Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sample ordering

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sample ordering

Leian, et sellel teemal pole kerjamise h6ngu juures vaid kysimus on ikkagi selles kuidas keegi firma suhtub oma reklaamitegemisse ja kas see asi ka paika peab. Reklaamiks ka midagi, et palun, mul pakkuda x asju samplitena aga kui ma sellele ei reageeri siis olen nagu maha tehtud poiss ja ebausaldusv22rne. Ma ei v6rdle end mingi gigandiga aga arvan, et ka gigant ei tohiks lubada endale sellist suhtumist.
    MSN- taneltreima182@hotmail.com
    telefon katki.

Comment

Noh, minu arvates ka nagu kerjamine ei ole-ise olen saatnud peale osade saamist kirja milles tänanud , omast kogemusest ütleks, et kasu neist juppidest on ikka olnud, kasvõi smd asjad mida olen saanud-mõned aastad tagasi ei leidnud niisuguseid komponente üldse üheski eestis müüva kaupluse hinnakirjast (isegi tellimisvõimalus puudus).
      Mõned vist siiski arvavad, et kerjamine aga see ongi eesti mõttelaad-meil ei ole see veel mõeldav, et reklaami teed ikka oma kulul, oodatakse, et huviline maksaks selle kinni mitmekordselt .
      -superradical-

Comment

suust-suhu reklaam on kõige suurema mõjuga. gigandile mõjuvad mingis kolkariigis pahameelt avaldavad inimesed hiljem, aga ilmselt see kuskil ikka märke tekitab. on siingi kasutajaid, kes külastavad välismaiseid foorumeid.
        kui firma ei reageeri mingit pidi, siis miks peaks see äkki muutuma, kui oled neile valmis raha maksma. vanu kliente selline asi ilmselt ei peleta, kui nendega korralikult suheldakse, aga uute klientide saamine muutub raskemaks. aga ei saa ju firmale pahaks panna, kui nad ei taha tulevikku investeerida
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ma vaatan, et pisikesest kysimusest on saanud suurem ja huvitavam arutelu sellel teemal Aga see ju ainult hea.
          telefon katki.

Comment

Endal on maximiga head kogemused. Kunagi kui oli plaan autosse arvuti ehitada, otsisin toitakale kive, mida eestimaal ei pakutud, Maximis pakuti ilusti tasuta samplina, mina tahtsin ühte, nemad alla kahe polnud nõus saatma. Küsiti ka veel milleks mul vaja, et ega ma äkki autoarvutile toitekat ei taha ehitada, tol hetkel oli see teema USA noorte seas popp (ehk on siiamaani) vastasin ilusti et ei taha, et mul vägev bisnes plan budiet jne. Igastahes asjad tulid ilusti kohale.

Comment

kui on valikuvõimalus, siis enamasti ostan jupi, kuna tasuta sämplitega kipub kaasnema ankeedi täitmine ja valetamine ( küsimused on enamsti sellised, millele ausat vastusevarianti pole ette nähtud) mulle ei meeldi. usun et näidiste jagamise mõte on leida turgu uutele toodetele, mitte raadiamatööridele suunatud heategevus. vastasel juhul võiksid ka leivatehased või kondiitritööstused tasuta saiakeste ja kommipakke saata.
              nii või teisiti, eks see ole igaühe sisemise eetika küsimus. näiteks Rootsis on söögikohtades salat, leib, mahl, kohv ja küpsised tasuta ning kellelgi ei tule pähe, et milleks seda praadi siis üldse tellida kui niisama saaks kõhu täis.

Comment

No aga siin tulebki mängu majanduslik lähenemine- rootsis on asjad teist moodi, minu kogemusest ka soomes. Olen soomest ostnud Motorola transse mis meil maksid sel ajal üle 100 raha tk, seal oli 2,5€tk. Kuidas seda seletada .

Noh, eks ta siis ole kerjamine. Lugesin DIY foorumit-seal ka paljud siis kerjavad .
                -superradical-

Comment

V6tsin 2 minutit tagasi Maximi paki postkastist 2ra Nifigjaaa... UPS-i teade oli ka postis, et kuller oli k2inud. Uurisin asja ja saksast pakk tulnud, 1KG ? Saatsid vingumise peale kilo transse DD ))) Ei tea kas t6esti Vishay kuna ainus asi mis saksast tulla v6ib. Tunnip2rast on k6ik selge

Ja tuligi Vishay koju.
                  viimati muutis kasutaja ttr; 13 April 2009, 14:10.
                  telefon katki.

Comment

Kuidas on korduvalt samplite tellimisega lood?
                    Et ühekorra tellid, saad paki kätte ja aitab?

Enam samale isikule ei kingita midagi?

Comment

Arvan, et kui igap2ev ei kysi siis saad minig ajap2rast ikka uuesti ka.
                      telefon katki.

Comment

Mõni saadab-mõni mitte.
                        -superradical-

Comment

Ärge palun keegi solvuge ega isiklikult asja võtke,aga kirjutan ka oma arvamuse sellest "samplite" tellimisest.
                          Sample tähendab tõlkes näidist.Tegemist on siis mõne toote (detaili) näidisega,mida saadavad tootjatehased ja mis on mõeldud potensiaalsele uuele suurkliendile.Selleks kliendiks võib olla mingi (antud teemas) elektroonikatehas,elektroonikaga tegelev firma,edasimüüja vms.Selle näidise (sampli) mõte on selles,et uus potensiaalne klient saaks tutvuda toote näidisega ja selle näidise sobivuse korral (hind,kvaliteet,tarneaeg jne.) hakkab see klient sealt tehasest ostma seda toodet suuremates kogustes.Samplid (näidised) ei ole mõeldud hobielektroonikute huvi rahuldamiseks.Nii kurb,kui see ka ei ole.Seetõttu ei maksa imestada/pahandada,kui mingi tehas ei saada suvalisele isikule samplit.Hobielektroonikaga tegelevate isikute jaoks on olemas eraldi firmad (a´la ELFA),kes varustavad neid detailidega.Miks hinnatase on just selline nagu ta on,see on juba eraldi teema ja pikk jutt.
                          Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

kui nüüd teismeline hobimees juppe kasutab ja endale soodsad ja viisakad kohad leiab, siis väiksemasse firmasse tööle minnes võtab ta oma kogemused kaasa. emameeldiva näidisesaatja juurde ta ilmselt kauba tellimiseks ei pöördu.

