Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Eesti tuulikute buum ehk elama jäävad vaid taastuvenergiate ekspluataatorid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Eesti tuulikute buum ehk elama jäävad vaid taastuvenergiate ekspluataatorid

Selle teema hea mõte seisneb selles,et seletan teile miks ma varemalt püstitasin need kaks teemat:
    1.Tasuta elekter igale Eesti kodanikule.
    2.USA-s on tuulikute valmistamise buum.

Ma juba ammu tulin järeldusele,et :
    1.Kõik see mis on toimunud meie lähiajaloos alates 1990 aastast(algul pakuti meile süüa kartulakoori ja nüüd nad pakuvad meile majanduskriisi lõpmatuks ajaks)...
    2.Kui muretult, osavõtmatult,ning hoolimatult käitub praegu valitsus töötute suhtes...
    3.Kui need jutud tulevaste kiibistamiste suhtes peavad paikka...
    4.Kõikse enam tuleb pöörata tähelepanu faktile,et fossiilsed kütused lõpevad üsna pea(venemaal lõpeb nafta 21 aasta pärast)...
    5.Meedia jälle vaikib kõikse olulisemate meid puudutavate eluliste küsimuste suhtes-praegu toimuva,Eestit ümbritsevate Läänemere rannikualade,erastamise buumi koha pealt jpms.
    Siis ei saa jääda lootma nende peale kes teenivad illuminaate,suurkorporatsioone,välispangandust ja ei hooli meie
    rahvusest-kõigest sellest järeldub,et LÄHITULEVIKUS JÄÄVAD ELAMA VAID TAASTUVENERGIATE EKSPLUATAATORID...Karm küll ja aga sinna poole see asi kipub minema...
    Kõikse kurvem on see,et Eesti Roheliste parteil pole isegi oma ajakirja mis käsitleks rohelise eluviisi ja taastuvenergiate kasutusele võtu küsimusi...
    Küllap paljud ei teagi milliseid taastuvenergiaid on olemas...
    Ega ma isegi kõiki tea...
    Ma tean järgmisi:
    1.Biosoojusenergia(vaata www.homeenergyamericas.com) ja Bioelektrienergia 2.Päikseelektrienergia ja Päiksesoojusenergia 4.Tuuleenergia 5.Merelaineteenergia 6.Maasoojuseenergia 7.Biokütused(biodiisel,hakkepuit,turvas) 8.Vesi? Kas vesi on taastuvenergia?
    Küllap on veel sadu muidki...Kui palju on veel teisi taastuvenergia allikaid?

Kes soovivad jääda elama need hakkavad ekspluateerima taastuvenergia allikaid!

Vs: Eesti tuulikute buum ehk elama jäävad vaid taastuvenergiate ekspluataatorid

jätame personaalse sõimu PS-i tasemele.

Martinj, mode

Mina ju ei sõmanud aga seletasin miks ma kasutasin jämedakoelist väljendit,ning palusin andeks.
    viimati muutis kasutaja Zeitgeist1; 16 m 2009, 15:17.

Comment

Vaevalt keegi nüüd solvuma hakkas selle pika teema pärast mis oli. Pigem on inimesed vihased, et Sa ajad teemat nii "pealesuruvalt" ja samas tõestamatta või siis testimatta et kas see on üldse väärt ja kas töötab. Ei kommentaari pikemalt kuna ei jaga tuulikutest. Seega mina olen üks lollidest kes elektrit ostab.
      Estonian SPL & Sound
      @gargru

Comment

oh no jälle hull väljas
        ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Esmalt postitatud Garol poolt
          Vaevalt keegi nüüd solvuma hakkas selle pika teema pärast mis oli. Pigem on inimesed vihased, et Sa ajad teemat nii "pealesuruvalt" ja samas tõestamatta või siis testimatta et kas see on üldse väärt ja kas töötab. Ei kommentaari pikemalt kuna ei jaga tuulikutest. Seega mina olen üks lollidest kes elektrit ostab.
          Sul on vigaselt kirjutatud. Sõnad "tõestamatta "testimatta" peaks olema nn. "MATA" vorm st. "tõestamata" või "testimata".

