Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektrooniline kodu uks.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Elektrooniline kodu uks.

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
    Inimlik või mitte aga sina oled ju see kes abi tahab, seega et abi saada tuleb pahatihti teiste kriitikat taluda ja uhkus alla neelata. On ju ilmselge, et nii segase jutu peale nagu su esimene postitus ei taha keegi uskuda, et sa oled võimeline midagi tegema kah. Kui oled - super. Pane pildid, räägi täpselt mis teha tahad, kindlasti aidatakse. Siin on inimesi kes võivad väga palju sind aidata, koodikirjutamisest piisava võimsusega mootori leidmiseni. Iga asja peale ei tasu kohe erutuda, tee asi valmis, pane pildid ja näed ilma suud pruukimata kuidas inimeste suhtumine muutub.
    Ma olen täiesti nõus sinuga, et siin on väga normaalseid inimesi. Ja pildid panen kohe üles kui ukse lõpetan ja paigaldan. Aga, et esimesed vastused on mingid haukumised siis seda ma ei kannata.

Comment

Esmalt postitatud janxjanu poolt
      Sinult soovime siis lahendust, koos skeemidega muidugi. See aasta loodaks vastust saada.
      Ja summa oleks?

Comment

Ja nüüd on siis mees kadunud.
        Sai ilma asjata mootorid hangitud.
        Hakka või ise proovima.

Näiteks teleka puldiga kardinaid ette-ära tõmmata.
        Kunagi siin oli selline jututeema.
        Sai skeeme joonistatud.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
          Ja nüüd on siis mees kadunud.
          Sai ilma asjata mootorid hangitud.
          Hakka või ise proovima.

Näiteks teleka puldiga kardinaid ette-ära tõmmata.
          Kunagi siin oli selline jututeema.
          Sai skeeme joonistatud.
          Tegin umbes sarnase asja. Eesmärk auto kesklukku sisse-välja lülitada. Ainult et avastasin, et telekapult on natuke suur asi võtmerõngas kaasas kandmiseks ja siis tegin puldi ka. Infrapuna valgusdiood, moduleeritud 38kHz, moduleerib PIC12F629,infot saadan oma saateprotokolliga, lihtsam kui RC5 või SIRC. Saatja mahub võtmehoidjasse koos patareidega. Skeemi nagu väga polegi, saatja ja vastuvõtja mõlemad 3 komponenti.

Comment

See on tüüpiline, et teemaalgataja kaob.

Aga ise mõtlesin teha miskise mootoriga akna avaja ja sulgeja.
            Et ei viitsi tõusta ja lahti teha. Aga sellega jälle probla. Akna käepidet peab ju keerama ja see tahab oma jõudu saada. Ja samas jällegi ei taha mingit monstrumit ehitada akna külge.
            Niiet mõtteks see ainult ongi jäänud. Laiskus on jah jube, aga see selleks.

Aga koduukse lukku ma mingile elektroonikale ei usaldaks.

Comment

Akna käepideme jätad avatud asendisse ja akent liigutab tigukruvi.

Elektroonilised lukud on tänapäeval päris heal tasemel, seadistad vooluga avatavaks ja kui voolu ei ole, siis kasutad võtit.

Samas võid korteri uksele panna Assa 565 luku (võtmega saab tuuleriivi sisse tõmmata), välimise lingi asemele paned nupu ja tuuleriivile El. vasturaua. siis saad ööseks ukse lukku keerata, päeval käid kaardiga.

Kui midagi karta, siis vaid oma eksimusi - naaber teeb oma telekapuldiga su ukse lahti.

Comment

Nojah, teleka puldiga seda asja päris ei lahendaks.

Kui teeks sellise ukse, siis teeks juba oma puldi PIC'i ja mõne krüpteeringuga.

Ja see akna teema: Noh käepidet võin ise keerata kui vaja, aga seda kui palju aken lahti on tahakski nagu ise reguleerida.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                  seda kui palju aken lahti on tahakski nagu ise reguleerida.
                  Mul oli vaja saada distantsilt jahti pöörama. Oli selline mootori, vindi ja puldiga seade.
                  Keerutas siia sinna ja muutis pikkust. Aga kaabliga puldist.