minu meelest saab asjale ka selle nurga alt vaadata.
                            minu ülemu suutis vahetada enamus tarnekohad, kui tööle tuli. pea kõik on soodsamad ja viisakamad, kui eelmised
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt
                              eraldi firmad (a´la ELFA),kes varustavad neid detailidega.Miks hinnatase on just selline nagu ta on,see on juba eraldi teema ja pikk jutt.
                              Miks just märkida kõige kallimat? Öeldakse, et inglastel on kõik suht kallis-ei ütleks seda küll näit. kasutades Oomipoe vahendusel sealt tellimist, täpsemalt Farnellist. Ja nsuisa iroonia on see, et kord küsisin kaupluses müügil olnud toodet, hind oli suht hirmus ja küsisin, et kas alet saab, üle poole langes hind ja jutt ei ole 10-100-dest vaid 1000-st.
                              Kord elfast transse hulgim ostes müüja pakki mulle üle andes kokutas sellest hinnast, et kallid ikka nii pisikesed transid ja pikalt laialt-ma ei saa aru-ootas, et ma hakkaks kräunuma või? Kui võimalus siis oleks ju viisakas kliendile märkida, et saaks alet teha?. Ise olin arvestanud, et no olgu kallid-sel ajal oomipoest ei teadnud midagi, et sealt saada. Ostsin npn/pnp kumbagi ligi30 tk, hind oli üsna krõbe. Hull oli aga see, et paare (esoteeriline projekt lihtsalt) kokku ei saanud ja oli veel tarvis-siis oli Tartus olemas Oomipood. Tellisin sealt, arvuliselt sama palju, sama tootja aga hind oli ligi 3 korda kokkuvõttes soodsam.

Igaljuhul reuter läheneb asjale küll täiesti õigesti ja ilmselt ka saab paljus aru miks neid sampleid tellitakse.

Samas huvitav on see, et kui firma läheks pankrotti kui tasuta juppe (näidiseid) jagab siis nad ju ei saadaks ise mulle e-maile, et saaksin tellida sampleid (nii on olnud päris palju ja tundub, et on nagu hooajad- varsti peaks AD-lt potsatama taas e-mail, et saab mingisuguseid vidinaid) kuigi kui sealt opakaid kord tellisin (mida siin lihtsalt tol korral kusagilt saada ei olnud, nüüd on, hind ka mõistlik oomipoes), märkisin, et olen "hobitroonik", huvitav miks nad mulle saadavad?- aga ehk on kunagi ka firma, neil hobitroonikuil?

Lisan ka konkreetse näite : ELFA tootekood: 71-168-90 ja oomipoe oma (link) http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=FARNELL_1463258 ei ütleks küll, et viimane oleks kusagilt otsast võltsing ja ei töötaks. Oma kogemus sellega, et töötab hästi see ca.25 eegune, miks maksta pool rohkem? Mõnedel asjadel lihtsalt on hinnad niisugused, et see kujuneb kliendi puhul välja palju ta ühe või teise asja eest on nõus välja käima, ma leian, et 25 eeku selle eest on igati mõistlik ja põhjendatud hind, 50 on paras hind juba klass kõrgemate komponentide eest aga mitte eriti lihtsa SMPS-i transside eest. Ehk mõned saavad aru mida mõtlesin.
                              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 14 April 2009, 15:17.
                              -superradical-

Comment

Miks just märkida kõige kallimat? Öeldakse, et inglastel on kõik suht kallis-ei ütleks seda küll näit. kasutades Oomipoe vahendusel sealt tellimist, täpsemalt Farnellist.
                                ELFA tõin ma oma näites välja kõige esimesena,mis mul pähe tuli.Poliitilise korrektsuse huvides on viisakas ka teda kõige esimesena nimetada,sest me suhtleme ju tema foorumis.Aga see selleks.
                                FARNELL (ja veel mitmed analoogsed) firmad ongi just sellised kohad,kust peaksid (me) hobielektroonikud omale vajalikke detaile tellima.Need on just sellised firmad,kes ise EI TOODA,vaid neil on laos olemas paljude tootjatehaste kaup.
                                Oma eelmises jutus ei pidanud ma silmas samplite tellimist a´la Farnell,vaid selle tetaili tegelikust tootjatehasest.
                                Küsimus ei ole mitte selles,et see tootjatehas läheks pankrotti,kui ta kellegile ühe transistori saadab,vaid pigem on asi laiem.Kujutad sa ette,et mingi tehas X toodab aastas 100 miljonit (transistori,kondensaatorit,miroskeemi,vms) ja siis hakkab see tehas saama üle maailma tellimusi "sample" 1 transistor?Ma ei kujuta ette,kui suure meeskonna peaks see tehas palkama,kes tegeleks nende samplite tellimuste rahuldamisega.Tehasel on hoopis kasulikum tegeleda väiksema arvu klientidega,kes aga ostavad ära põhilise osa selle tehase toodangust.
                                See jutt kaldub juba majandusteooriasse,aga tahes tahtmata oleme me sellega ka otsapidi seotud.
                                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Working...
                                X