Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

eESTI KEEL JA FOORUM

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

eESTI KEEL JA FOORUM

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
    Oled sa ikka päris kindel, et tahad seda ise ühendada?
    nu ma arvan ikka sest siin ... (edasine on arusaamatus keeles)
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 24 m 2010, 20:57.

Vs: Elektripliidi ühendamine????

Esmalt postitatud herminaator poolt Vaata postitust
    nu ma arvan ikka sest siin l2hedal pommi augus pole yhtegi elektrikut v6tta ning ma ise olen elektri skeemiga tuttav olnud nooruses kuid ei m2leta enam vahetasin isegi tavalised korgid automaatide vastu v2lja igax juhux aga ei soovix t2iesti lambist ka panema hakkata juhtmestikku
    Elektriga tegelemine vajab tegijalt ka teatavat haridust. Selline tegelane, kes ei saa hakkama eesti keeles korrektselt kirjutamisega, ei oma piisvalt haridust. Seega ei soovita
    t2iesti lambist ka panema hakkata

Comment

Igavene küsimus? Märgi siis selle pommiaugu asukoht ka.

Comment

Mulle on jäänud suureks mõistatuseks üks nähtus. Kes küll seletaks ära ja annaks lihtsa ja ka mulle arusaadava vastuse - kui keeleharidust on paljude aastatega piisavalt kogutud, miks jätkatakse õudsete keeleväänamistega, eiratakse kõige elementaarsemaid õigekirjareegleid ja ei kasutata saadud haridust? Kas on liiast paluda elementaarset austust emakeele vastu ja selle mõnitamise lõpetamist?
        Peale mõistliku vastuse saamist luban, et ei risusta rohkem teemavälise jutuga.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Fre saab 12 punkti! Ei lähe päevagi, kui tuleb tahtmine sama küsida.

Comment

Lisan ka omalt poolt midagi, sellist üle mõistuse vigast teksti jääb silma just teatud kasutajate juures, nimesid ei hakka hetkel nimetama. Huvitav on ka see, et korduvalt on nagu mainitud neile seda, aga ikka lastakse sama joruga või veel hulleminigi edasi, justkui kiusu pärast. Saan aru pisematest sõnakõlksudest, mis vahetevahel messengerist kaasa kipuvad tulema, aga et päris iga teine sõna vigane, pealekauba veel väga ebaloogiliselt/lapsikult, see riivab silma.
            otsija

Comment

Kuna siin on jutt kolme faasi ja kolme koormuse ühendamiselt kandunud üle
              keele probleemidele siis pakuks et vast need nö "valed tekstid" on mõeldud lugeja testimiseks.
              Et kontrollida lugeja taset.
              Kui ta ei suuda mõista sellist natuke mittetavapärast kirjutist
              siis pole lootust et ta ka natuke keerulisemaid asju mõistab.

Umbes nii et:
              See kes luges, aru sai
              sellele ta tegi pai .....

Näidises toodud teksti suudab täiskasvanud, lugeda oskav inimene, vabalt lugeda.
              Samas väike laps sellest tekstist aru ei saa.

Need on siis naljad filoogide moodi.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                .....
                Et kontrollida lugeja taset.
                Kui ta ei suuda mõista sellist natuke mittetavapärast kirjutist
                siis pole lootust et ta ka natuke keerulisemaid asju mõistab.
                Kes ei mõista, et lohk on nigu tagurpidi muhk, see ei mõista ka, et muhk on nigu tagurpidi lohk.
                Mida selline üldse mõistab?" (Vladislav Koržets)

Kui keegi ärpleja (nt. omaarust IT-mees, kes ei taha tunnistada kõige elementaarsemat õigekirja) paneb (keele)okse paki maha ja soovib et sellest veel söödav osa valja sorteeritaks - kas see ongi lugeja-sorteerija taseme kontrollimine? Arvan et ei ole, see on hoopis meie emakeele ja lugejate häbematu mõnitamine. Haisema paneb kogu foorumi ja siis tuleb moderaatoril seda okset koristama hakata. Mingi lugupidamine teiste inimeste vastu võiks ikka jääda ju.

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                ..... Näidises toodud teksti suudab täiskasvanud, lugeda oskav inimene, vabalt lugeda.
                Samas väike laps sellest tekstist aru ei saa.

Need on siis naljad filoogide moodi.
                Naljad "filoogide" moodi on toredad, seal on peale tähtede järjekorra sassiajamise kõik muu kenasti paigas.
                Aga proovime veel ära võtta kõik kirjavahemärgid, suurtähed, asendada täpitähed numbritega ja saamegi raskestiseeditava oksehunniku...