Ostsin selle Jablotroni valveseadme ja sealt sai kenasti neidsamu nuppe
                  ca "tikutopsist" juhtida. Kaua vajutasid, niikaua keris. Kui oli lõpp, siis oli lõpp.
                  Täitsa töötas. Ainult natuke tinutamist ja paar traati.

Jäi see raadiokanali tegemine ära.

Kas Teie saite aru miks see mees rääkis laeva uksest?
                  Selliseid iseavanevaid lükanduksi on ju kõik kohad täis.
                  Saaremaa praamil on ta üsna viletsake.

Comment

Teemaalgataja sai oma "lollistaatuse" kätte. See lubadus,et pildid tulevad kohe jms viitab paraku lihtsalt jutumehele jah..Samas selline korralik ja ideaalselt toimiv uks oleks ikka päris korralik töö/tegemine.
                    otsija

Comment

Nojah, mainiti et tahab toa uksele teha. Kas siis oma toale?
                      Välisuksega mina tõesti ei mässaks. Oma tuba saan aru.

Ja noh mootoriga avamine? Mina küll ei viitsiks mingi mootori järgi oodata.
                      Kui mul on kiire näiteks.

Aga lukustus...

Kõige lihtsam variant vast mingi solenoid ja riiv.
                      Mäletan, et isegi vene elektroonikaraamatutes kirjeldatud igasugu koodlukke.

Aga üldiselt ei viitsi pead vaevata selle asjaga, kuna pole vajadust selle järgi hetkel.
                      viimati muutis kasutaja Elektrik; 15 November 2009, 22:23.

Comment

Äkki jäi tüüp uksevahele ja nüüd on ravil.

Olen ise ühe Selveri peaukse üles pannud ja süsteem on seal lihtne:
                        Üleval on latt, mille külles rullikutega ripub ukseleht.
                        Ukselehe all servas on juhtpuks.
                        Ukselehti liigutab mootor hammasrihmaga.
                        Mootorit juhib juhtplokk ja sensorid, radarid jms.

Kui viitsiks siis pole sellist asja eriti raske teha.
                        Selleks sobiks ideaalselt mu tõukeratta mootor 12v, millel on juba hammasrihma ratas küljes, veel oleks vaja sama hambaga pikka hammasrihma.
                        Ukse paneks liugurite peale sõitma ja ukse kõrvale tõstaks kapi, uks sõidab kapi taha ja kapp varjaks "käkerdist"
                        Muidugi oleks vaja ka liikumisandureid, turvakardinaid, ning palju palju tahtmist et sellist asja teha.

Endale küll sellist asja koju ei taha, varem või hiljem oleks kass uksevahel kinni.

Comment

Esmalt postitatud fomoco poolt
                          Selleks sobiks ideaalselt mu tõukeratta mootor 12v,
                          millel on juba hammasrihma ratas küljes,
                          veel oleks vaja sama hambaga pikka hammasrihma.
                          Mina plaanisin matriksprinterit. Pika rihmaga.
                          Aga kummilint ümber kareda rulli veaks ka ära.
                          Surverulliga.
                          Võibolla?

Ootad 3 minutit ja juba avaneb.
                          Kassile tuleb teha ukse sisse suur auk ja kassipoegadele väike.

Comment

Selle 3 min põleb korter maha või põled ise sisse, kui peaks tulekahju juhtuma selle aretise pärast või siis üldse. Tahad välja pääseda aga ei saa.

Ega jah kindlam variant ikka tavaline uks ja lihasejõul avamine/sulgemine.

Comment

Suruõhu ja vastavate silindritega. Laks, uks ühes otsas, laks uks teises otsas. Hommikul saad uksevahel saiapeale vorsti lõigata, kui just mitte midagi muud enne ei lõika.
                              Condemn the hive.

Comment

kare rull sööks su kummilindi ära.
                                kindlasti peaks olema uksel tagavaraaku, mis suudaks ust vähemalt 3-4 tsüklit liigutada kui voolu ei ole.

Comment

Working...
                                X