Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Toimub: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2009

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Toimub: /!\ Elektroonikahuviliste kokkutulek 2009 /!\

Esmalt postitatud vaiko poolt
    Seda`nt küll, põhihuvi oli ikka sinist põlemas näha - see ju nii cool!
    Aga üldse: kingitud hobuse suhu ei vaadata!
    Kingitud valgusdioodi sinist värvi ei vaadata
    GSM: 5039624

Comment

Vabandused, lihtsalt typo. Muidugi FPGA.

Comment

need ledid.. sorry, see oli minu näpukas, et pikemalt mõtlemata rulli peale rgb kirjutasin.. nimelt käib skräppimine nii, et toredad laotädid tirivad lindi (plastik) ketta (plastik) pealt maha , siis ketas läheb plastikujäätmetesse ja lint elektroonikakomponentide hulka :P ..ja siis mina jälle korjan selle lindi kusagilt üles ja kerin esimese ettejuhtuva rulli peale... peale kirjutan midagi, et endal meeles seisaks... Kui nüüd mõelda, siis päris rgb-d meil vist kasutuses polegi, seega ei satu ka prügikasti.
        ..hea, et neid niisama jagada sai, müümisel oleks piinlikke momente tekkinud :P
        Edu vilgutamisel !

Comment

tanud ja ex vilgutame!

Comment

Vs: Tundub et elektroonikahuviliste seas toimub lõhenemine.

Esmalt postitatud qratman poolt
            Võiks siis teha nii, et eraldada "vanakooli" loengud "uuekooli" omadest.
            Võiks siis teha nii, et eraldada "vanakooli" isendid "uuekooli" omadest.
            Selleks kõlbaksid eraldusmärgid, -särgid, -kleepsud ja muud "värgid".
            "Vanade" taraga eraldamine oleks küll äärmuslik vahend, aga tasuks kaaluda, kui liigselt domineerima kipuvad.
            Eriti vajalik oleks märgistada mõned noored, kelle sära- ja sinisilmse oleku taga on peidus paadunud retrograad.

Ainuke küsimus ongi ainult segane, millal siis?

Tänan tähelepanu eest ja korraldajaile edu edaspidiseks!
            "Dreams are nothing more than wishes
            and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Nii huvi pärast...prooviga ka vastupingega. Ma ostsin kord A-kaablist miskid punased LEDid (LATxx). Üllatus oli suur kui üks sai kogemata vastupidi joodetud ja ta hakkas siniselt helendama. Ei uduta, oli tõesti nii. DS-ist mingit viidet ei leidnud. Anomaalia... ?
              Kokkutulek võiks tõesti tihedamini toimuda. Ja kui otsustate leppida Tipi tagasihoidlike pugerikega, oleks mul vaid hea meel. Õhku ju oli vähe ja ruumi ka aga ära mahtusime. Ilma hapnikuballoonideta
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vs: Tundub et elektroonikahuviliste seas toimub lõhenemine.

Esmalt postitatud Yxz poolt
                Võiks siis teha nii, et eraldada "vanakooli" isendid "uuekooli" omadest.
                Selleks kõlbaksid eraldusmärgid, -särgid, -kleepsud ja muud "värgid".
                "Vanade" taraga eraldamine oleks küll äärmuslik vahend, aga tasuks kaaluda, kui liigselt domineerima kipuvad.
                Eriti vajalik oleks märgistada mõned noored, kelle sära- ja sinisilmse oleku taga on peidus paadunud retrograad.

Ainuke küsimus ongi ainult segane, millal siis?

Tänan tähelepanu eest ja korraldajaile edu edaspidiseks!
                No milleks nüüd see asi absurdiks keerata? Mina kellegi sildistamisest ei rääkinud. Pakkusin ainult välja et teatud gruppi kuuluvaid teemasid võiks järjest esitada. Võibolla oli kehv ettepanek, pealegi pole esinemisi(-jaid) pole ka nii väga palju et grupeerimine vajalik oleks.

E: Meenub see anekdoot et neegrid ja valged kaklevad bussis, mis peale
                bussijuht astub välja ja karjub: ei ole siin mingeid musti ja valgeid. Kujutage
                et olete kõik näiteks rohelised... ja nüüd helerohelised ette ning tumerohelised taha!
                viimati muutis kasutaja qratman; 04 October 2009, 22:58.

Comment

võib-olla oleks üks variant workshoppide eelregamine, et näeks kui palju huvilisi ühele või teisele oleks ? .. mina näiteks kuulan huviga ajalugu, digiteemasid, energeetikat jms, samas audio või kastiehitamine või autotuunimine võib täiesti vabalt samal ajal kusagil mujal toimuda.
                  Muidugi, üks päev tundub vähe olema, eile oli ikka üsna tempokas.

Comment

Vs: Mina kellegi sildistamisest ei rääkinud.

Esmalt postitatud qratman poolt
                    No milleks nüüd see asi absurdiks keerata?
                    Jah, sildistamisest kirjutasin mina ja ei tasu seda liiga tõsiselt võtta. Kogu oluline on viimases lauses.

Aga probleem on tõsine, sest pole ju olemas sellist "üldist ja ühetaolist" omnivoorset elektroonikahuvilist, kellele sobiks igasugune temaatika.

P.S. Ja ei midagi isiklikku.
                    "Dreams are nothing more than wishes
                    and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Minumeelest väga super üritus. Esinejaid oli vast tõesti natuke palju... kui samamoodi jätkub, siis tuleks vast kahele korrale aastas ära jagada. Tasakaal oli natukene moodsamate suundade peale kaldu, järgmine kord võiks mõne tõsise analoogelektroonika spetsialisti näpunäiteid jagama tuua.

