Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektroonikahuviliste Kokkutulek 09 tehniline jutt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Toimub: /!\ Elektroonikahuviliste kokkutulek 2009 /!\

Esmalt postitatud vtl poolt
    Mis seal siis teha on... Mina tegin 5 aastat tagasi (pagan, kuidas aeg lendab) 19" racki seadme jaoks ca poolemeetrise plaadi kodus põlve otsas valmis. Brander/Kamitra küsisid absurdselt palju raha. pilt1, pilt2

Plaat oli ühepoolne osad pindmontaazkomponendid (muuhulgas 100-jalgne Realtek-i RTL8019AS) asusid kõhu all, analoogselt sellele pisikesele plaadile (kah omatehtud samal ajastul): pilt3, pilt4.

Peale kandsin kahes osas press-n-peel sinise kilega, söövitasin fotovannis, algul üks ots, siis teine ots.

Kui tänasel päeval oleks vaja nii suurt trükkplaati söövitada, siis ostaks Noorest Tehnikust suure tüki orgklaasi, ajaks fööniga servad kuumaks, painutaks üles ja sulataks diklooretaaniga otsad kokku. Saakski suure söövitusvanni.
    jutt oli toostuslikust plaadi tegemisest

oled nainud TOOSTUSLIKULT tehtud PCBd mille yks lineaar moode
    oleks 1m 10cm ?

mina ei ole, pean tunnistama...

polve otsas void teha mida iganes, sellest polnud ju jutt..
    sinine kile on A4

kamitras on laminaat press rull, mille vahelt saaks 1m10 kyll
    labi rullida, aga sinise kile vahekohad oleks ikka probleem
    ja see oleks yhepoolne ikkagi

Antti

Comment

Esmalt postitatud openchip poolt
      jutt oli toostuslikust plaadi tegemisest
      [...]
      polve otsas void teha mida iganes, sellest polnud ju jutt..
      Sõltub, kes mida iseenesestmõistetavaks peab.

Alo jutust ei paistnud kusagilt välja, et ta tahab TÖÖSTUSLIKKU plaati. Eks ta ise kommenteerib, aga minumeelest ta küsis, et "kas (110x10) plaadi teed ära". Tööstusliku või käsitööstusliku, sellest polnud jutt.

oled nainud TOOSTUSLIKULT tehtud PCBd mille yks lineaar moode oleks 1m 10cm ?

mina ei ole, pean tunnistama...
      Ma ei oska pead anda, aga usun, et olen näinud mingi tööstusseadme tagumist ühendusplaati, mis oli kapi suurune. Võib-olla oli mitmest tükist, ei osanud siis tähele panna.

sinine kile on A4

kamitras on laminaat press rull, mille vahelt saaks 1m10 kyll
      labi rullida, aga sinise kile vahekohad oleks ikka probleem
      ja see oleks yhepoolne ikkagi
      Kile liitekohad sai lihtsalt hõreda koha peale projekteeritud ja pärast trükkplaadimarkeriga üle käidud.

Ma mõistan, et inimeste jaoks, kes on harjunud iga asja jaoks tööstusliku plaadi võtma, tundub minu aretus ehk absurdse amatöörlusena, aga kuna mul oli neid seadmeid 2 tk. vaja teha ning ülalmainitud firmade trükkplaadipakkumised ületasid tollel hetkel valmisseadme müügihinna, siis sai ise ära tehtud.
      GSM: 5039624

Comment

Esmalt postitatud vtl poolt
        Sõltub, kes mida iseenesestmõistetavaks peab.

Alo jutust ei paistnud kusagilt välja, et ta tahab TÖÖSTUSLIKKU plaati. Eks ta ise kommenteerib, aga minumeelest ta küsis, et "kas (110x10) plaadi teed ära". Tööstusliku või käsitööstusliku, sellest polnud jutt.

Ma ei oska pead anda, aga usun, et olen näinud mingi tööstusseadme tagumist ühendusplaati, mis oli kapi suurune. Võib-olla oli mitmest tükist, ei osanud siis tähele panna.

Kile liitekohad sai lihtsalt hõreda koha peale projekteeritud ja pärast trükkplaadimarkeriga üle käidud.

Ma mõistan, et inimeste jaoks, kes on harjunud iga asja jaoks tööstusliku plaadi võtma, tundub minu aretus ehk absurdse amatöörlusena, aga kuna mul oli neid seadmeid 2 tk. vaja teha ning ülalmainitud firmade trükkplaadipakkumised ületasid tollel hetkel valmisseadme müügihinna, siis sai ise ära tehtud.
        vtl, sa peaks teadma et ma olen ikka igasugu kasitood teinud
        sinise kilega 0.5mm BGA jaoks (edukalt) jne...

Antti

Comment

Me oleme nüüd küll väga kokkutuleku lainel.

See minu plaat oli lihtsalt selline probleem,
          ilus unistus et kui oleks siis oleks imeilus.
          Ma ei kujuta isegi ette kas on nii suurt alusmaterjali lehte.

Kui oleks, siis vast saaks ka freesida, kui tõsta plaati lihtsalt jupphaaval edasi.
          Kui neid vaja läheb siis, vast mõned, nii 30-40 tk. Mitte rohkem. Esialgu.
          KUI, KUI KUI !!!!

