Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12 V Aku ja Võimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: 12 V Aku ja Võimendi

    Peeti silmas nelja kõlari asemel kaheksa kasutamist.
    Madalama takistusega kõlarite kasutamine on veel moodus, kuidas 12V juures saavutada rohkem võimsust. Kõige lihtsam arvutuslik viis on valida kõlariteks/valjuhäälditeks tundlikud isendid. Sel juhul pole vaja miskit muundada ja isegi 4 oomise takistuse puhul naljalt max võimsust ei taha autos kuulata. 2 oomise takistusest aga jätkub ka suht nõudlikule kuulajale. Lisaboonusena saab muusikat ka seisvas autos kuulata ja seda ilma käivitusprobleemideta.
    Tarbimisnäide:
    1) autos lärmas tehasemakk(becker) 2 pikka päeva ca 15...20h, kui väljas sai tööd teha. Muusika oli piisavalt vali, et ka teisele poole maja kostus. Auto aju läks selle ajaga pisut lolliks ja käivitada tuli ligi minut - akul polnud mingeid väsimuse märke.
    2) ühendasin sama auto akule kahe kanaliga võimendi, koormuseks 4 oomi kõlarid. iPod ja võimendi kooslus mängis mõistliku valjusega(2m kõlaritest sai normaalselt rääkida) ca 12h - auto käivitus suhteliselt laisalt.
    täpsustan, et võimendiga kuulamine leidis aset augusti lõpus ja teine üritus oli oktoobri alguses sel aastal, seega aku väsimine pole antud juhul argument.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #17
      Vs: 12 V Aku ja Võimendi

      Ma ei saa üldse aru, miks küll ostetakse 500+W võimendeid omale, eputamiseks Isegi suurtes saalides poleks nii suurt võimsust tarvis, rääkimata koduoludest.

      Mul mossel oli nt. tagaaknal 2x6.5'' 89dB/1W kõlarid, ees mingi suvalised twiitrid ja muusikamängijaks suvaline korralikum kassettmakk- kui ikka volli keerasid, siis esiistmed värisesid.

      Teiseks: 2x BG20 valjuhääldid ühes kastis teevad 2-4W helitugevuse juures ikka korralikult heli (hea tundlikkus)

      Kui Euroopa Liit keelas 100W hõõgpirnide müügi, siis võiks juba 80dB tundlikkusega kummipumpade müügi ka keelata. Iseasi on see, et neid 100W hõõgpirne müüakse nüüd soojuslampide nime all, madala tundlikkusega subwoofreid hakatakse siis müüma mingi x-nime all

      Comment

      Working...
      X