/(t*t)

Mis põhikoolist te räägite, mina õppisin seda teemat 10'das klassis

Comment

Esmalt postitatud RK1.0 poolt
                            Minu mäletamist mööda tuleks see valem veel kahega jagada ning eelmisel lehel ka nii kirjas.

s= (a*t*t)/ 2 => a= 2s/(t*t)

Mis põhikoolist te räägite, mina õppisin seda teemat 10'das klassis
                            Minu ämber jah, s = 1/2 * a*t2.

Parandasin algses postituses ära..

Comment

totaalne põrumine....
                              Lõpetaks selle jama siiski ...
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Niipalju veel A.R.-le: kui paneksid tabelid jm formaatimist nõudvad asjad
                                Kood:
                                CODE märgiste vahele,
                                oleks neid märksa parem lugeda.
                                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                                X