Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sample ordering

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sample ordering

Jah nii nagu viimases postis ka kirjutasid nii ongi, palju on tehasel saateosakonna töötajaid, seda ei oska arvata. Samas ka paljud ei telli näidist põhimõttest (see on kerjamine vms.), paljud ei tea seda võimalust.
    Õnneks on ka osadel firmadel hakanud välja kujunema poliitika, et võimalik on tellida komponente ka väiksemates kogustes., näit. on minimaalne kogus ühel firmal 100tk, arvestades näit. ELFA hinda sel ajal kui ise nii tellisin siis oleksin ELFAst ostes saanud ca. 5* kallimalt samad kogused.
    100tk 150 eeku (ELFAs) maksvaid transistoreid ei ole minu arvates mingi väike kogus tavakliendile kes põlve otsas nokitseb, või on? Ometi sai see minu tellimus alguse hoopis sellest, et enne olin tellinud samalt firmalt näidised, teenindus oli eeskujulik ja viisaks-hiljem ka siis ostsin juba neilt, vahest kui näidiste mitteleidmise puhul oleks tellinud kohe näit. Farnellist ja hoopis teise firma toodangu ilmselt? Ikkagi ütleks,et kui ka ostad hiljem raha eest ei ole tähtsust, et peab olema suur firma, klient on klient ja kui tootja väikeklienti ei põlga siis on igati eeskujulik firma mu meelest?

Võiksin jätkata sellega, et olin kunagi Elva linnas ühe mõttetus (kui viginaks läheb, et miks siis kirjutan/tõestan) firmas, tellimisosakonnas sõber kord näitas millise hinnaga saadakse komponendid kätte, näit. SMD1206 takisti tk hind oli 0,000..3... (3 oli esimene arv peale rida nulle ja edasist ka ei mäleta). Kui laduja lindi kägarasse tõmbas siis mõned "hooldajad/liinitöölised" tõmbasid uuesti linti korrastades sellelt meetri jagu kilet maha ja jupid lendasid kui GAU-8 hülsid üle õla põrandale (meil aga müüvad kauplused 1206 mõõdus takke 50 senti tk ja kipub olema veel siiski min. kogus). Kui õrisemiseks läheb miskipärast siis sel ajal oli minu palk näit. seal "firmas" alla 4k kuus ja valus oli vaadata kuidas komponente prügiks lennutatakse, sai ikka korduvalt küsitud ka neid neile juba prügina tunduvaid juppe aga vastus oli alati üks.
    -superradical-

Comment

kustutatud,OT
      viimati muutis kasutaja murphy; 14 April 2009, 22:50.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Meeldiv kuulda. Ma töötasin seal kuni 2006 aasta sõbrapäevani-sel päeval leidis aset viimane tööinspektsiooni töövaidluskomisjoni vaidlus-sai kõik alguse maksmata palgast. Läksin sinna tööle oktoobrikuus 2004. aastal, alguses oli kõik OK-suurte tähtedega, personalijuht oli Kaja Keskpalu, väga tore ja sõbralik noor naisterahvas, juba Tartu Tööstuskoolis esimest koolitust (2 nädalat) saades olin oma kursusel kõige kogenum ja aega jäi piisavalt konstruktorite kokkujootmisel (mõnel kulus pea kogu 8h päev selleks) ka oma isiklike projektide jootmiseks, korralike jootevahenditega, sel ajal tundis küll see personalijuht väga huvi nende asjade vastu millega tegelesin oma enamuse vaba aja sisustamisel ja tema küll arvas, et see on väga teretulnud nähtus. Paraku sai ta kuuldavast juba mõne kuu pärast omale parema töökoha ja lahkus (ilmselt oleksin väikese palgaga ehk veel praegu seal tööl kui see poleks nii läinud), kuulsin, et suisa EL-nõukogusse kusagile euroopas-ei tea täpselt. Tuli uus juht mingi Mari ... (tean aga lihtsalt nii vastiku ja oma mättalt vaatava inimese? nime mu keel ei paindu ütlema/sõrmed kirjutama ). 2 palka siis vahepeal jäi "unarusse" ja andsin asjale ametliku käigu kuna vihjed ei aidanud ja töökollektiivis on parem kui pingeid ka ei oleks. Asi siis lõppeski sellega, et kuna vahepeal selgus, et mul suht raske haigus siis pidin tööst mõned kuud eemale jääma-ühel hetkel leidsin üllatusena, et postkastis kiri sooviavaldusega lõpetada minu tööleping TLS para.86 lg.9 (töötaja pikaajaline töövõimetus) alusel-kuna ma aga 4 kuud jutti ega 5 kuud kokku eemal ei olnud (olin 3 kuud ja mõne päeva kokku) siis teatasin, et BS. Nemad aga lõpetasid selle alusel ikkagi tagaselja-mina kaebasin ja kirjeldatud 2006. aasta sõbrapäeva töötüli tõi võidu-6 kuu palk hüvitisena, saamata varasemad "palganäpitäied"+viivised+ puhkusekomp. ca. pooleteist aasta eest (arvan, et 6 kuud hüvitisena mõisteti seepärast, et ma juba enne olin oma üht palka sealt nõudnud tööinspektsiooni kaudu).

