Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sample ordering

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sample ordering

Maximist tulid asjad esimese korraga 13 päevaga, hiljem nii 20+ päeva, kuna neil oli mingi jama seal. Muidu tore koht.

Comment

No linear(Fintronic) saatis oma viimased kataloogid mulle ainult et postiljonil oli vist kõvasti mõtlemist sest Savisaar nimele. Sampled said õige nimega kohale toimetatud ennem.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
        Kui kogu euroopa suund on teha tehastes väikseid spetsialiseerunud gruppe ja hoida spetsialiste siis enics teeb täpselt vastupid, sptesid ära ja min palgaga inimesed tööle kohe kõike oskama, tulemused on näha. Kui tööd otsite teadge et peate teadma seal kõigest kõike.
        See pole ainult enicsi probleem, probleemid on ka mujal samasugustes firmades

http://www.cv.ee/too/personalipunkt-...--d130375.html väike vihje universaalnahhaalide otsimise kohta.

p.s. antud töökohale tulija peaks siis umbes nädalaga saama selgeks 100 erineva toote tootmisnõksud ja valdama neid eksperdi tasemel palk 10k umbes, vaevalt et rohkem.

Aga see on kõik juba väga OT

Comment

Esmalt postitatud tazavi poolt
          See pole ainult enicsi probleem, probleemid on ka mujal samasugustes firmades

http://www.cv.ee/too/personalipunkt-...--d130375.html väike vihje universaalnahhaalide otsimise kohta.

p.s. antud töökohale tulija peaks siis umbes nädalaga saama selgeks 100 erineva toote tootmisnõksud ja valdama neid eksperdi tasemel palk 10k umbes, vaevalt et rohkem.

Aga see on kõik juba väga OT

See ei ole mitte enics-i, muude taoliste "toolisoojendajate rahavabrikute" probleem vaid see on EESTI suhtumise probleem. Hea, et masu kestab...ehk taolised urkad saavad kabelimatsu kus töölist ei hinnata.
          Lugesin mõnede "suurte" härrade tunnitasusoove siin-mingi 700+ eeku/h (ja seda mitte suurele firmale tootearendust tehes vaid ka hobitroonikule [mis kõige hullem, et ise peavad taolised seda igati normaalseks kuigi mõistlikku seletust asjale ei anta])??? Huvitav, palju taolised "suured" härrad oma töölistele ise tunnist maksavad? Kujutan ette, et mingi 35 eeku ehk...
          Pankrot on õige karistus.
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
            See ei ole mitte enics-i, muude taoliste "toolisoojendajate rahavabrikute" probleem vaid see on EESTI suhtumise probleem. Hea, et masu kestab...ehk taolised urkad saavad kabelimatsu kus töölist ei hinnata.
            Lugesin mõnede "suurte" härrade tunnitasusoove siin-mingi 700+ eeku/h (ja seda mitte suurele firmale tootearendust tehes vaid ka hobitroonikule [mis kõige hullem, et ise peavad taolised seda igati normaalseks kuigi mõistlikku seletust asjale ei anta])??? Huvitav, palju taolised "suured" härrad oma töölistele ise tunnist maksavad? Kujutan ette, et mingi 35 eeku ehk...
            Mis krdi mõistlikku seletust sa tahad? Ei taha, ära osta. Kui 700 per tund palju on, siis otsi odavamat, aga arvesta ka sellega, et TÕENÄOLISELT pakub esimene 200% kvaliteeti ka ja teine 200% odavat hinda.
            Ja tunnihinne on lepingus kirjas.
            Pole midagi kiunatada. Life on laif.
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
              Jälle tartlane kraaksub. Hangi elu endale, jumala eest. Kumb on parem, kas see kui kuri kapitalist teeb seadme X valmis 5 tunni ja 3500,- eest või nn hobitroonik mässab 3,- tunni eest kaks aastat ja siis kaob uttu ?

