Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

propaan kylmik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

propaan kylmik

Probleem siis selle selle masina tööle saamisega. Sai siis gaas järgi pandud ja asi läks ilusti põlema sees ja hakkas sooja tootma , aga kylmik külmaks ei lähe. Kylmik on haagises, samuti on sellel 220/12 võimalus. Pole nagu enne kokku puuteid olnud sellega, kas see võib võimalik olla, et masina kylmutama saamiseks tuleb kauem põletada seda gaasi? Mis poindi järgi see asi üldse töötama peaks?

Vs: propaan kylmik

Ega külmutusagent (gaas süsteemist) pole taeva poole haihtunud?

Tegemist on absorbtsioontüüpi külmikuga. Vanasti oli sedatüüpi külmkappides ammoniaak, mida petrooleumilambi või elektrilise küttekehaga kuumutati. Ja kui see juhtus süsteemist korraga lahkuma, pidi terve maja tuulutamise ajaks evakueerima, kui vähehaaval, oli lõhna tundes vaja ruttu remondimees kutsuda. Nüüdisaegses külmikus on kindlasti mingi teine aine, millel pole lõhna.

Tööpõhimõte.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

ma pidin selle amoniaagi pärast peaaegu pimedaks jääma, 13-14a koolipoiss oli huvitunud peenikesest vasktorust metsa alla vedeleval külmikul, kogu mats käis aga vastu vahtimist nii kui toru kaksasin, hea et keemia oidu oli ja lähimas talus äädikat(tekib lenduv sool ja neutraliseerib aluselise keskonna mis silmadele eriti ohtlik) vette lasin panna ja silmi pesin. Samuti oli oidu et mitte sisse hingata vaid hoida suu lahti ja hingata vaikselt niipalju kui õhku oli välja kuni ammoniaak lendub.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Sul sellega siis päris hirmutavad kogemused... Minulgi oli selle peenikese vaskspiraali vastu suur huvi , igaljuhul ära ma ta ka tõin, lähenesin talle gaasimaski abil-hea, et see juhtus käepärast olema-tagantjärele mõtlen siis...mnjah, oleks ehk kah jamalt asi võinud lõppeda.
        -superradical-

Comment

see peenike on nii ja naa, ma kaksasin üht 5mm mis jämedate küljes, see külmik nägi nii pekstud välja ja roostes ega ei saa ju seal olla gaasi, aga oli. ja toru läks sangutades katki just sel hetkel kui lükkasin ja pragu tekkis minu poole ja kogu mats otse vasta vahtimist. Noorem vennas kes kaasas oli räkis et kargas põõsast välja pilve peale. Ja et kogu külmik oli jääs olnud. Vähemalt töötas:P . Juhuks kui keegi ei tea misasi amoniaak on võtke nuuskpiiritust, see 5% lahus vist. Mul oli seal pea 100% ja paar liitrit. Kylmapõletus haavad olid mõnda aega näos.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
            ... Noorem vennas kes kaasas oli räkis et kargas põõsast välja pilve peale. ...
            See ammoniaak oli koos rohelise vedelikuga seal süsteemis.

Mul ka see "gaasirünnak" läbi elatud, õnneks juhtus õues ja talvel külmaga. Naabrimees sai suurema osa ammoniaagist vastu jopet, kui vana külmkappi Kuusakoski tarbeks sobivamasse konditsiooni saagis. Mina ninapidi juures, et 120 vatist küttekeha tervena kätte saada.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

Kardan et see vedelik tekkis veest mis õhust kõik ära tõmmati(temp ju -66C)+mingi reatsioon riidega.

Comment

Räägiks siis ka asjast, tõesti on Sinu külmikus sees amoniaagi vesilahus ja propaaniga lihtsalt soojendatakse antud lahust. Kuna mul endal ka automajas aegajalt antud külmikuga probleeme, siis vaata järgmisi asju kui oled kindel, et külmik ei jahuta kuid küttekehad töötavad, siis aitab ainult külmiku raputamine ja tagurpidi pööramine, vanemad inimesed mäletavad veel vanu morozka külmikud mida pidi samuti raputama ja tagurpidi pöörama. Kahjuks on antud külmikute torustik metallist kuid sees liigub amoniaagiVESIlahus järelikult tekib seespidine korrodeerumine, mille tagajärjel satub erinev saast düüsi või kapilaartorusse mis peakski sulle külma tekitama, raputades sa lihtsalt uhud selle saasta eest ära (mõneks ajaks). Ise olen külmikule jalad taevasse tõstnud igal hooajal korra ja siiamaani on toiminud, olen kindel et toimib sul ka. Kui veel teemaväliselt rääkida siis sedatüüpi külmutusseadmed on põhimõtteliselt igavesed, nimelt alles hiljuti lõhuti Pääskülast välja täiesti töökorras süsteem mis oli paigaldatud esimese Eesti Vabariigi ajal, tõsi siis tehti süsteem roostevabast terasest, kindlasti küsite miks seda siis täna laialdlaselt ei rakendata siis vastuseks on ebapiisav kasutegur, tänapäevased süsteemid on kergemini automatiseeritavad ja efektiivsemad.

Comment

see pea peale keeramise asi on teada-tuntud nipp. osad inimesed koguni käitasid külmikut mõned päevad tagurpidi ja siis jälle jalule, ning mõned aastad töötamist
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                    see pea peale keeramise asi on teada-tuntud nipp.
                    Peale selle on nende külmikute puhul ka väga oluline, et külmik oleks loodis. Mul on bussis olnud selline lugu, et kütad ja kütad, tagant läheb kõik ilusti kuumaks, aga seest kapp külmaks ei lähe. Viga oli selles, et buss seisis nina allapoole (ehk siis kapil oli see pool madalamal, kus tuli on). Kui buss on enam-vähem loodis, toimib kapp laitmatult.

Comment

Working...
                    X