Comment

Krt, mõni on nagu Jehoova tunnistaja. Selleks, et lahti saada, tuleb suurt vaeva näha. Raiuvad ja jahuvad oma juttu sisusse süvenemata.
            Kui hakata neile argumenteeritult ja põhjendatult vastama, siis konstruktiivse lähenemise asemel hakkavad sõimama sind, Eesti riiki ja Ansipit .

Ma ei teagi, mida selliste kasutajatega teha. Bänn arvatavasti aitab ainult ropendavate teismeliste puhul.

Aga teemasse kah.
            Kunagi üks tuttav uhkustas, et ta oli teinud sammmootorist ja mingist propellerist AA akudele laadija - et tema kuulab nüüd mp3esid ja teeb pilte puhta energiaga. Paraku unustas mainimata, kui palju ta bensiini kulutas, et nendele juppidele järgi sõitis, elektrienergiat, mis kulus jootmisele +mehaanika tegemisele. Selle energiaga saaks ta vabalt terve elu pildistada.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud Zeitgeist1 poolt

Ma juba ammu tulin järeldusele,et :
              2.Kui muretult, osavõtmatult,ning hoolimatult käitub praegu valitsus töötute suhtes...
              4.Kõikse enam tuleb pöörata tähelepanu faktile,et fossiilsed kütused lõpevad üsna pea(venemaal lõpeb nafta 21 aasta pärast)...
              5.Meedia jälle vaikib kõikse olulisemate meid puudutavate eluliste küsimuste suhtes-praegu toimuva,Eestit ümbritsevate Läänemere rannikualade,erastamise buumi koha pealt jpms.
              Siis ei saa jääda lootma nende peale kes teenivad illuminaate,suurkorporatsioone,välispangandust ja ei hooli meie
              rahvusest-kõigest sellest järeldub,et LÄHITULEVIKUS JÄÄVAD ELAMA VAID TAASTUVENERGIATE EKSPLUATAATORID...Karm küll ja aga sinna poole see asi kipub minema...
              2.mida siis valitsus peaks tegema, maksma suuri summasid inimestele, kes tööd ei tee? kas sa ka tead, et (suure) osa töötutest moodustavad inimesed, kes ei tahagi tööd teha, kelle panus teenuse toote väärtuse tõstmises puudus, kes ei viitsi või ei taha edasi areneda, võtta endale lisaülesandeid jne. (pikaajaline) töötu olemine on alati ka osaliselt töötu enda süü. head töökäed/ajud on igasuguse riigikorra ajal alati hinnas olnud. minu vend nt kolis masu tingimustes 30% kõrgema palga peale. mul endal on võimalus tööd vahetada, kui tahaks. mõistlik oleks igal inimesel arvestada sellega, et ka ilma tööta suudab ta riigi toeta mõne kuu vastu pidada.
              puhta majandusmudeli järgi pole mõtet anda raha sinna, kust hiljem nagunii tagasi tulema ei hakka: narkarid, joodikud ja inimesed, kes ei taha tööl käia ning tegelikult ka pensionärid. paraku puhas majandusmudel pole kuskil kasutuses ja seega peame üleval neid, kes sellega ise hästi hakkama ei saa. see aga ei tähenda seda, et neile peaks kõik kandikul ette tassima ja neile kuninglikult hea elu tagama.
              4. meie fossiilid peaks oluliselt kauem kestma
              5. milliste rannikualade? rannajoon peaks olema endiselt suures enamuses kõigile vabalt ligi pääsetav.
              osad suurkorporatsioonid tagavad meile kõigile võimalus ise otsustada, mida me öelda ja teha võime omal maal. soojaturg peaks meil juba praegu vaba olema ja elekter vabaneb peagi, keegi ei keela sul alternatiivenergiat müüa. kas ka selle energia hinna suudad konkurentsivõimeliseks teha, on iseasi
              Ma tean järgmisi:
              1.Biosoojusenergia(vaata www.homeenergyamericas.com) ja Bioelektrienergia 2.Päikseelektrienergia ja Päiksesoojusenergia 4.Tuuleenergia 5.Merelaineteenergia 6.Maasoojuseenergia 7.Biokütused(biodiisel,hakkepuit,turvas) 8.Vesi? Kas vesi on taastuvenergia?
              Küllap on veel sadu muidki...Kui palju on veel teisi taastuvenergia allikaid?