Comment

Võtaks ka natuke sõna.
                Tõde ses jutus veidike on.
                Kvaliteet=hind (peaagu alati)
                Hind=kvaliteet(see nii pole kahjuks alati)
                Töölisele madal palk=halb kaliteet vahet pole et xxxx euri eest maha müüd.
                Miks praegusel ajal vaadatakse väikefirmade poole. Põhjus selles et nad oma eksistensi jätkamiseks ei tohi vigu teha, tulemus kvaliteet. Hind tihti soodsam kui suurfirmal.Lisaks pole nad huvitatud räigest kasumist vaid et ära elada.
                Suurfirmal aga müüb nimi, kvaliteet langeb mida suuremaks kasvab , hind tõuseb.(on üksikuid erandeid)
                Väikefirma saab suureks siis tema pojake tuleb etteotsa, teeb poliitika ringi, tootmine hiinasse ja crapp sisse, cashi tuleb nii et jube, järgmisel põlvel 0 sellest.
                Neid näiteid turul küll, pioneer,bosch jne. Kunagi oli hea, nüüd selline jura et viska aknast välja.

Karule: tarlane on eestlane nagu sinagi, kraaksub samuti nagu sa ise, sry aga ma ei näe põhjust miks sa peaks parem olema kui mõni teine inimene.

Suurfirmad kaovad KA uttu samamoodi ja mängivad siga.

suurele ringile:Karu firma tõesti issi ostetud või alustas 0st?
                viimati muutis kasutaja murphy; 17 July 2009, 03:23.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Suurfirmadel on tihti see eelis et nad saadavad kliendi oma murega lihtsalt p.... Ise olid loll et ostsid. Väikefirma (või hobitroonik) ei saa seda endale lubada: maine on tähtsam.
                  Muidugi on erandeid alati ja igal pool.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Viimase kahega täiesti nõus-just seda mõtlesin mida murphy kirjutas ning felch ka nagu üldiselt vastanud nii nagu asi on...

Karule vastuseks...meenub, et sa ühes teemas vingusid korra, et oli keegi sul tööl kes kogemata trükkplaadile näpujälje peale jättis, sina lubasid tal lausa sõrmed maha raiuda-küsimus sulle: millist palka sa sellele töölisele maksad? Ma toodaks kah praaki kui ülemus on närvihaige ja suhtub töölistesse igal võimalusel üleolevalt-kala mädaneb ikka peast.

Kraaksumise kohta-sina ilmselt oskad oma mainet kujundada-lase samas vaimus edasi.

Ja mis oli siis mu jutu mõte: Mõistlik põhjendus, kallis W@ldur on see: Kui mul on tarvis teha x-töö siis kuidas saab see töö maksta meil rohkem kui välismaal?
                    Oma kogemus: oli tarvis keevitada üks detail, kuna ise töötasin keevitajana siis huvipärast uurisin selle keevitamise hinda, meil tuli see poole kallim kui soomes ametlikult, läbi firma tehes. Kuidas, mis põhjustel? Asi saigi ise ära tehtud-makstud firmale selle eest tasu ja palka sain tunnitöö alusel ka ise seda tehes. Aga esiteks tuli detail odavam kui siin ja ka tööline sai normaalset tunnitasu (võrreldes siin makstavaga) 200.-eek/h. Huvitav, et siin isegi sinna lähedale ei maksta töölisele???
                    See vajaks selgitamist. Kas ikka on midagi selgusetu?
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 17 July 2009, 10:47.
                    -superradical-

Comment

Kuna kisub teemaväliseks, ehk teeks eraldi teema?

Palgajutt iseenesest on väga aktuaalne, näiteks ka Kuku-raadios paluti eetrisse helistada ja avaldada mõtteid teemal "Miks Eestis palk nii madal on (võrreldes lääneriikidega)".
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

To radio...: Mis ma oskan lisada.. eks sa mütta edasi oma virtuaalmaailmas.

Comment

Teemaväline on ta vahepeal ka olnud. Samuti on teemaväline ka kiitmine ja õigustamine.

Aga kui juba arutelu on siis parem on sellest ka kirjutada, et vältida teiste inimeste "libastumist" sarnaste teemadega. Ma arvan, et kui suudan ühe inimese sellest "libastumisest" päästa on kirjutis olnud edukas.

Hiljuti oli siin ostu/müügi foorumites üks "huvitav teema"-lugesin sinna postitades ka ostu/müügi foorumi reegleid-ometi otsustati, et õige on need postitused kustutada. Seega reeglid on aga kelle jaoks? Kõik lasevad nende peale, ja need kes märgivad nende olemasolu ja üritavad ulmemaailmas olijaid maa-peale tuua on seepärast pahad.

