Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Telefoni ja võrgupesad seinas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Telefoni ja võrgupesad seinas

Tere!

Kuna olen teema osas suhteliselt võhik, vabandan juba ette, et ei pruugi küsimust kõige õigemini sõnastada, aga loodan, et asjatundjad saavad aru, millest jutt käib ja oskavad vastata.

Lühidalt - plaan on vedada nii telefoni- kui arvuti võrgujuhe läbi kaablikõri tuppa õigesse kohta ning ühendada need nö "seinakontaktidesse", niiet arvuti või telefoni ühendamiseks tuleks vaid RJ11 või RJ45 pistikuga juhtmed õigesse kohta torgata ja kõik toimiks. "seinakontaktid" on olemas (põhimõttel nagu elektrikontaktid, aga siis vastavalt telefoni- ja arvutipesaga) ja nüüd tuleks kaablid sinna ära ühendada ning sellest lähtuvalt 2 küsimust asjatundjatele - kas ma eeldan õigesti, et senakontakti ühenduses peaks juhtmed samade värvide loogikas jooksma, kui nt RJ45 pistiku ühendamisel? Ja kas juhtmete seinakontakti ühendamiseks tuleks tarvitada ka mingit eritööriista või on see ka ilma toimetatav?

Tuhat tänu juba ette!
    Külli

Vs: Telefoni ja võrgupesad seinas

Minu mäletamistmööda pidid õiges järjestuses juhtmed paika panema ja kruvikeeraja vms asjaga paika lükkama ja see pesa ise lõikab siis omale ühenduse
    Aga jh, kindel järjestus, aga rohkem ma ei tea, pole teinud. Youtubest kunagi niisama uurisin. Äkki sealt saad abi.

Comment

Pange värvi järgi. Arvutipesadel (8 kontaktilised, RJ45) on tihti värvid juba pesale valmis märgitud. Kaablite mõlemas otsas võiks ühendada sama standardi järgi - A või B. Valida võiks ükskõik kumba ja kasutada seda kogu maja kaabeldamisel.

Telefonipesades lükake sinised juhtmed keskmiste klemmide alla. Seda siis juhul kui telefonikaabeldus on samuti Cat5 kaabliga veetud.

Ühendamiseks on olemas spets tööriist, see kiirendab oluliselt tööd ja kvaliteet jääb märksa parem. Kruvika või vaibanoaga suskides võib ühenduskoht kehvake jääda.

Comment

Olenevalt pesast on vaja tõepoolest spets tööriista (AMP või KRONE tööriist), kruvikeerajaga lükkamine (kui ennem pole teinud) jääb tihti viimaseks lükkamiseks (ehk tähistab konkreetse pesa eluea lõppu)

Kui on kodus vaja ja tööriista pole võtta, siis tasuks osta kohe Lexcom 127 või analoog malli pesa:

mille ühendamisega saab enamus inimesi probleemideta hakkama (kui vaid rahulikult asi läbi viia). See pesa ei vaja spets tööriista, vaid väikeseid kääre et juhtmejupid peale pesa kinni vajutamist võimalikult pesa lähedalt ära lõigata. Värvikood on näha pesa külgedel. Pesa on saadaval tihti isegi tavalistes ehituskauplustes.

Seinakontaktist arvutini on võimalik osta valmis vahekaabel (ise tehes pead omama juhet, pistikut (siis mõlemat kas solid/plank või stranded/kiulisele kaablitüübile ja spets tange) ; või lased vajaliku kaabli teha mõnes arvuti või arvuteid müüvas firmas.