Igaljuhul oli see viimane piisk, ca. 4 tonnise kuupalgaga töötamisel ja eestis peale seda enam töötanud ei ole-nüüd on kujunenud välismaal töötades keskmiseks numbriks ligi 40k kuus. (ei taha, et mõnel jääb arusaam, et tahan keksida aga nii see on). Paraku küll ei ole töö elektroonikaga seotud kuid siiski tehnikaga ja ei kurda, samas normaalse palgaga võiks kohe asuda elektroonikatööstusse uuesti tööle. Samas oli abi ka nendest käimistest kuna mitmele sõbrale olen juba edukat juriidilist abi andnud ja need on teinud läbi nii kohtud kui töövaidluskomisjonid ja edukalt-praegune aeg, petised üritavad, tuleb anda täiega vastu!

Muide töötasin ladumismasinatega lühikest aega (eelnev koolitus oli testimine (nii mõõtetehnikaga kui jigidega)/käsiladumine). Koolitus oli meil Lohjas, samas firmas aga seal oli tunduvalt asjalikum poliitika ja ülemustega läbisaamine palju parem!

Ehk Sa julgeksid selle palga kohapealt veel midagi rääkida? On seal mingit muutust nüüd minuaegse 3500-4000?

Nüüd juppidest/küsimisest:
        Oli Evi Klaassen, Ahltronicu ülemus vist oli mingi aeg aga tihedalt seotud selle firmaga, kord vaatasin kuidas visati pcb-sid praaki, oli neil suured 820uF/400V (palju poes maksavad/suhe 4000-sse palka, kui on tarvis veel süüa/riideid/jalanõusid/üüri maksta? aga hobi ja huvi on suur) kondekad peal, küsisin, et joodan 2tk omale töövälisel ajal maha, et oleks tarvis katsetatava! SMPS-i jaoks, ei saanud kuigi peaaegu oleks õnnestunud kui ehk rohkem pinda oleks käinud/midagi viinud meenena. Samuti tegin ka ise mõned ettepanekud testimise/veaotsingu korrastamiseks nagu oli kasutusel soomes Lohjas, et kulutada selleks vähem aega "mina ärgu targutagu" oli vastus, kuidas seal nüüd on asi ei tea...
        Kõige kibedam mälestus on kui töökaaslane laoosakonnast/praakimine jm. tuli näitama plaati millel mitu suurt, suitsupaki mõõtu IGBT-d peal ja üks võimas sild (vist 200A?), kasutusse läks siis KONE seadmele. Neid olla 40! praakplaati, lootsin, et saan omale 1 selle IGBT-lihtsalt riiulisse sest igal pool seda ei näe, huvilisel võiks olla ju niisugune "näidis" lihtsalt vaadata/näidata? Sõber suutis omale ühe samal eesmärgil päästa aga mina kahjuks teise töö peal ja ei saanud seda omale, kõik need plaadid läksid hakkurisse. Nüüd sellest lähtuvalt peaks vast igaüks aru saama, et mis elektroonikakomponendid maksavad tegelikult. Ja mina oma eelteadmistega kindlasti ei osta ELFAst transse mille saan mujalt kordades odavamalt isegi väikeses (tavatarbijale vastuvõetavas) koguses.

Ja korra muudan veel, et ei jääks valearusaamu!
        Üks pluss on veel sandi töötasu juures-õpid maailma vaatama ka läbi teiste silmade, kel just majanduslikus mõttes ei ole kerge elu, vaatamata, et ise elad normaalselt, samas on ka minul varem s...lt elanud sõpru, kes nüüd samuti hästi (tänu välismaisele töökohale) elavad kuid miskipärast kiidavad siinset poliitikasüsteemi ja ei taha mõista neid inimesi kellesarnaselt ise kunagi pidid hakkama saama-selles osas on minu maailmapilt jäänud mõistmisele. Minu paljud siinsed foorumisisesed vaidlused on just niisugusest vaatest ajendatud!
        viimati muutis kasutaja tanker; 17 July 2009, 14:48. Põhjus: Kasutaja radiotehnika35 palvel
        -superradical-