To: Karu, kui pole midagi lisada siis järelikult sa pole selle peale suvatsenud mõtelda ja oled suht kitsa silmaringiga inimene, samas kahtleks selles (kodukat lugedes) -pigem oledki selline kiuslik ja sõjakas tüüp.
                          Võtkem või PCB teema-sõimad inimest kes pakub välja ERINEVAID võimalusi, harju sellega, need on ainult võimalused kuidas on VÕIMALIK, keegi ei sunni kedagi nii tegema, mina ka nii ei tee aga see ei olnud lootusetu ja rumal soovitus, see oli üks võimalus kuidas algajaid huvituma panna elektroonikateemadel. Miks mul on tekkinud tunne, et ELFA tehnikafoorumid on saanud kommertstegijate mängumaaks? Selles osas võiks võtta sõna moderaatoridki, on asi lõpuks üheselt selge ja arvan, et enamus "hobitroonikuid" siin enam ei vaidleks.

Kahtlen: ma virtuaalmaailmas ei mütta, samas ka siinse populistliku maailmavaatega ma pole, pigem järgin ajalooliselt ennast tõestanud maailmavaadet .
                          -superradical-

Comment

Kui tohib ehk lisada (nagunii tehakse valed järeldused), siis MIKS peab üldse andma ajast ja arust ja ilma ilmselge perspektiivita soovitusi? PCB ja plastikkaart nt? FFS! Lahustega solberdamine on viimane piir: kui see käppa saada, siis on võimalik tõesti ka head tulemust saada, aga treenida hobitroonikuid sitanikerdisi tegema, noakesega graveerima ja jumal teab mida veel tegema, on täielik roppus. Pole mitte mingit takistust asja teha hästi, ajale kohaselt. Freesimisega saab teha ikka väga HiTech plaate, ja kui selleks on vajadus, siis , aga tuleb kuskilt tellida, kui muidu ei saa.

Samamoodi on tööga ja töökultuuriga: kas nt. Karu plaatidel on sõrmejälgi? Ei. Järelikult: toimib. Ja kui ikka alluvale suudad selgeks teha, kuidas ja mida, siis on asi ikka väga stabiilne. Ma usun.
                            Ja kõik hinnaküsimised, palganumbrid jne: kes oskab, see teeb, ja see küsib. Nii palju kui süda lustib. Keegi pole millekski kohustatud.

To radiotehnika: ära rohkem "kallis" ütle, sul ühes teemas oli juba ehk üksik ja vanaldane austajanna, pöördu sinna
                            Aaa, seda ka: kuidas saab proto.volta lehelt välja lugeda, et Karu on kiuslik ja kitsa silmaringiga? Täitsa huvitab.

Siirad vabandused OT ees, aga toimumas on midagi ikka täiesti uuel tasemel -.-
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

To: W@ldur -"kallis" seepärast, et suht tigedalt oled sõna võtnud kohati (seepärast ka mõned asjad pooleli jäänud kuna suhtumine kipub olema sarnane teemas kirjeldatud suhtumisele: firma/eraisik, jne-ostja teemal). Seepärast see, rahuneks ehk maha !

Heh, mul jääb niisugune mulje, et freesimine on ainuõige lahendus-BS! Miks siis kõik trükkplaadid mida tööstustes kasutatakse on keemilise söövitamisega tehtud? See freesimine võib olla prototüübi jaoks hea lahendus kuid ma arvan, et see ei ole 100% ainuõige ja parim. Krt, ma saan söövitamisega ilusad sirged SMD 0805 ja pisemad PADid, uMAX korpuses kividega samuti-ma ei näe probleemi miks söövitamine oleks halvem.

See A.R. soovitus ei peaks olema nüüd asi mida järgida-see võiks olla progress. Huvi ei teki mitte sealt kus papa/mamma ostab lapsukesele näit. Protomati laserplotteri 2,5milli eest vaid hobitroonikute puhul võiks asi olla ikka arenemise mõttega-proovida läbi erinevaid võimalusi, et oleks nägemus erinevatest võimalustest-see ei ole nii, et siis kohe on kohustus niiviisi asju teha aga rääkida siin, et nii või teisiti ei saa on ju ka totter ja see ei vasta tõele. Samuti võiks esitada küsimuse, et kui inimene suudab lugeda/kirjutada miks ta siis peaks koolis käima? Ostad siis kalli kirjatüki ja õpid iseseisvalt, ometigi kujutan ette mis nüüd selle kohta järgneb... aga see ei ole ka sellest vaatenurgast võimatu.