Ja pirosmani kahjuks jättis nukra mulje. Teenindus oli ülbe, aeglane ja segane; šašlõkil oli sigareti suitsu mekk juures (keegi suitsetab grilli juures ja raputab tuhka sütele); taheti meist kuidagi kiiresti lahti saada. Ümbruses on teisi kohti veel, näiteks Nõmmel või Kadaka teel, valime järgmine kord midagi muud.

Minupoolsed tänud Vootelele korraldamise eest, Marie'le snäkkide eest ja Felch'ile ruumide eest.

Comment

Esmalt postitatud digital poolt
                        šašlõkil oli sigareti suitsu mekk juures
                        Oleks võinud küsida kas see šašlõkk enne haukus või näugus .
                        Kusjuures seda si*amaitsega šašlõkki on seal varemgi olnud.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
                          Oleks võinud küsida kas see šašlõkk enne haukus või näugus .
                          Kusjuures seda si*amaitsega šašlõkki on seal varemgi olnud.
                          Pole küll ise teadlikult maitsnud (kuigi kui hommikumaale satub, siis võiks ju ära proovida), aga kuulu järgi koeraliha peaks maitsema nagu vasikaliha, ainult ei kuivem. Seega seashaslõkki koeraga ilmselt segi ei aja.
                          Kassiliha peaks rohkem sarnanema küülikuga, ainult et vängem. Alguses tume, aga pärast marineerimist läheb heledamaks.

Tõestisündinud anektoot kooperatiivide ajast - šaslõkiputka ja pikk järjekord mingil vabaõhuüritusel. Plekkvannid tossavad. Siis tuleb üks loikam järjekorra ette, viskab surnud kassi letile ja käratab müüjale, "tee see veel ära ja siis on tänaseks kõik"... Muidugi peavad kiired jalad olema, et sellist "nalja" teha.
                          GSM: 5039624

Comment

Kõigepealt suured tänud korraldajatele Üritus oli huvitav ja suupisted kah maitsvad. Samuti tänud ka openchip-le spartan3 plaatide ja PCB-de eest ja ka sellele inimesele, kes lõpus elektroonika komponente jagas.

Mina kuulaks workshop-e igast valdkonnast, kuna olen tegelenud mikrokontrollerite, FPGA-de ja ka muu analoog elektroonikaga. Samuti on ka ajalugu huvitav ja Estonia võimendid pole ka tundmatud asjad

Kokkuvõttes üritus oli natuke liiga pikk ja lõpuks kippus väsimus kallale juba.
                            Kokkutulekuid võiks küll ka mitu korda aastas toimuda. workshop-le lisaks võiks ka olla aega oma valmistatud asjade/projektide näitamiseks.
                            Igasugu näiteid võiks võimalusel projektori ekraanilt näidata, et ka kaugemal olijad näeksid Näiteks FPGA starterkit-del on ka paljudel VGA väljund pistik peal ja saaks mõnda graafilist demo asja otse projektoril näidata. Samas saaks ka kõigile soovijatele mõne lihtsa arvuti mängu teha mängimiseks. Näiteks mul on kirjutatud spartan3 xcs1000 FPGA jaoks xonix taoline mäng, kus tuleb 2 ruuduga kokkupõrkeid vältida, 8 levelit ja lõpuks läheb asi päris kiireks.

Veel küsimus openchip-le, et kas nende PCB-de skeeme kah kuskilt leida võib? Kiirel sirvimisel ajakirjast leidsin ainult infot selle "krediitkaardi" plaadi kohta.

Comment

Esmalt postitatud ints0000 poolt
                              Kõigepealt suured tänud korraldajatele Üritus oli huvitav ja suupisted kah maitsvad. Samuti tänud ka openchip-le spartan3 plaatide ja PCB-de eest ja ka sellele inimesele, kes lõpus elektroonika komponente jagas.

Mina kuulaks workshop-e igast valdkonnast, kuna olen tegelenud mikrokontrollerite, FPGA-de ja ka muu analoog elektroonikaga. Samuti on ka ajalugu huvitav ja Estonia võimendid pole ka tundmatud asjad

Kokkuvõttes üritus oli natuke liiga pikk ja lõpuks kippus väsimus kallale juba.
                              Kokkutulekuid võiks küll ka mitu korda aastas toimuda. workshop-le lisaks võiks ka olla aega oma valmistatud asjade/projektide näitamiseks.
                              Igasugu näiteid võiks võimalusel projektori ekraanilt näidata, et ka kaugemal olijad näeksid Näiteks FPGA starterkit-del on ka paljudel VGA väljund pistik peal ja saaks mõnda graafilist demo asja otse projektoril näidata. Samas saaks ka kõigile soovijatele mõne lihtsa arvuti mängu teha mängimiseks. Näiteks mul on kirjutatud spartan3 xcs1000 FPGA jaoks xonix taoline mäng, kus tuleb 2 ruuduga kokkupõrkeid vältida, 8 levelit ja lõpuks läheb asi päris kiireks.

Veel küsimus openchip-le, et kas nende PCB-de skeeme kah kuskilt leida võib? Kiirel sirvimisel ajakirjast leidsin ainult infot selle "krediitkaardi" plaadi kohta.
                              no staabis jooksis VIRTEX-5 plaadi peal DVI kaabli kyljes slide show,
                              moni voib olla markas seda

neid FPGA mangusi olen isegi teinud, aga laks nii jube kiireks

PCB, yhe plaadi kohta ehk leiab dontronicu kodukalt veel infi
                              aga minu enda tehtud pic plaadid olid vana PCADiga, ja vist
                              selles PC's mis tules havis

Antti

Comment

Natuke muudel teemadel ka - kas keegi ei tunne puudust oma jopest? Üks säärane ripub nagis ja nutab peremeest taga...
                                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                                X