Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Muruniitjale autoaku, kas on mõistlik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Muruniitjale autoaku, kas on mõistlik?

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
    Arvan ikkagi et muru saab niita ka alla 1 kW võimsusega.
    Muidugi saab, kui NIITA. Kasutades näiteks vikatit. Mootoriga asjad, millest teema, ei eriti niida vaid peksavad taimi puruks.
    Ei oska praegu viidata aga kuskil peeti vikatit üheks inimkonna teravmeelsemaks leiutiseks.

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
      Mootoriga asjad, millest teema, ei eriti niida vaid peksavad taimi puruks.
      Minu naabrineti lühendab oma muru sellise madala ratastega plaadiga, mida ta mööda muru lükkab.
      Seal on sees kaks spiraali mis siis seda lõiketööd teevad. See ei ole vikat aga käib ka kondimootoriga.
      Pidasin sellist silmas. Vaiksem kui minu bensiinimootor ja kulub umbes sama aeg.

Mõnel naabril on ka selline isejalutaja, mis ISE teab mida teha ja kust niita.
      Vist ikka selline ratastega, mitte selline nagu minu seelikus niiduautomaat.

Saarlased hindasid eriti sepavikatit, mis olevat kolmekihiline ja iseterituv.
      Vähemalt nii nad räägivad.

Comment

Ehitan praegu ka sellist riistapuud. 12V 120W veneaegne mootor ja 3000 rpm vist. Arvan et sellest piisab kui kasutada teravat (vana vikati) tera.
        Korpus 1000W standartse plastmassist 220V muruniitja oma (mootor tuksis). Aku 17AH vist ei lähe raskeks, äärmisel juhul ka 12AH upsi aku. Tööaega ligi tund.
        Kui valmis saan annan teada kuidas töötab. On ju selliseid mururoboteid ka olemas mis ise sõidavad ringi ja niidavad iga päev su madalat muru, seal ka aku sees ju. Ei tea mis nende võimsus on, arvan et alla 50W.

Comment

Esmalt postitatud petss poolt Vaata postitust
          ...1 kw on absoluutne minimum...
          ...Aga kes viitsib suuremat muruplatsi 15 cm ribade haaval läbi käia?
          Mul on täiesti tööstuslik muruniiduk, millel 700W mootor. Tagatipuks oli see kunagi veel pika ja peenikese pikendusjuhtme otsas. Ei viitsinud lülitit laiali lammutada, et vaadata, mitu volti koormuse all niidukini jõudis. Hea vaikne ja kordi odavam pidada. Aega läheb küll rohkem niitmisele aga kui vähemalt kord nädalas üle käia, siis pole hullu midagi. Kuna tera kulus hirmus lühikeseks ja uut kusagilt ei leidnud (müüjad pungitasid silmi ja vangutasid pead, kuuldes, et mul elektriline muruniiduk), siis lõpuks võttiski ca 15cm riba korraga. Laiskus tegi viimaks oma töö ja nüüd tõmban kolmandat suve "päris" muruniiduki käima. Pesitsevad linnud kaovad, nii et auk hekis. Varem tegi elektrilise niiduki pidur ainult plõksu ja edasi surises kergelt. Progress nõuab ohvreid.
          Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Saingi valmis. Pikema rohuga pöörded langevad aga asja saab ilmselt paremaks kui nüüd korralik tera ka alla panna.
            Auto käivitusabi ON-OFF nupp on päris hea lülitamise jaoks sest vool ikka 10A ringis.
            Püüan pilte ka laadidaClick image for larger version

Name:	n1.jpg
Views:	1
Size:	44,7 KB
ID:	865354.
            Click image for larger version

Name:	n2.jpg
Size:	61,8 KB
ID:	865355

Name:	n3.jpg
Size:	54,8 KB
ID:	865356

Name:	n4.jpg
Size:	27,8 KB
ID:	865357

Comment

Mina leidsin selliste näitajatega trummelmurutiitja
              Andmed:
              - Võimas 12V laetav aku
              - Niitmislaius 38 cm
              - Soovitatav niitmisala u. 300 m²
              - Niitmiskõrgus 12 - 42 mm
              - Kaal u. 19,0 kg

Sama versioon elektrijuhtmega tarbib ainult 400w.
              Probleem minu jaoks on hind, ligi 7000 kr akuvariant.
              Eestis ei pakuta eriti akudega muruniitjad kui anult see eeltoodud Gardena toode.
              Välismaal aga selline näiteks Black & Decker CM1936 19-Inch 36-Volt hinnaga 380 USD.

Aga suur tänu kaasamõtlemise eest. Juhul kui olen oma otsuse teinud akuvariandi kasuks, siis riputan üles ka väikese ülevaate sama teema alla.

Tervitades

Comment

ehitus poes siis pole sobiliku niitjat?
                minu arust oli seal külaltki vingeid assju mis töötasid sisse ehitatud aku pealt.

Comment

Võimalik on ka aku ja muundur panna teile sobivasse kohta ja edasi juba 220V pikendusjuhtme kaudu muruniitjasse.

Comment

Akust energia ammutamine suure tarbija jaoks ei ole kindlasti mitte tõhus. Happeakude mahutavus antakse 20h koormamisgraafikuga ehk siis 100Ah aku koormamisel 5A vooluga 20h jooksul peab ta andma vähemalt 100Ah. 1A koormamisel võib tulemuseks olla vabalt 120Ah. Seevastu nimimahutavusega võrdse vooluga koormamisel on reeglina jaksu vaid 60% kandis ehk siis ca 60Ah 100Ah akust. Lisaks kõigele on happeaku iga suht kesine, kui teda suure vooluga tühjaks laadida. Selline seade ilmselt jõuab ju laadijasse alles siis, kui enam niita ei jaksa.
                    Suure vooluga tühjakskoormamiseks sobivad vast kõige paremini liitiumelemendid või ka niklil baseeruvad akud. Mõlema tüübi puhul on ka vähem massi vaja kaasas vedada.
                    Rootorniiduk ei ole reeglina eriti tõhus seade, kuna tegeleb mõttetu purustamisega. Ökonoomsem on lõikamine. Lõikamiseks sobib lattvikati sarnane asi. Ma tahaks näha, kuidas inimene suudaks rootorit ringi ajada, kui see muru niidab, samas vikati käsitsemisel suudab täies elujõus mees päris suure ala ära niita.

Need iseniitjad, mis akult toimivad, saavad hakkama vaid pisemate murulappidega ja ka sel juhul niidavad need päris mitu korda nädalas
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust
                      Ma tahaks näha, kuidas inimene suudaks rootorit ringi ajada, kui see muru niidab
                      Mina vaatan sellis inimest+rootorit naabri platsil
                      kui koos muru niidame
                      Ka linna vahel on neid silma hakanud

Seal on kaks rootorlõikajat, telg maaga rööpi ja rattad ajavad neid ringi
                      Selline tööstuslik, poest ostetav.

Comment

Ma pidin veel ühte sellist parandama. Trenni saab hästi sellega teha

Comment

Lõpuks ostsin bensiinimootoriga, olen täitsa rahul. Ei ole isevedav ja ei korja muru kasti sisse,aga kõige tähtsamat asja teeb küll.

Comment

Working...
                          X