Comment

kustutatud,OT
          viimati muutis kasutaja murphy; 14 April 2009, 22:51.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Taas meeldiv kuulda kui kogemusigi saad. Ise ütleks, et ainus mis sain oli töökogemus masinatega mida elektroonikatööstus kasutab. Veel üks lugu seoses "saladustega"-kord vaatasin Panaserti hooldekaustasid-vahetuse vanem (kes ise ei teadnud ilmselt milline näeb välja ükskõik mis elektroonika komponent, kui seda nimetada õige nimega-mõne jaoks olid need kõik "mingid jullad") tuli tõmbas mul selle käest ja ütles, et see ei olevat minu asi seda vaadata-ega ju parem kui kohapeal ei ole inimest kes vea korral hakkama saaks kõrvaldamisega? Ikka oli juhuseid kui õhtu/öövahetuses masinad seisakuid tekitasid. Samuti oli kord jube suur häda ühe ka SMPS-i skeemiga-see tõmmati ka mul käest ja arvati, et pole minu asi seda uurida.
            Sellest olen tegelikult ka aastaid tagasi siin rääkida üritanud (hoiatamaks potentsiaalseid ohvreid), kuid siis kustutati mu poste ja mõned sepad (kel siin ka hoiatused/eelmodereerimised) arvasid, et ajan jama ja laimu-täielik tõsi! Paraku ei ole skannerit-saaks need paarsada A4 siia üles , (saaksite lugeda ja naerda).

Võta ühendust Vootele-ga vtl, moderaatoriga ja las ta kustutab Su posti ära, ei imestaks midagi sellelt firmalt.

Miskipärast kardan, et ei olnud Sina-tööinspektsioonis/kohtus nagu ühtegi kõrvalist seletuskirja ei esitatud või oli siis järelikult laus s...t seal kirjades mida ei kannatanud esitada .

Tegelikult võiksid minuga PS-s ühendust võtta-kui siiski oled tuttav ja mõned mul seal ikka olid kellega suhtlesin, paraku on kõik unarusse nüüd jäänud, samas oleks ikka hea vanu tuttavaid näha/juttu ajada ?

PS! Eestis on igal petufirmal eeldus, et tööjõud peaks olema tasuta saadav hüve-mina nõus aga juhul kui kõik mis ma vajan (toit/teenused/elukoht/elektroonikakomponendid jne.) oleks samuti tasuta.
            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 14 April 2009, 22:47.
            -superradical-

Comment

kustutatud,OT
              saad ise ka "kustutada", muuda nupuga, lisa messi sadness333(ät)hotmail.com
              viimati muutis kasutaja murphy; 14 April 2009, 22:52.

Comment

Jah, see üks võimalus aga mingi osa teksti peab jätma-praegune igati pro , saatsin PS-i!

Sorry, et risustasime teise inimese teemat kuid see enamvähem vist isegi ammendus?
                -superradical-

Comment

Andke minna. Tehke kasv6i lahinguv2li sellest teemast
                  MSN- taneltreima182@hotmail.com
                  telefon katki.

Comment

Ei ole selleks küll vähimatki põhjust, tõe saab selgitatud ka rahulikult
                    Aga tänud sellegi poolest !
                    Kui leian skanneri siis lisan dokumentaalsed tõenid-saaksite päris korralikult naerda kui piiratud silmaringiga ja juhmid on meil juhtivtöötajad!
                    -superradical-

Comment

Mul kahjuks nii negatiivset kogemust pole t66kohtadega olnud. Olen 2-es suurelektroonikatehases t66tanud ja sealt ainult kiidus6nu poliitika suunal. Oli muidugi asju mis ei klappinud minu arusaamadega aga ma muuta ka midagi ei saanud. Lubati tegeleda asjaga ja nii igakord Mainin 2ra - p6randale pudenevad jupid - kui peot2ie panid karpi tagasi siis see mis peost omakorda maha pudenes oli sinu v6i siis leidsid need tee l2bi koristaja k2e prygikasti. Ja huvitav asi - justnimelt komponentide raiskamine - KS v6imendi h22lestamisel pidid tahes-tahtamata komponente vahetama, et asi parameetritesse saada. Mahajoodetud komponent lendas kas maha v6i lauale. Oligi m6eldud 2raviskamiseks. Viimased kogemused p2rinevad aastast 2007. Ei tea kuidas t2nasep2eva seisuga asi on.
                      telefon katki.

Comment

Aga oled Sa soovinud nii negatiivseid kogemusi ? Ma kahtlen, et keegi vabatahtlikult seda sooviks aga ajutrenn on hea ja mina vist ka jätan oma töö varsti ja jätkan õpinguid-juura on täitsa põnev, isegi lõbuks öökapiraamatuna lugeda -aga taas-maitse asi!
                        -superradical-

Comment

Ei, pole soovinud aga elu on n2idanud, et igasugu "supertarku" juhte leidub kes ei jaga oma juhitavast masinav2rgist mitte kui essugi. Isiklikult pole kogenud aga kogen ennast ymbritsevate inimeste ja teie kaasaabiga seda kirbutsirkust.

