Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

veepump

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

veepump

Juba ammu on olnud mõte korralikum jõest veevõtu süsteem teha, sest jube tüütu on igakord seda vibropumpa sinna jõkke tassida ja pärast eemaldada.
    Sinna jätta kah ei saa, muidu seda varsti enam pole.

Jõest aiani on ca 40m toru ja kõrgust alla 3 meetri. Plaan oleks siis pump aia juurde paigutada. (kibuvitsa põõsa tagant ei paista see välja kah)

Kunagi isa proovis vene tsentrifugaalpumpadega seda lahendust, siis natuke tõmbas ja kõik, rohkem ei jõudnud.
    Nüüd on müügil uued pumbad, millele lubatakse imemisekõrguseks üle 60 meetri.
    Kas keegi oskab soovitada kas selline pump või mõni teistsugune sobiks minu lahenduse jaoks.

Vs: veepump

Ükski pump ei ime 60m. Suurema kõrgustevahe puhul, on lihtsalt pump pannakse allapoole ning tegeleb "tõukamisega".
    Mine spets poodi ja räägi oma mure ära.
    -

Comment

3m pole suuremale osadele pumpadele probleem. paraku selleks peab vesi juba pumbas olema, õhust suudab üles imeda kolbpump, membraanpump või midagi sellesarnast. reeglina veepumbad on ikka tsentrifugaalpumbad ja need imevad seetõttu, kui pumbas olev vesi välja lüüakse, siis peab kuskilt miskit asemele tulema.
      sellisele pumbale korralik tagasivooluklapp ja peaks asja toimima saama
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

kas hüdrofor pumbast pole midagi tolku? meil kodus selline kasutusel, asi on ise toas (maja alune kelder) ja kaev kust ta pumpab on ca 10m kaugusel!
        Kõik mis liigub, see kulub!

Comment

Kas "hüdrofor" on see paagist, rõhulülitist ja tsentrifugaalpumbast koosnev isend?
          Olen kuulnud et selline pidi toimima ka 20m vahemaaga.

Ma just lootsin, et kellelgi on ka sarnane toimiv lahendus kasutusel, et teada saada kas on üldse mõtet uut pumpa osta.
          Kahtlused tekkisid just sellepärast, et kunagi prooviti vene pumpadega ja need pumpasid peale täitmist natuke ja siis tuli ainult õhku.

Kas selline tagasivooluklapp on piisavalt hea, milles siis kummist klapp surutakse kinni vee enda raskusega(lisaks on ka klapil seib raskuseks)

Kas see tagasivoolu klapp tuleb ikka jõkke panna või pumba juurde või mõlemasse kohta?
          viimati muutis kasutaja ints0000; 15 m 2009, 22:12.

Comment

Esmalt postitatud ints0000 poolt
            Kas "hüdrofor" on see paagist, rõhulülitist ja tsentrifugaalpumbast koosnev isend?
            Olen kuulnud et selline pidi toimima ka 20m vahemaaga.
            On see sama, mulle jäi silma kuu-poolteist tagasi K-rautas see asi 1100.-, mingi kampaania värk oli siis! meil kodus see juba 5 aastat kasutusel. Ainus asi mida on tulnud 1 x vahetada, on see kummikott mis paagi sees on!

Comment

Milleks see "kummikott" vajalik on?

Comment

selle koti sisse tuleb vesi, ning koti ja selle paagi vahel on õhk. loodan et saad aru mida räägin !

Comment

Kott plekist kesta sees ja annab võimaluse hoida stabiilset survet.Ilma selleta ei kujutaks pumbaga süsteemi ettegi,vett ennast ju kokku ei suru kohe kuidagi.Ja 60 metra sügavuselt töötavad pumbad on vähe teise süsteemiga,imemine on teoreetiliselt võimalik kuni 10 meetri pealt. Need sügavamad hoopis lükkavad,2 toru läheb kaevu jne.