Karu koduka kohta: Sellelt lehelt jääb Karust vale arusaam-kodukal tundub tegu olevat vastutuleliku ja abivalmi inimesega (mitmetes kohtades annab näpunäiteis kuidas tellija saab plaati odavamaks, et kuidas ja mida muuta, et asi saaks parem ja soodsam jne, viitaks justkui ka näit. hobitroonikutele mõteldes). Siin teemades jääb temast aga 100% teise, kahepalgelise ja ülbe inimese mulje paraku kes ainult enda heaolule mõtleb, isiklikust vaatenurgast-pole temalt kunagi ühtki plaati tellinud ega tee ka seda ilmselt sest kardan, et tema suhtumist arvestades ei saa tehtu just parim millena ta ise seda reklaamib.

Samas mina pole väitnud, et ta debiilik on, vastu olen ütelnud küll kui asi kontrolli alt väljub kuid alandanud ikka ei ole. Kohati on tundunud, et saab temaga normaalse inimese moodi kah aga siis jälle asi pöördub tema enese poolt. Näit. kui läbivasetamise teema oli-midagi kirjutada ja siis asi pooleli jätta ja halvustama kukkuda (kunagi oli üks ferriitrõnga teema temaga, ühes teemas rääkis, et tal neid hullult-kirjutasin siis PS-i, et ehk saaks siis mittevajaliku kola hulgast...vastust ei tulnud, saatsin uue PS-i, ps-s ei suhtunud nii nagu selles teemas, sest no kas on see normaalne suhtumine kui seal kirjutasin talle vastu oma argumendi ja tema poolt tuli vastuseks sõim, siis taas minu poolt vastus...ok oli jah kuid see oli minu arvamus asjale, igal ühel oma. Kas ma peaksin kõigi ja kõigega 100% päri olema? Ja kui pole siis kohe häda, et "algul tuleb sõimama ja siis küsib midagi..." 1. ei soovinud midagi TASUTA ja 2. tegin ka omad järeldused asjast-järelikult suurte lavatäite asemel ei olnud midagi, oli vaid tühi jutt.
                              Teisel korral oli vaidlus enamvähem NOS ostsilloskoopide teemal-taas siis oli tegu "vene saastaga" mida peaaegu ilma jagati aga vastus PS-ile oli taas lootusetu ootamine. Järelikult oli tegu taas tühja jutuga...
                              Et siis asi selline, et kui suhtumist oodata siis tuleks see välja teenida ja see on kahepoolne, mitte, et küla peksab koera aga kui koer enesekaitseks pureb siis see on kuritegu. Suhtumine ei teki mingi selgusetu ja umbmäärase mahategemisega tingituna mingist kuradi poliitilisest ja majanduslikust vaatest, see ei tähenda, et kui mul läheb hästi siis läheb kõigil hästi, see ei ole nii ja sellest võiks aru saada, mitte luua pettekujutelmi. Olen 100% veendunud, et paljudel siin foorumis on paremad materjaalsed võimalused kui mul ja samas on ka mul paremaid võimalusi kindlasti kui paljudel teistel-ma üritan sellest aru saada ja mitte ei anna utoopseid ideid üheselt. Teema alguses juba läks käest ära-samplete saamine olla kah kerjamine-BULLSHIT, vaadake DIY fgoorumeis, isegi meie iidolid, ameeriklased "kerjavad" neid, teemasid lugedes saab ka selgust, et komponendid on neil poodides kordades soodsamad kui meil jne., milles siis asi on? Kas neil müüakse ainult praaki ja meil on kõik 100% ideaalne?
                              Ma ei saa aru millest siin raske aru saada on? Nähke maailma üldisemalt mitte pole mõtet tühja targutada/kiidelda.

Suht OT teema kuid teemaalgataja seda ka mainis, et tema probleemi ei näe seega: PEACE
                              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 17 July 2009, 15:03.
                              -superradical-

Comment

Kas ma olen siin foorumis söövituse kohta nõu andnud ? Nagu oleks või mis ? Aga isegi sellistel juhtudel leidub mõnel "vastuargumente".

Enda arvates olen olnud vastutulelik ja abivalmis. Vähemalt suurema osa klientidega, kellest paljud on ka foorumis. Ja olen hobitronidele ka tasuta träni jaganud. Aga kärnas klähvivaid penisi ma sügama ei lähe, elementaarne hügieen:

Comment

Working...
                                X