Juurakohta niipalju, et see mida kirjutatakse ja 6petatakse ei kehti enamjaolt meie 6igusruumis. On ka erandeid.
                          telefon katki.

Comment

Tegelikult juura kohta-Sul täitsa õigus muidu!
                            Palju asju ei kehti (ei kehtestata!), kuid mina usun eestis vaid veel kohtusüsteemi, kuigi kriminaalkaristused ajavad lausa naerma ja nende õigsuses ma kahtlen kuid usun seda siiski rohkem kui praegust valitsussüsteemi
                            Kui Varia siis Varia ja lubasid selle teema tandriks muuta siis: Mul siin lõppes hiljuti sõbral kohtuasi (aitasin tal hagid ja paberimajandused teha), pole küll elektroonika töötaja aga jäid tal saamata ca. 75 000 ulatuses palgad ja puhkusekompensatsioon/hüvitis (seoses TL-i lõpetamisega mitte töötaja algatusel/süül), ma torkisin veel tagant, et ikka suur summa (oli tööl vahendaja! kaudu Soomes, ca. 28k kuus oli palk kätte!), lihtsalt lampi jättis ülemus esimesel kuul (möödunud juuli) 5k maksmata, augustis juba ligi 8k, septembris 9k ja oktoobris kogu 28k. Siis oktoobri lõpus teatas, et ei vaja enam töölist, TL-i ei lõpetanud ka dokumentaalselt. Hea, et tuttav kutt, tuli rääkima kuna teadis, et ma selle asjaga tegelen ja võitlustel abiks olnud/ise võidelnud , hakkasin sama päev juba hagi koostama ja sai mõne päeva jooksul asi ametlikuks tehtud, läks siis juurde ebaseaduslik lõpetamine, et tööandja keelas töötaja tööle ja siis kokku nõue ligi 180k, mis ka rahuldati! Nüüd tööandja taipas, et asi on kusine ja pakkus kompromissi, et maksab mingi 60k umbes, tüüp mulle helistab ja haliseb, et ta vist nõus, et ei viitsi rohkem jamada kuigi jamad läbi-ainult oodaku raha ära, või kui ei tule-kohtutäitur paneb papi varale käpa peale! mina sõimasin läbi, et ma n...sin paberimajanduse ja kõik...nüüd loobud? mulle ka moraalne põnts, eneseväärikusele. Esimene kord oli papi kõva tegija, marssis kohtusaali sisse ja teatas, et tal pole aega siin passida-tal olla dsiibi liising vaja maksta (ostis sügise, ligi 700k hind)-niisugune suhtumine...

Ja kogu jama tekkis siis kui toimus ülemuste vahetus-eestlane, kes nüüd omanik ostis sommilt firma ära ja hakkas kohe huiama, 2 kutti olevat olnud kumbki kuu aega ja ei saanud punast krossigi, lepinguid ka papi ei teinud, seega pole midagi teha. Tegelikult olen ise ka eestlasest vahendajaga soomes üle saanud aga õnneks ainult mingi 60tunni töö eest-lepinguid ikka ei teinud, keerutas, siis tulin tulema kah, nüüd otse ja ühtki eestlasest vahendajat näha ei taha, ei soovita ka kellelegi-kui võimalik siis otse!
                            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 15 April 2009, 00:00.
                            -superradical-

Comment

Njah, kohusysteem toimib veel tsiviil-ja haldusasjades. Sealt on positiivseid kogemusi. Krim. asjades on asjad tehtud t6esti nii, et kuidas parasjagu kellegil tuju on. Arvamusi ja oletusi v6etakse faktide p2he millele aga teadaolevalt ei saa tugineda jne.

Meenub kunagi yhe juura 6ppej6u ytlus krim. asja alustamise v6i l6petamise kohta. Prokur6r istub kabinetis, sylitab lakke ja vaatab kuidas tatt alla venib ning sellepealt otsustab kas tegeleb asjaga edasi v6i mitte.

Millest me siin enam siis edasi saame r22kida?

Vahelduseks siis teemasse ka,
                              Vishaylt sain kirja m6ni hetk tagasi.

Hello Tanel,

request 1237832478928 already delivered on April 8th.
                              Requst 1238244758529 delivery date May 26th.

Best regards,
                              Tamara Zuber
                              (for Gabriele Graf)

Et siis sellised lood.
                              viimati muutis kasutaja ttr; 15 April 2009, 09:21.
                              telefon katki.

Comment

Et siis kaameliposti kasutavad?
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X