Comment

hüdrofor on lihtsalt üks seade, mis sel pumbal on juba külgemonteeritud, tegemist ilmselt ikka tsentrifugaalpumbaga. aia kastmiseks, migi paagi täitmisel vms ei ole hüdrofoorist tolku, sest pole vaja hoida pikalt mingit survet ja samal ajal elektrit kokku hoida. trsentrifugaalpumbal võib veevoolu kinni keerata ja sellest ei juhtu midagi, hüdrofoor lihtsalt on surve hoidmiseks, et surve mittetarbimisel saaks saaästa elektrit ja pumba/mootori laagreid ajal, kui nende ringikäimine tegelikult vajalik pole

ma ei saand päis hästi aru, mis kotist on jutt, aga ilmselt mõeldakse selle all hüdrofoori membraani. ennevanasti ja ka praegu on paljudel süsteemidel lihtsalt õhuga täidetud paak, kus siis surve tõustes õhk kokku pressitakse ja siis vabanev ruum veega täidetakse. sellise hüdrofoori ava on all, sest vastasel korral iga õhu ruumala muudu korral asenduks õhk veega ja lõpuks oleks paagis ainult vesi ning hüdrofoori effekt lakkaks olemast. membraani korral on vesi ja õhk üksteisest eraldatud ja see võimaldab kasutada seda rõhuanumat erinevates asendites
                    viimati muutis kasutaja reuter; 15 m 2009, 23:51.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                      ma ei saand päis hästi aru, mis kotist on jutt, aga ilmselt mõeldakse selle all hüdrofoori membraani.
                      Jah, seda samust membraan, kotikest

Comment

Mul on seda asja vaja survepesuri veega varustamiseks ja suvel aia kastmiseks.
                        Millise pumbaga võiks katsetada?

Comment

Esmalt postitatud ints0000 poolt
                          Mul on seda asja vaja survepesuri veega varustamiseks ja suvel aia kastmiseks.
                          Millise pumbaga võiks katsetada?

tsentrifugaalpumpa, see hüdroforiga. - minu arvamus!

Comment

nagu ma ennist juba mainisin, on tegu ajutise otstarbega, seega pole hüdrofoori ja survelülitite komplektil suurt mõtet. hüdrofoor annab peamiselt elektri kokkuhoidu.
                            kastmisel, paagi täitmisel, survepesuri kasutamisel vms rakendusel lülitad pumba sisse, teed töö ära ja lülid pumba välja. vb kerid koguni pumba juhtme ka kokku, seega pole sul vaja pidevalt ühtlast survet - keerad kraani ja tuleb.
                            kui pump on pidevalt elektriga varustatud, kogu aeg peab olema kiirelt kraanist tulev vesi, siis on muidugi teine asi, aga see eeldab ka pumbast tuleva torustiku hermeetilisust, samuti ei ole pumpade releekarbid alati ilmastikukindlad. samuti peab sellisele pumbale olema tagatud alati vesi.

Comment

nagu siin jutuks oli pumba imemiskõrgus 10m.
                              Et asi töötaks tuleb ikka pump panna 7m peale.(veepinna ja pumba kõrguste vahe)Kui kõrguste vahe on väike 1-2m siis ikkagi ei saa pumpa väga kaugele panna.
                              Ma peast ei tea kauguse ja kõrguse suhet.
                              Pumpa kasuta ükskõik millist peaasi et korralik.
                              Veel lihtsam mine poodi küsi pumba pass seal kõik täpselt kirjas, kui kõrgel, kui kaugel ,kui kaugele.See on looduse seadus mida me eriti muuta ei saa.
                              Tähtis on ka voolikute läbimõõdud kui asi kriitilise piiri peal.Kus põhjaklap asub ei oma erilist tähtsust,peaasi et konnad sisse ei saa.
                              Kui asi tõsine võid helistada .56906560
                              Silver

Comment

Working...
                              X