Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kes ajalugu ei mäleta elab tulevikuta üleskutse...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kes ajalugu ei mäleta elab tulevikuta üleskutse...

    Teeksin väikese üleskutse säilitada elektroonika (raadiotehnika) ajalugu. Siin ja seal liigub ikka veel igasugust vanemat (isegi eelmise sajandi algusest pärit) elektroonikat. Lihtsalt kahju oleks kui see lihtsalt puruks lõhutakse ja ära lammutatakse. Parem üritaks seda säilitada. Ma ikka üritanud nii palju kui võimalik mõningaid asju hävingust päästa. Olgu siia lisatud mõned pildid minu tagasihoidlikkust raadiolampide kogust (natuke on ka muud kraami)!
    http://www.album.ee/?o=300066737

    Viimase inventuuri käigus tuvastasin kokku u. 150 erinevat raadiolampi neist u. 40 vanemat ja välismaist (neist kaks MARCONI toodang) ja 110 endise NSVL toodang. Kahjuks ei ole nende korralikuks eksponeerimiseks head ideed veel olnud.
    Kellel rohkem huvi see võib ka Türi raadiomuuseumi külastada.
    Eriti lahead on minu arvates veel enne 1940 aastat tehtud mõõteriistad.
    Säilitage siis meie ajalugu!
    PS! Kui kellegil veel vedelemas kuskil enne 1940ndat (või ka huvitavat NSVL toodangut) toodetud raadiolampe ja ta arvab,et need tal ees siis ehk saame kokkuleppele!
    20+ aastat elfafoorumis

    #2
    Siin teema all täielik vaikus... siiski kuulaks ka teiste kommentaare ja võibolla kellegil teisel ka mõni huvitav kogu!
    20+ aastat elfafoorumis

    Comment


      #3
      lahe kogu Sul mul endal ka neid lampe sitaks kodus...aga nii suuri pole kui Sinu suurimad seal pildil...kahjuks :
      Audiol on hing sees...
      NotAnotherDigg

      Comment


        #4
        Üks õige elektroonikahuviline, kes ei tegele elektroonikaga mitte ainult et on vaja, vaid on asja vastu ikka tõsisem huvi ei viska ikka lampi prügikasti. Mis siis, et lambid on juba ajalugu (või kas ikka on... see on nii küsitav, võimendites ja raadiosaatjate lõppastmetes kasutatakse neid tänapäeval veel edukalt ), ega see ei tähenda, et lihtsalt huvi pärast ei võiks mõnda lampidega skeemi kokku panna... sellel ei peagi mingit praktilist tähtsust olema lihtsalt avastamisrõõm... Mul on küll palju lampe, kuid kogus pole ühtegi erilist isendit... kõik vanad tuntud lambid mida kasutati vene telekates ja raadiotes. Ära pole midagi visanud, aga ühest asjast on mul küll tõsiselt kahju... kunagi oli võimalus saada täiesti tasuta uusi lampe, nii tavalisi vene raadiolampe, kui ka näiteks selliseid isendeid nagu GU-50, GU-32... ja ega ma ei teagi mida seal veel oli... paar kolm tükki võtsin ja ülejäänu läks vist prügimäe poole teele... sellest on tõsiselt kahju... siis mõtlesin kah, et lambid on ajalugu... Olen igati selle poolt, et säilitada kõike vana... endal lihtsalt huvitav ka vanemate asjadega tutvuda ja mõtleme ka tulevastele elektroonikahuvilistele, kindlasti on ka neil väga hea meel, kui saavad tutvuda näiteks 1950-ndatel kasutusel olnud mõõteriistade, ning muidugi ka raadiote ja telekatega... endal on ka kahjuks ruumiprobleemid, muidu ostaks kasvõi vana tehnikat kokku... aga pole ruumi isegi sellele mida iga päev vajan... ja ma ei tea kuidas teistel lood on aga minuga on igatahes nii, et mul on valus vaadata kuidas vana tehnika lihtsalt prügikasti rändab... ja kus siis see lihtsalt lõhutakse ära, prükkarid peksavad haamriga, et saada kätte kullahinnas vasktraati... seda on kurb vaadata. Kuigi teinekord küürutan ka ise prügikasti taga :-[... nii mõnedki asjad saab nii tasuta, mis poes maksavad ikka päris palju, kas või näiteks transformaatorid... aga trafodega muidugi selline lugu, et pead prükkaritest ette jõudma ;D
        ja korra olen ka prügimäele juhtunud... kuigi juba ammu, aga pilt oli seal kohutav... metsa all oli üks selline koht, sinna olid vist prükkarid tassinud asjad kust oli lootust metalli saada... raadiod, telekad, igasugust olmeelektroonikat ja muidugi ka mõõteriistu ja spetstehnikat... mis oli lihtsalt hävitatud, haamriga puruks taotud... järele olid jäänud vaid korjused, mis meenutsid vaid asju, mis olid meid teeninud nii mõnedki head aastad... mille üle me rõõmustasime kui need kord ostsime ja siis selline mõttetu lõpp... ja veel, trafoplekke oli seal ikka nii palju, et silmad võttis kirjuks... minu jaoks oli see masendav pilt. Uskuge või mitte, aga minu arust on ka nendel asjadel hing...
        ...

        Comment


          #5
          Tere
          igati asjalik yleskutse, yhinen siiskõnelejate arvamusega ja olen ka ise sellise ajaloo hoidmisega jõudumööda tegelnud.
          kui aega saan panen ka oma kollektsioonist mõne pildi kuhugi üles.
          Edu kõigile kes viitsivad ja kel ruumi on sellega tegelda, mul pool maja seda kraami täis, kui kitsaks läheb siis tuleb paar õhtut ohverdada et asju organiseerida ja ruumi jätkub kauemaks.

          Comment


            #6
            To:contramortem

            minu môtete lugeja...
            ära olen asju visand vaid seepärast, et sugulaste vingumine käib rohkem närvidele, muidu teen seda aga raske südamega...
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

            Comment


              #7
              Vs: Kes ajalugu ei mäleta elab tulevikuta üleskutse...

              To:Timo Seda kogumist piirab ruumipuudus.Mul ka üksjagu neid kobakaid olemas.Lampidest-olen huvitatud MARCONI lampidest.Paneksid siia nende lampide tüübitähised.Mul mõned puudu raadiotel.Tänud ette! Vastu pakun lampe samast ajast.

              Comment


                #8
                Vs: Kes ajalugu ei mäleta elab tulevikuta üleskutse...

                Kas nendel raadiolampide piltidel on nüüd uus aadress?
                Mina näen antud lingil kahte tibi ...
                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

                Comment

                Working...
                X