Kahju hoopis, et see kodulehe jutt maha suri.
          See on nii narr asi, et kohe lust mõelda.
          Neljamõõtmeline graafika ja veel pikk ajatelg

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
            ...
            Neljamõõtmeline graafika ja veel pikk ajatelg
            Ei, 3 aeg/väärtus stiilis graafikut. Nagu seismograafid ikka joonistavad. Kasvõi need mehhaanilised.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
              Ei, 3 aeg/väärtus stiilis graafikut. Nagu seismograafid ikka joonistavad. Kasvõi need mehhaanilised.
              Tartus üks mees kunagi hiljuti, nii 150 aastat tagasi,
              ehitas seismograafe aga ma siis veel ei tundnud huvi.

See on siis suht lihtne.

Kuidas selle masina ja mahuga lood on?
              (Enne küsisin pikalt ja täpsemalt.)

44551.33 ja mis see aega tavakeeli siis on? Kontrolliks.
              viimati muutis kasutaja A.R.; 23 September 2009, 17:17.

Comment

LabView-s oleks selle faili parseldaja tegemine nuusata. Ainuke et alla P3 masin jääb hingest kinni kui LV käima vedada. Sama mis java.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Mõte oli selles, et asi jookseks igamehe veebibrauseris. Java/php vms. Proge kirjutamisega saaks ise ka hakkama, tegelikult 1 selline on tehtud ka.
                  Veebis aga oleks kõigile nähtav ja kasutatav. Tasuta !
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mõte oli selles, et asi jookseks igamehe veebibrauseris. Java/php vms. Proge kirjutamisega saaks ise ka hakkama, tegelikult 1 selline on tehtud ka.
                    et laed javascriptiga serverist 4.8Mbyte file browserisse ja hakkad
                    siis enne joonistamist parsima?

kui juba serveris PHP script on siis sama lihtne serverist GIF/PNG genereerida
                    siis kindel et iga browser ka pilti naitab
                    voib muidugi ka nii et browseris genereerib js dynaamlist SVF graafikut
                    mingites andmetest mis PHP extractinud on

olen koiki neid variant ise kasutanud (peale selle it ilgelt suur
                    fail browserisse tommata ja seal js toodelda)

Antti

Comment

Ei oska arvata mida sealt vaadata-otsida on
                      aga oletan et mingeid muutusi.

Siis oleks ju kena kui pakun ette et
                      selline delta t, dx, dy, dz
                      suurem, väiksem
                      ja server otsib sobiva lõigu.

Seda siis vaatad.

Lisaks võiks olla siis lisaproge, mille tõmbad alla ja
                      mis töötleb põhjalikult seda huvitavat kohta.
                      (Excel, exe, ***)

Üks lahendus ei sega teist.

Comment

Mis lahendusi kasutada võib? win või linux server? baasi toppiv komponent istub veebiserveris ja saab failidele ligi või istub kuskil mujal masinas kus failidele ligipääs ja surub baasi? Ainult PHP? cron? parsida kuhugi mysql'i ja sealt kuvada? või teeme hoopis RRD et mahuprobleem end ise lahendaks (ajateljel kahaneva hõredusega andmebaas, st saab teha erinevaid graafikuid )?
                        Ehk leiaks selle pisikese aja, et asjale frontend kirjutada. Enne oleks ainult natuke rohkem infot vaja.

Comment

On olemas linuxi server (füüsika server). Seal võikski jooksutada. Loomulikult peaks olema mingi tükk, mis faile andmebaasi topib. Veebiliides vaid esitab päringuid mitte ei sikuta ja brausi 4,8M faile. Baasi valik on vaba, kõik muu ka. TEgelikult onmul seal juba Tomcat ja mingi baas ka. Logis ja kuvas vahepeal mu spektromeetri daatat. Hetkel on ebamäärases olekus. Ehk saab kasutada.

Mul on koguaeg olnud soov teha säärane vaatleja lehekülg, kus ilma, radiatsiooni ja maavärinate info k´jooksmas. Temperatuur mul oli. Gamma ka mingil määral. Ehk annaks veel midagi juurde sobitada?

Comment

No LabView genereeriks HTML-i, see oli mõte. Vahet pole kus jookseb see, miks peab pingviini servu olema. Andmebaas sama teema, teinud kunagi asja mis toppis logisid andmebaasi. Parseldas ja pistis vajalikku kohta.
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

4,8M faile. Baasi valik on vaba, kõik muu ka.
                              Palju neid faile on? tükkides?
                              Kui suur oleks otsinguhulk?

Minu andmebaasi mängijal oli töö lõpus taga 20000 tudengihakatist-kirjet ja
                              andmebaasifailis ca 70 MB kirjeid.
                              Paisksalvestus sai 4-5 katsega kirje kätte.
                              Umbes 50 arvutit oli taga kes korraga sisestasid-töötlesid.
                              Kinni ei jooksnud ca 2 kuud oli töös.
                              See oli 2000 a.
                              Üks osa oli selline: http://www.hot.ee/araidaru/st/stok.htm
                              N! Siin pole baasi taga. Ainult raamid.

Mul oli oma arvutis süsteemi koopi.
                              Iga õhtul sõitsin peahoone ette ja viisin arvuti koju (Desktop)
                              Hommikul tõin maja tagant siise.
                              Pooleteise kuu pärast valvur küsib,
                              kuhu te kõiki neid arvuteid iga päev viite?

Aga kunagi sai tehtud selline mänguasi.
                              Javascript, sekundiloendaja. Browseritundlik.
                              Oli testiks, et kuidas saab otse reaalajas.

muid graafikajoonistajaid pole enam alles.

Ma ei taha seda teha, lihtsalt kaalud kuidas saaks.
                              Huvitav ju.

Comment

Linuxi server ... selles chrontab cgi cripti käivitab ja vastused failesse... php teeb apache abil kuvamise ja ok. Kuna numbrilised asjad siis perli pole vaja kaasatagi.

A.

Comment

Working...
                                X