Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ketaskõikuri pöörded

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ketaskõikuri pöörded

Vaja lõigata põrandaplaate (kivi) aga ketaslõikur (vist mingi odavam masin) on ainult ühe ja sama pööretega 11 000 rpm aga sellise kiirusega vist enm ei lõika 8mm paksusi plaate. Teemant kettal ka max pöörded 10 000 rpm. Taolise töö jaoks minu vana hää AWD relakas ei aita? Mis on halvim mis juhtuda saab? Ketas puruneb?

Ei jaga seda kiiruse asja eriti, ärge kohe maha materdage
    Üldse, kodus ise pöördeid maha ei oleks võimalik saada, ka nt poleerimis töödeks?

Vs: ketaskõikuri pöörded

1000 RPM ei tohiks veel miskit hullu teha, seda enam kui teemant kettaga tegu. Relaka otsa käivad ka siuksed terasharjad. Kunagi oli mul see terashari millel oli max 6000RPM ja lasin sinna selle 11 000RPM talle sisse ja viskas kõik traadid ühte punti.
    Aga see 1000RPM ei tohiks midagi teha.
    Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

Comment

Kui võimas relakas on?
      Ma arvan, et tööajal need pöörded ka natuke vähenevad(koormuse all)
      Need vist tühijooksu max pöörded.

Comment

Kiviplaadi lõikusel aitab hästi vesi-jahutab ja uhab sodi vahelt ära.See pööretevahe(ketas-relakas) 1000 rpm ei tohiks küll segada.Poleerimise puhul peaks just pöörded suured olema,(siisel või rätt-vahele poleerpasta),lihvimise puhul neid vähendatakse,et säästa lihvketast-temperatuur lõhub.
        viimati muutis kasutaja Simpel; 28 m 2010, 23:06.

Comment

Need pöörded on selleks peale märgitud, et keegi ei lolli peaga ei paneks suure läbimõõduga (230mm) madalamate pöörete ketast väikese mõõduga kiirete pöörete relaka külge. Ja kuna tehase "lollid" on sinna mingi kaitse ette monteerinud, siis annab selle ju ära võtta ja siis ongi laks kiire tulema. ja RPM-l ehk pööretel on lihtsam vahet teha kui hakata tegudeinimesele seletama asja joonkiiruse mõiste kaudu, millega liigub ketta välimine serv.

Comment

Mnjah.
            See on vist küll esimene kord kus tark- ja riistvarafoorumis arutletakse kiviplaatide lõikamist ja relaka hingeelu....
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

1000 rpm? mõtlete ikka 10 000 selle all?
              Sellest terasharjast ei saa ma aru. Ostan harja mis on mõeldud 125mm relakale ja peal kirjas max 6000rpm aga sellist 125mm relakat polegi olemas ju, kõik ju ~11000 rpm kanti
              Riskisin ja olen veel elus.
              125mm relaka võimsus jääb sinna 700-1000W kanti max koormusel
              EE orjusest vaba!

Comment

Esmalt postitatud DVDRW poolt Vaata postitust
                ja peal kirjas max 6000rpm aga sellist 125mm relakat polegi olemas ju, kõik ju ~11000 rpm kanti l
                Kuda pole, minu oma annab isegi 3000 rpm peale keerata.

Comment

Tohoh, Eesti ehituspoed on siis vale koht kust otsin?
                  EE orjusest vaba!

Comment

Oleneb sellest, mida sa otsid.

Comment

Tohoh, Eesti ehituspoed on siis vale koht kust otsin?
                      Kui sa mingit odavat sodi vaatad, siis ega seal tavaliselt kiiruseregulaatorit peal EI ole!
                      Makita, Metabo jms osadel isenditel on kiiruseregulaatorid. Müügil peaksid olema ka suuremates ehituse/tööriistapoodides.

Omal Makita isend, saab vabalt pöördeid muuta 3000 ... 10000 + soft start. Maksis ainult ~4k eek. Ja suurem Metabo elukas pöörete vahemikuga 1000...6500.

Comment

Odavatel noname relakatel peaks niisamagi see pöörlemiskiirus madalam olema. 11k rpm saavutavad profi ja poolprofi riistad.

http://www.ehitusfoorum.com/ on võibolla vähe parem koht, kus vastust otsida oma küsimusele.
                        It works better if you plug it in

Comment

Kas härrad moderaatorid on kollektiivpuhkusel?

Comment

aa ~4k ok selge, mul makita ~1k oli, siis loomulikult ei saa muuta.
                            EE orjusest vaba!

Comment

Mul isa hiljuti ostis ühe Boschi K-rautakeskost...kui ma ei eksi, siis oli võimsusele 1kW lähedale, hinnaklass oli 1-1.5k vahel ja pöörded olid reguleeritavad. Paljusti oleneb, mis firma ja mis parameetrite järgi osta.
                              It works better if you plug it in

Comment

Working...
                              X