Nüüd on vist moderaatoril aeg teema sulgeda, sest elektripliidi probleem sai ka möödaminnes ära lahendatud...

Comment

Olin pea 10 aastat ajakirja tehniline toimetaja.
                  Kokku meeter A4 mõõdus ajakirja ja pea samapalju õpikuid.
                  300 autorit, kõik vähemalt kõrgharidusega.

Peaaegu ei olnud artiklit kus poleks sees lihtsaid vigu. Katsetasin isegi vigade järgi autori identifitseerimist.
                  50 autorit oli äratuntavate, korduvate vigadega. Paistab et need "vead" on umbes nagu sõrmejäljed.
                  Igal isikul omad.

Trükkisime ära Riigikogu seaduse. Kaks õigekirja viga oli sees.
                  Neid ei võinud parandad,a sest need olid seaduseandja poolt NII vastu võetud.

Mind häirib palju rohkem see tohutu realainete alane, tehniline kirjaoskamatus.
                  Ohmi seadus on tundmatu suurus, vool ja pinge on "midagi" mida võib rahulikult segada.
                  Sellest on kahju, see on koolihariduse puudujääk.
                  Vanaisana olen enamvähem kooli füssi-matiga kursis ja kui tahtmist on on Võimalik neid asju ka seal selgeks saada.

Kasutan Google Chromet ja seda kirjutust siin kontrollib speller, aegajalt ta "punastab".

Kui lasta seesama lehekülg läbi http://validator.w3.org/
                  siis tema leiab siit 7 viga ja 6 hoiatust. Ka see on piinlik.
                  Sama piinlik kui "mix ma peax neid t2hti teisiti r66kima".
                  Aga "nemad" on ju harimata matsid!!!!
                  Ja "MEIE"???

Lahendus, et kui MINA olen rääkinud siis paneme kiiresti teema kinni on ilus ja inimvääriline käitumine.
                  Aga kas ka "AUS"?
                  Selles on küsimus.
                  ____________________-
                  Kes meist on süütu visaku esimene kivi.

Comment

Esmalt postitatud herminaator poolt Vaata postitust
                    seoses sellega tekkis mul kysimus et kuidas seal need 3 juhet yhendada tegu 360v pistiku ning pliidiga kuid vene ots oli 4 kahvliga kuid pliit on 3 kahvliga
                    Küsimus on mitmetimõistetavalt esitatud, seepärast ka vastan üldisemalt natuke juhistikusüsteemidesse puutuvalt. Saatsin eelnevalt (kell 10.57) vastuse küll PS-i teel, aga osa sellest (jättes välja teemavälised keeleprobleemid) kopeeringi siia teemasse, et teadjamad saaks parandada või täiendada, sest ise olen elektripliitide ühendamisega veel vähe tegelenud:

Vanad vene pliidid võisid veel ühefaasilisele toitele olla, nüüdisaegsed "lääne" omad enam mitte. Mina ei ole kohanud kütteplaate pingele 380...400V, seni olen ainult 220...230V neid näinud. Pliitidel aga on faasikoormuste ühtlasemaks jaotamiseks kolmefaasilise toite võimalus tehtud. Kolmefaasilise viiesoonelise kaabli külgeühendamiseks on tavaliselt pliidil ka viis klemmi. Ühendus metallkorpusega tehakse kollarohelise soonega, see on kaitsemaanduse juht (tähis PE) ja suundub kuhugi maandusele. Neutraaljuht (tähis N) on sinise kaablisoonega ja ülejäänud värvid on mõeldud kolmele faasile liinijuhtideks (tähistused on erinevad, enamasti L1, L2 ja L3, vahel aga U, V ja W, oleneb pliidi valmistajast). Sellised tähistused on enamasti nüüdisaegsetel seadmetel klemmidel juures, saab vaadata. Kui korteris on ainult ühefaasiline elektrivõrk, ühendatakse L1, L2 ja L3 omavahel kokku üheks "faasiks" ja saab kasutada kolmesoonelist kaablit. Vanad pliidi seinakontaktid-pesad olid enamasti ainult kolme auguga, keskmine oli kaitsenull, äärmised aga niipidi kuidas juhtus, üks töönull ja teine "faas". Vanadel Kolmefaasilistel nelja auguga vene pesadel olid PE ja N ühitatud ühele klemmile, millel "maanduse" tähis. Kolmefaasiline mootor eriti seda neutraali ei vajagi, pliit aga küll. Elektriohutuse seisukohast oleks aga hädavajalik kaitsenull (pliidi korpuseühendus) kasvõi eraldi kollarohelise (poes müüakse, oskavad pakkuda kui asi ära rääkida) soonega maanduseni viia, kus iganes see selles majas on...

Comment

Working...
                    X