Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

akuhoidik 18650 elemendile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

akuhoidik 18650 elemendile

tean, et kuskil siin oli teema erinevatest aku/elementide hoidikutest, aga ma ei suutnud seda üles leida.
    oleks tarvis siis pealkirjas mainitud isendit. kuna rüpperaal on mul pisike ja üko, siis välise ketta lisamine võtab aku ajast ära pea poole, seega tekkis mõte lisada kettakarbile eraldi toide. suht mõistlik lahendus tundus 18650 element koosluses 5V/6V 3A muunduriga. ühtlasi oles see ka vajadusel iPodi laadijaks vms 5V toiteks. kui sellist hoidikut ei leia, siis ilmselt tuleb asi ehitada 14500 ehk AA mõõtu akudele, tööaeg muidugi jääb nendega suht olematuks
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Vs: akuhoidik 18650 elemendile

Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

tuleb vist ikka ise teha, krt 2 akut maksavad vähem, kui hoidik.
      tänud lingi eest sellegipoolest.
      kas keegi Eestis ei tea neid müüdavat?

Comment

ei tea et oleks, pole akusid eriti, mis siis veel hoidikutest rääkida.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

akusid juba nati on ka: http://www.digikaup.ee/index.php/1/46/151/612 lisaks pole neil hindki just üüratu. mitte küll odav, aga siiski jõukohane.
          18650 peaks olema minu meelest 4/3AA ja selliseid elemente kasutatakse juba ammusest ajast. küll NiCD ja NiMH, seega see suurusestandard pole miskit uut. nt mu vana IBM 390e NiMH aku koosneb sellistest 4Ah elementidest.

Comment

Ise tegin 18650 hoidja väga lihtsalt. Makettplaadile jootsin väikestest kirjaklambritest painutatud "aasad".
            Tõsi, jootmiseks läks vaja Saltserit ehk tsinkkloriidi. Kirjaklambrid ei tunne muidu huvi tina vastu :-)

(Li-Ion 1A laadija, reguleerivad 2xLM350)

Comment

ise sai ühes pardlis vahetatud AA akud ja kuna Renovaar on mõni tuhat km liiga kaugel ja kohalikke keevitajaid ei tea, siis panin tavalised akud ja samuti otsa vasetatud terasest aasad, mul küll tina haakumisega probleeme ei olnud. tinaks oli muidugi Multicore.
              mul olemas intelligentne laadija, mis on nõus laadima kuni 6 liitiumelementi, 18 niklil baseeruvat või siis 10 pliijurakat jadas. akuhoidikud olid juba enne laadijat olemas D suurusele(12 tk jadas) ja mõned ka AA jaoks.
              ilmselt puurin puitklotsi 18mm augud kõrvuti, seejärel lasen klotsi aukude keskelt lõhki ja keeran otstesse kruvidega kinni vaskplekist ribad, nii on ka külgnihke probleem lahendatud.
              välise ketta tarvis ja vajadusel ka välise kirjutaja jaoks tellin ilmselt hoopis mingi õhukese LiPo elemendi, sest selle saab minu ketta http://www.acomdata.com/25_Executive.asp kotile panna peal asuva kummirihma alla. see peaks muidu kaabli tarvis olema, aga kaabel sinna alla mul harva satub, seega võiks selle muuks otstarbeks kasutada

Comment

Tere. Ise sama probleemi ees. Tahaks oma mudelil 1:6 kaasas olnud aku(7.2v 1800mAh Nimh) vahetada millegi parema vastu. Saab ainult u 20 mintsa kärutada ja kasse kiusata. Mõttes on panna 2 3000mAh 3.7v Li-ion akut, aga hoidjat ei leia.

Comment

Kui sul aku kuju probleemiks pole, siis telli nt hobbyking.com endale lapikutest elementidest pakk. Rallitamise jaoks soovitan hardcase isendeid. Neil on päris tugev plastikkest ümber. Voolu kannatavad kah mõned kuni 300A.
                  Mina igatahes loobusin mõnes kohas 18650 elementidest just nende ühendamise ja kuju pärast. Taskulambis on vedrude vahel on hea, aga omatehtud kandilistes rakendustes on selle ümarusega liigselt probleeme ja ruumi võtab kah palju

Comment

Njaa, siis vaja veel eraldi laadija ka neile jne?
                    18650 laadija on mul pm olemas. või saab neid ka kaasas oleva Nimh kakulaadijaga laadida? Üks loll küsimus veel, et kui sinna ühendada paralleelselt veel üks kahene pakk siis peaks saama Mah tõstma?

Comment

Working...
                    X