Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Foto- ja multimeediaring Pärnus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Foto- ja multimeediaring Pärnus

Heihei!

Selline jutt, et Pärnu Tehnika- ja Tööõpetusmaja korraldab oma ruumides Foto- ja Multimeedia ringi. Võimalik on tegeleda seal nt mustvalge filmi ilmutamisest täiesti ise, pimikus käsitsi fotode ilmutamise, stuudios pildistamise ja palju muuga. Samuti tegeletakse seal animatsioonide loomise (täpsemalt lamenukk filmid ja piksillatsioon on enam kasutatavad hetkel), foto- ja videotöötluse ja palju, palju muud. Viimasel kahel aastal on olnud ka fotonäitused kooliaasta lõpus (Endla teatris, Kohvik- klubis IN).

Nüüd aga bürokraatia tõttu soovitakse seda ringi kinni panna. Hetkel käib meil seal 3 õpilast, aga linnavalitsuse jaoks on miinimum 8 õpilast. Olen uurinud ja 4 inimest on tugevat huvi üles näidanud. Aga ikka tuleks inimestest puudu.

Kellel vähegi huvi on, siis ringiga liitumine pole üldse halb mõte .

Tunnid toimuvad esmaspäeviti ja neljapäeviti kell 16.00-18.15. Ringi maksumus on 87 krooni kuus, mis minu arvates polegi nii palju, kuna kuus on 4x2 tundi pluss pimikumaterjalid (kemikaalid, fotopaber) on kah ringi poolt. See teeb naeruväärsed 21 krooni ja 75 senti ühe korra eest.

Lisainfot saate siit: http://tehnikamaja.ee/index.php?id=19

Kes soovib liituda, siis avaldus asub siin: http://reinart.pri.ee/avaldus.doc

See tuleks välja ära täita ning toimetada näiteks Tehnika- ja Tööõpetusmaja kontorisse.

Parimat, Silver

Vs: Foto- ja multimeediaring Pärnus

3 inimest? Ometi ju fotograafia, animatsioon jms.
    Neid inimesi koguaeg vaja ja keegi ei viitsi isegi ringi minna ja õppida seda.

Masendav.

Mis teha, tänapäeva noored istuvad baarides, Braavodes ja arestimajades.
    Taskuraha juuakse sõpradega maha.

Selleasemel, et kuskil ringis käia või mõne hobiga tegeleda.
    Kurb aga tõsi. Pole siis ime, et ringid välja surevad.

Teine aeg ja teised huvid.

Kasvatust pole.
    viimati muutis kasutaja Elektrik; 22 m 2009, 21:21.

Comment

Tuleks isegi, kuid kahjuks elan Tartus
      Kogun vanu emaplaate ja mälusid. Tartus tulen ise järgi. 5689 seitse 375

Comment

Mainige tuttavatele kah, et selline võimalus on .

Ei tahaks ikka lasta seda kinni panna.

Comment

Üldiselt see filmiteema ei huvita eriti, ehk siis pimikus möllamine ja muu. Kuigi aga stuudio teema ja töötlus ehk.
          Küsimus siis selline et mida te seal stuudios teete, erinevad valgused (softbox, umbrella)? Taustad? Kui palju seda stuudiovärki teete?

Kui nendele küsimustele saaks vastuseid siis isegi oleks käpp ja hakkaks kohe avaldust täitma ja räägiks veel mõne huvilisest sõbra ka ära

Aga kui asi kisub väga animatsiooni peale ja muu sellise siis oleks kahtlasem.

[Siin ka näiteks mõned minu pildid sellest ajast kui viitsisin neid üles panna kuskile.
          Blogger on Google'i blogide avaldamise tööriist, mille abil saate hõlpsalt maailmaga oma mõtteid jagada. Bloggeriga on lihtne oma isiklikku või tiimi blogisse teksti, fotosid ja videoid postitada.