Kes soovivad jääda elama need hakkavad ekspluateerima taastuvenergia allikaid!
              2. paneelid on tavakasutajale kallid ja tasuvusaeg on väga pikk, eriti, kui peab veel pangale kah juurde maksma. meie kliimavöötmes on see aeg veel eriti pikk
              3?
              4.samamoodi on korralikud tooted kallid. enamasti tasuvusaeg kipub elueaga suhteliselt samasse suurusjärku
              5.läänemerel on seda siiski väga vähe ja teiste riikide vetest meil seda püüda ei lasta. kui veel lisada tõusu ja mõõna energia, siis ka seda meil pea ei ole.
              6. kasutatav, aga selle kätte saamiseks on vaja elektrit ja mitte sellist, mis täna on ja homme mitte.
              7. paraku nende kasutamine mootorikütusena ajab kalliks kütuse, mida ise tarbime(toit).
              hake ja turvas on meil juba praegu kasutuses. muidugi saaks mõlema kasutamist laiendada
              8. vesi iseenesest ei ole energia. jõgede vooluhulgad ja langused on meil reeglina liiga väiksed, et sealt arvestatavas koguses energiat saada
              elektri tootmiseks on suur osa eelmainitud asju vühetõhusad, kuna vajavad mingist muust allikast kompenseerimist perioodiks, kui see taastuvallikas pole saadaval. või arvab eelkirjutaja, et meil tööstust ja infrastruktuuri pole vaja? intermetis meeldib talle siiski olla ja plekkatuse all sademete varjus, vill sooja hoidmas. kusjuures ei imestaks, kui sooja teeb seesama palju kirutud muidusööjate tagatud elekter. mugaval inimesel suvepalavuses jaheda tekitamiseks palju muid variante ju polegi

enne argumenteeri, kui hakkad praegust (mitte küll ideaalset) elukorraldust pea peale kangutama
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
                Selleks, et lahti saada, tuleb suurt vaeva näha.
                Kas siis modedel pole piisavalt õigusi at asi kiiresti ja lõpplikult lahendada?

Comment

Teemaalgatajale soovitaks jah virtuaalsest maailmast siirduda reaalsesse maailma mida võib piltlikult võrrelda taolist teemakäsitlust silmas pidades, paradiisist põrgu sattumisega(mõnede mööndustega).Kui inimene näitab üles tahet siduda reaalne praktiline(füüsiline) maailm ja võimalused teooriaga - tuues näiteid või selgitada töötavate näidete või reaalselt toimunud eksperimentide varal ,oleks siin foorumis ka toetajaid.Siinne foorumi liikmeskond on küllaltki kirju ning leidub
                  põhikooli õpilastest, teaduslikke kraade omavate isikuteni välja.Igaühel oma arvamus.Ka ülikoolide kollokviumitel pritsitakse tuld ja tõrva nii,et vähe pole.Kuid inimesed tõestavad ennast reeglina teooria+näidete varal step a step.Too üks töötav mudel või vähemalt toimiv sõlm selles ideeahelas - või hoopiski küsi nõu tekkinud küsimusest lähtudes.Usun,et kogu suhtumine muutub.Agresiivne ja pealesuruv mõtteviis ei näita tervet psüühikat ja tekitab probleeme igasuguse suhtlemise tasandil.Ajupesutehnika siin foorumis eriti ei toimi - liiga palju loogiliselt mõtlevaid inimesi koos.
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                    Kas siis modedel pole piisavalt õigusi at asi kiiresti ja lõpplikult lahendada?
                    kasutajat saab bännida-ipvahemikku musta nimekirja panna ei saa . Kuigi see oleks hea aga samas veidi ebaõiglane.
                    Vaata, on üks huvitav seaduspärasus. Jaburaid teemasid teeb alati uustulnuk .
                    Ja üldiselt saab jutu põhjal oletada mis kasutajanimi tal võib veel olla/olnud.
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kas teile ei tundu, et mõni siinne moderaator on natuke palju närviline.
                      Kas amet on pähe löönud?