NB: kui valid pesa, peab olema ka konkreetsele pesale seinakontakti raam kuhu pesa sisse mahub ja kinnitub. Ehk kuna pesamallid on erinevad, on ka seinakontakti pesa kinnitus raamid erinevad.
        viimati muutis kasutaja erku; 30 m 2010, 17:02.
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Vea mõlemad cat.5e kaabliga ja otsa RJ45 peasd.(ühenda mõlemal ka kõik 8 traati)
          Kahene karp RJ45 pesadega sobiks.
          Kaabeldusfirmas ühendasime alati B koodi järgi. Vahekaabel osta Patch kaabel.
          Kui asja osata, saab õhemat tüüpi kipsinoa terega ka korralikult ühendada.
          http://hparchive.com/
          https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Suur tänu kõigile vastajatele-soovitajatele! Pistikute tegemiseks tarvilik tööriist on mul juba olemas - tegin testiks ühe RJ45se vahejupi ja toimis kenasti - Elioni digiTV pilti näitas nagu kulda! Seinakontaktid on ostetud juba koos raamiga ja pesal on tegelikult värvikood olemas ka (kahes reas kontaktid, pealesurumiseks kaas peal, mis peaks juhtmed minu arusaamise järgi ilusti ühendusse lükkama), segadust tekitab aga pigem see, millist koodi kasutada - on kirjas A ja B ning veebimaterjalidest loen välja, et võib nii ja naa, aga kas on oluline, mis puhul (ja mis puhul siis) üht või teistpidi, seda ei ole.

Ühendasin pistikus juhtmed järjestuses: valge-roheline, roheline, valge-oranž, sinine, valge-sinine, oranž, valge-pruun ja pruun, seega eeldan, et pean püüdma pessa sama värvijärjestuse saada (pesa kahes reas kontaktide numbrijärjestus on küll tiba segane, aga küll ma selle välja nuputan!).

Comment

Sul endal jah arusaadavam, kui teed sama, aga tegelt vahet pole, pead lihtsalt kas juhtmel 2 pistikut või seinapesadel 2 pesa siis samas värvijärjestuses ühendama.

Comment

Ära hakka jälle nuputama miskit.

Vajalikud (kasutuses) otsad 10/100 võrgu jaoks:

Üldisi arusaamu võrgundusest:

(NB: paljud tänapäeva arvutivõrgu kaardid ja seadmed ei vaja enam ristiga kaablit (ühes otsas A ja teises B), seade tuvastatakse automaatselt ja ühendusviis vastavalt sellele)

Paar halenaljakat videot kah. On näha et vennikesed teevad seda pea esimest korda elus ja sugugi mitte nagu peaks; samas annab video miski ülevaate/aimduse asjast.
                http://www.giga-net.co.uk Installation instructions for Giganet Category 6 UTP connectors and patch panels used in a structured cabling system. For more deta...

To wszystko znajdziesz na http://www.dipol.com.plJak zamontować wtyk RJ-45 na skrętce UTP? Złącze męskie RJ-45 J2008 (8P8C kategorii 5e na przewód okrągły) s...

Edit: veel:
                Ka selliseid on üles pandud arvukalt, või siis sarnaseid lahendeid (NB: arvutigraafika näitab asju kujundlikult):

Nalja kah. Kus juures polegi nagu nali, kuna sarnaseid lahendeid on Tallinnas üsna arvukalt nähtud

Kui sellist putru kunagi esmakordselt nägin, siis tundsin huvi, et kuidas on sealt võimalik miskit üles leida. Mulle vastati et asi on imelihtne, töötad paar kolm aastat ära ja siis saad ise aru kui lihtne see tegelikult on
                viimati muutis kasutaja erku; 31 m 2010, 21:50.
                Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Suur tänu! Tutvusin põgusalt mõningate materjalidega ja tunnen, et liigun suurte sammudega asjatundmise poole! Esimene pesade-pistikute katsetus sai eile tehtud ja tester tunnistas, et algaja õnn aitas asjad toimivana tööle saada - telefon töötab, arvuti võrgujuhet tuleb veel reaalses kasutuses testida, aga testes kinnitas, et signaal on liikvel.

Kiitvad kiidusõnad siinkohal veelkord - minu kogemuse kohaselt on tegu ühe asisema ja parimat praktilist abi andvama foorumiga, kus ma iial tegev olen olnud! Edu ja jõudu kõigile ja loodetavasti saan järgmine kord jälle targemaks, kui mõnes vallas teadmist ja kogemust puuduma kipub!

Comment

Working...
                  X