ma loodan, et see küsimus pole väga teemaväline Tihtipeale on siin-seal väidetud, et gaasipliidil valmistatud toit tuleb maitsvam. Isegi tuntud kokad kasutavad kokasaadetes tihtipeale gaasipliiti. On see müüt või on siin mingi füüsikaline põhjendus taga olemas? Ma ise pakuks välja selle, et kui elektripliidil saab tavaliselt kuumust reguleerida astmeliselt(kindlasti on parematel elektripliitidel ka teistsuguseid võimalusi), siis gaasipliidil saab seda teha lineaarselt. Lisaks soojeneb elektripliit aeglasemalt. Aga veel erinevusi/põhjendusi?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Collapse
X
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Gaasipliidil ja induktsioonpliidil saab kuumust reguleerida hetkega: keerad korra nuppu ja ühtegi uut aurumulli enam keevasse vette juurde ei tekki. Elektripliidi pealt tuleb aga pott ära tõsta, kui toit valmis - muidu keeb ta veel mitu minutit pliidiplaadi jääksoojuse arvelt edasi.
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Seni kui pole keegi suutnud midagi usutavalt tõestada, on ikka asi maitses: kellele ema, kellele tütar.
Ise ka pea kogu elu gaasipliidiga harjunud ja ei tahaks elektripliiti: võib-olla on see kiiruse, võib-olla elusa tule pärast.
Ja kui on õiged düüsid ja normaalne gaas, ei tahma ka gaasipliit lage.
Ainuke häda kipub olema gaasiahjuga: ei saa ühtlast temp.i (all kõrvetab).Head susserdamist !
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Esmalt postitatud ahtoo pooltSa unustasid puuküttega pliidi,mis on klass omaette.Mina arvan,et asi on toiduvalmistamise kiiruses ja soojuse ühtlases jaotumises.
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Esmalt postitatud marley pooltlülitub välja, temp langeb 20-40 kraadi, lülitub taas sisse.
pumpab lihast vedelikku välja.
Kromatograafi "ahi" hoiab kuskil 0,2 C, kontakttermomeetriga kuskil kraad.
Siia on vist sellist mäluga releed ja kahte andurit vaja.
See poe-turu liha on nii vett täis et hea meelega pumpaks kuivemaks.
Hakkad ahjus küpsetama, tulemuseks on lihasupp. Kilost tuleb kuskil 200 g vett.
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
vägapalju ikka sõltub pannist mida kasutad...
vaata paksema põhjaga alumiinium panne v malmpanne...
ja toidumaitse oleneb vägagi kuidas küpsetada...st et mis õlikogusega ja mis temperatuuridega terve söögitegemis protsess läbi viia ...
me@ super maitsvate toitude valmistaja...a oma saladusi ei jagamida sa lohh vahid
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Esmalt postitatud rainx666 pooltme@ super maitsvate toitude valmistaja...a oma saladusi ei jaga
Mina pole küll suuremat sori söögi tegija kuid nuudel on nii gaasi kui ka puupliidil ühe maitsegaEmal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse. Maitse on nagu mood - mis ühele hea, see teisele halb.
Ega seal vist midagi muud polegi kui et võrreldes uimerdava elektripliidiga on gaasipliit täpsemalt ja kiiremalt kontrollitav. Poleks ju üldse lahe, kui telekokk ootaks või sulamahakkamist pannil 5 minutit ja peaks see aeg mingeid tobedaid anekdoote rääkima.
Muide, kokkamine on tervisele kasulik Induktsioonpliit on tõesti hea, ostmisel tuleb ainult tähele panna reguleerimise täpsust.If you think education is expensive, try ignorance.
Comment
-
Vs: toit valmistatud gaasi- vs elektripliidil
Jaa nii edasi... peaasi et postitusi tuleks. Mina näiteks ajasin just puurides alumiiniumipuru maha ja sellega meenus et kunagi naabripoiss rääkis et nii saab ju torupommi teha ja sellega meenus et paetänaval oli pommimees AGA õhtuti jalutavad seal toredad getobitchid, minge kõik vaatama !
Kui nüüd kokkamisest rääkida, siis gaasipliit igaljuhul - kui vähegi kannatab installida. Miks ? Võtame nt. loomaliha praadimise:
1) ostad paki välisfileed (või sisefileed kui ropult raha taskus)
2) viskad pannile natuke õli ja võid
3) ajad hästi kuumaks, lased mõlemalt poolt 60 - 90 sekundit
Mis juhtub ? Väliskiht "sulgub", mahlad jäävad sisse. Järgnev kuumutamine küpsetab parajalt läbi - seest peab jääma siiski punakas.
4) sööd, paned peale värskelt jahvatatud pipart, kõrvale oliive, lehtsalatit, tomatit, punast (kindlasti Itaalia või Prantsuse) veini ja ahjusoojad saiakuklid.
Igasugu "marineerimine" ja haamerdamine on rohkem lõpnud loomade tarbeks, korralikult ettevalmistatud lihunikutöö ei vaja mingit äädikat ega haamrit. Keskmine poest ostetud veiseliha siiski vajab haamrit, sellega tuleb tootjat nüpeldada. Rakvere "lihaveise" liha, ilusas karbis - see on normaalne.
Piisav põhjus gaasipliidi eelistamiseks ! Ja veel, pann peab olema malmpann, teflon on bullshit.
Comment
Comment