Mõned mu vanemad pildid ja paljud on ülepuhutud kõvasti, mõned head, mõned halvad ]

Comment

Ma arvan, et asi ei ole selles, et ei viitsi. Julgen arvata sellepärast, et oli ise videoringis tegev 2001-2004. Mina õppisin Hans Vaisma juures. Sääl oli ka jõle vähe rahvast ja pidevalt kummitas likvideerimine. Samas väga palju rohkem ei olekski mahtunud. Meid oli vist 3, mingil hetkel 5 liiget. Konkreetselt enda juhtumist olenevalt panen mina süü kohale, mis oli äärmiselt halvasti valitud. Tegemist oli mustamäel asetseva laste loomingu majaga, kus enamik huviringlasi olid mudilased - enne kooli ja pärast lasteaeda. Ja siis peavad seal mudilaste keskel navigeeruma suht pubekad, sest sellisele eale ju videoring on suunatud. Võib-olla oli ka huviliste vähesus tingitud napist infost/reklaamist. Kindlasti ei olnud meie tehnika väga konkurentsivõimeline (monteerisime tollal kahe s-vhs makiga), samas võib-olla aitas paremini mõista erinevate lõikude monteerimist filmiks. Väga palju oli teooriat ja samas sai ka parajalt praktiseeritud. Samas, kui teil seal tööõpetuse ja muu säherduse teema käistlemine käib, siis eeldaks huvitavat sisu. Mulle assotsieerub antud ring DIY subkultuuriga ja makersite kogukonnaga, mida meil siin Maarjamaal on suht vähe (vist) või ei paista väga välja. Samas tevalo elektroonikafoorum on üks säherduse suhtumise ja käsitluse vorm. Võib-olla siis mingi reklaam kuskil suhtluskeskonnas, väike video joutuubis näiteks isetehtud touchskreenist või mis iganes multika tegemisest. Ja veel, avalduse vormistamisel on kasutatud võtteid, mis ei ole kõige otstarbekamad - liiga palju on tühikuid ja järjestikku toksitud TAB-e. Soovitaks kasutada tabulaatoreid.
            Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Comment

Esmalt postitatud hell222 poolt
              Üldiselt see filmiteema ei huvita eriti, ehk siis pimikus möllamine ja muu. Kuigi aga stuudio teema ja töötlus ehk.
              Küsimus siis selline et mida te seal stuudios teete, erinevad valgused (softbox, umbrella)? Taustad? Kui palju seda stuudiovärki teete?
              Hetkel see suunitlus ongi siiski pigem fotograafia suunas. Ju siis loodeti inimesi juurde saada selle multimeedia osaga. Tehnikamaja soetas selle tarbeks isegi mingisuguse HD kaamera. Aga noh- igaüks saab seal ringis tegeleda sellega, mis teda kõige rohkem huvitab.

Stuudioga on selline natukene kurb lugu, et on olemas 4-5 erinevat fooni, kasutusel on vene välgud, üks tavaline, teine orivälgu süsteemiga (olen kasutanud ise nii moodi, et üks vene stuudiokas + Sigma välk taustal kah orivälgu režiimis ja siis üks välk veel kaamera peal), noh ja siis peegeldusvarjud on olemas ja üks DIY softbox. Pole just teab mis super, aga kui tahtmist on, saab enamus asju ikka ära tehtud. Vähemalt on mingi ruum olemas ja tõesti- tahtmise korral saab ikka asjad tehtud.

Mõningad minu tehtud näited stuudios:
              http://reinart.pri.ee/priit/
              http://reinart.pri.ee/index.php?showimage=403
              http://reinart.pri.ee/index.php?showimage=400

Esmalt postitatud pult poolt
              Mulle assotsieerub antud ring DIY subkultuuriga ja makersite kogukonnaga, mida meil siin Maarjamaal on suht vähe (vist) või ei paista väga välja.
              Kune reaalselt vähese huvi tõttu raha taga pole, siis paljuski on tegu tõesti sellise DIY värgi ja parajal määral leiutamisega.

Esmalt postitatud pult poolt
              Ja veel, avalduse vormistamisel on kasutatud võtteid, mis ei ole kõige otstarbekamad - liiga palju on tühikuid ja järjestikku toksitud TAB-e. Soovitaks kasutada tabulaatoreid.
              Noh, avaldus pole kahjuks või õnneks minu tehtud, olen seal ringis vaid õpilane . Ma siin reklaamingi seda selle pärast, et mina kui selle ringi õpilane väga ei tahaks, et sellele asjale kriips peale tõmmatakse. Kõige lollim on see, et Pärnus on see vist ainukene omalaadne koht ka veel pealekauba. Enne sulgemist käisid muidugi jutud, et arvatavasti kolitakse järgmisest õppeaastast ka uutesse ruumidesse Kooli tänaval, aga noh jah...
              viimati muutis kasutaja Silver; 24 m 2009, 12:10.

Comment

Hetkel on juba 3 inimese avaldus kohale jõudnud (ehk muutmise võimaluse puudumise tõttu topeltpost ja väike up ).

Comment

Üks inimene on puudu veel!

Comment

Äkki ikka tuleb üks inimene juurde? :P

Comment

Working...
                    X