Teema sellest kuidas kasutada mitmesugust energiat võiks olla
                      tehnilises mõttes täitsa huvitav.

Mäletan loengutest ainult seda fakti et tuulemõõtja poolkerad olid ühte pidi
                      3 korda suurema takistusega kui teistpidi. Kahtlemata oleks huvitav
                      sellise riistaga enne ära mõõta palju siis tegelikult meil seda energiat ka on.

Kui päike on enamvähem sama, vähemalt Eesti ulatuses siis tuul on paikkonniti väga erinev.

Ma ei usu et mul oleks mõistlik maja taha Angla tuuliku analoog ehitada.
                      Aga tuulemõõtja katusel võiks ju olla. Raadiolingi masti tipus.

Võiks olla selline riistapuu, mis tiirleks ümber verikaaltelje ja keeraks oma tiibu, et
                      vastutuult minnes oleks tiib lappi.
                      Keegi siin mainis midagi analoogilist.

Sellise mõõteseadme üle võiks arutada. Kui oleks teada energia aastabilanss ja arvutusvalemid,
                      siis saaks natuke asjalikumalt mõelda.

Comment

Oh..ma olen vana rahu ise, sääraseid teemasid lugedes saabki end lõbustada.

Aga kui teemadesse hakkavad argumentide asemel isiklikud solvangud tulema, siis on ikka miskit mäda.

Ok, seda teemat ma enam ei torgi - niikaua kuni seadusega vastuollu ei lähe.
                        Igal ühel on õigus tasuta postitamisele !!!!!!!

Comment

Generaatoritest rääkides, pmst selleks et tuulegeneraator üldse ennast liigutama hakkaks peab tuule kiirus olema suurem kui X meetrit sekundis, samas peab see olema väiksem kui Y meetrit sekundis, et masin endale viga ei teeks. õigus ? Mitu protsnti aastast meil on näiteks pakril tuule kiirus selle X ja Y vahel ?

Comment

Esmalt postitatud kpihus poolt
                            Mitu protsnti aastast meil on näiteks pakril tuule kiirus selle X ja Y vahel ?
                            X= ???
                            Y= ???
                            Kui palju energiat on tuules selle X ja Y vahel?

Pakrile tuleb tuumajaam ja selle plahvatamisel on tuule kiirus suurem kui Y

Comment

Selle teema hea mõte seisneb selles,et seletan teile miks ma varemalt püstitasin need kaks teemat:
                              1.Tasuta elekter igale Eesti kodanikule.
                              2.USA-s on tuulikute valmistamise buum.
                              ..................!
                              Zeitgeistil on muidugi õigus, et tuulikute buum Eestis näitab raugemise märke... on ju teada, et kuigi alles paar aastat tagasi valmistati Eestis koguni kolmandik Kogu Maailma suurte tuulejaamade generaatoritest.. nüüd krt on hiinlased kah hakanud valmistama ja Eesti turuosa on kukkunud...

Muidugi - asi on tõsine.. USA-s oli aastavahetusel 82W tuulikuid inimese kohta, meil ainult 63W. Aulepa pargi käivitamisega rebis Eesti 92 W peale , aga mine seda Obamat tea.. äkki neegerpresident piitsutas oma valgeid orje rohkem.

Mullu paigaldati Ameerikas kolmandik maailma uutest tuulikutest.. Pelgan tõesti, et Eesti ei suuda enam Ameerikat varustada..

Comment

Working...
                              X