Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ebay-st LED-e

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ebay-st LED-e

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
    Aga tellib siis peab veel silmi lahti hoidma ja mõne asise 100se paki välja otsima. Tartu saaksin millalgi pakile järgi ka tulla ehk, samas peaks ise üritama midagi tellima hakata, mingeid pisitellimusi mööda ilma teiste kaudu teha lasta suht jama tegelikult.
    paypali konto tegemine on ju suht lihtne & peale seda on ebay'st tellimine paar clicki ja olemas...

Comment

Ma tahaks kah endale saada 20000 megakandela (20 Gcd) dioode...
      Mina kasutasin enda 12V 20W halogeeniga laualambis SSC P7 dioodi ja lasin sellest läbi ca pool amprit. 50x50x2mm tükike alumiiniumit oli jahutuseks. Lugemiseks oli tiba vähe, aga taustaks suurepärane. 1A voolu juures oli juba ka lugemiseks piisavalt.
      LM317 on natuke äpu sellisesse kohta ja võib kiirelt surma saada. Katsu lihtsalt jadatakisti(te)ga hakkama saada, nagunii läheb ülejääk soojuseks.
      Variant oleks muidugi tellida 300mA driver ja siis takistite komplektid pisikese ühtlustava takiga rööpi järgi. Nagu ennist mainisin, teeks mina asja suurte dioodide peale ja kasutaks tehase driverit. odavamad saab juba mõne taala eest kätte
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ehk saadan 317 kuradile sealt jah, eks näha ole kuidas mikrouuni käivitus jms mõjutavad olukorda, kui ikka vilkuma kipub siis natuke nadi. Mingi pingelang ikkagi nende käivitusel tekib.
        otsija

Comment

Vilkumist võib põhjustada vähene mahtuvus. Samas heledamaid piike aitab ära hoida enne silda olev takk, mis ei lase siinuse täisamplituudi kondesse, sest konde ja dioodide summaarne koormus ilmselt põhjustab takistil üsna viisaka pingelangu
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Enne silda ei ole nagu mingit takki vaja, see kurjam hakkab ju kuumenema. Kondekas sillaga järjestikku ja teine natuke suurem kondekas sillale alalise peale ja dioodid sinna järgi. Mingeid 317 ja muud jama ei ole üldse vaja.

Comment

Ei kuumene see takk seal midagi üle mõistuse, LED-idel on ju pinge üle 290V, see ülejäänud pinge ja LEDide vool max 0,5W eraldaks. Konde peab ka päris suure mahtuvusega juba olema, et nii väikest takistust 50Hz sagedusel saada, ses suhtes ei teagi nüüd kumb sinna mõtekam oleks panna.
              otsija

Comment

OK kui arvad nii siis olgu, mul kondega tehtud ja kestab.
                Mis dioodid siis käiku läksid?

Comment

Dioode ei tea veel, eks hoian silmi lahti.
                  otsija

Comment

Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
                    Võin aidata tellida.
                    Ise tellisin http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWNX:IT ja sama asja, aga sinist, mõlemat 2 pakki, nüüd 11 päeva möödas ja arvan, et homme jõuab ka minuni. Oleks UK ebayst pidanud sajase paki hoopis tellima... Lähevad muidu LED kuubikule need.

Bid-imistega pole eriti mõtet jamada, et otsi hindu ikka Buy it now järgi.

Peaks ka ühe korraliku LED valgusti omale tegema, aga selleks juba valged LED-d siis vaja tellida..
                    Sain enda omad kätte ning eriti ei soovita neid 5 voldiga sai pool sekundit tööaega (oranz...ma sinist pole proovinud nii)
                    Et jah, kvaliteet annab ebays soovida, otsi korralikke. Õnneks mu projektis overvoltaget ei tule :P

Comment

Mis 5 voldiga, LED-ide puhul räägime ikka voolutugevusest, kui sa LED-i otse mingisuguse 5V toite järgi lükkasid, siis see ei peagi rohkem kui pool sekundit elus püsima.
                      otsija

Comment

Tean, aga enamus eelmistest on ikka ilusti sellele vastu pidanud, näiteks viimati oomipoest ostetud ning pidasid 20 sek seal ilusti vastu, rohkem ei lasknud tal seal olla, aga praegugi töötab.

Ok, point taken.
                        viimati muutis kasutaja katkine; 07 m 2010, 20:42.

Comment

Khm, selline loomkatse ei ole vast mingi näitaja LED-i kvaliteedi määramisel. Terasest valmistatud elektriliin kannataks samuti paalju suuremat tõmbetugevust alumiiniumkaablist, enne kui veniks või puruneks, see ei tähenda veel, et ta elektrienergia ülekandmisel alumiiniumist parem oleks. Tõin ühe võrdluse kõrvale, igat asja kasutada ikka sihtotstarbeliselt, mitte äärmustes.
                          otsija

Comment

Osade odavate hiinakatega veel selline jama et nad ei näita ühtlast valgust vaid moodustub mingi imelik topelt ringikujuline laik. Sellistel ma lasin käiaga otsad maha siis hakkasid ühtlasemalt valgustama.

Comment

Flat-top LED. Samas hinnaklassis tavalistega.
                              Erilahendused.
                              PS või mail.

Comment

Working...
                              X