Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

    Mul on tunne, et kasutaja plaaster ei tea täpselt ise, mida ta soovib ja kuhu omadega välja jõuda tahab. Selline siia-sinna tõmblemine ja lahmimine ei lõpe lampvõimendiga. Pakuksin lahenduseks välja, et tuleb võtta mingi proovitud skeem, soovitavalt selline, kus ei pea trafosid ise kerima. Soetada need trafod ja muud pulgad. Koostada seade. Häälestada see. Õppida palju-palju tegevuse käigus. Tunda rõõmu oma käega tehtud tööst.

    Vihjeks siia otsa: lampvõimendi toiteks saab kasutada vene telekate trafot TC-270 või TCA-270. Väljundtrafoks saab kasutada teleka toitetrafot TC-180. Neid liigub ja pole kallid. Hakatuseks võiks soetada need trafod. Stereo jaoks kumbagi 2. Toitebloki jaoks on tarvis ka kõrgepingelisi elektrolüütkondensaatoreid.

    Lihtsa võimendikese, algajale sobiva, häälestamist mittevajava, saab kasutades väljundtrafona ТВЗ-1-9. Ei pea ümber kerima. Toiteks sobib ikka sama TC(A)-270. Suurevõitu pisut, kuid üks selline trafo toidab 2 kanalit vabalt ja annab hiljem kasutada ka suuremates võimendites, kui huvi ja püsivust ikka edaspidiseks jätkub.

    Aga trafo TC-250 ei sobi õieti kummakski. Samuti ei ole abi trafost ТСШ-170.
    viimati muutis kasutaja GU50; 18 m 2010, 16:49.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #62
      Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

      Mul on vaja kahte TC-270 või TCA-270 ja kahte TC-180 trafot? Kas väljundi trafoks ei sobi mõni videomaki seest välja koogitud trafost ?

      Või mul ikka vaja ühte TC-270 ja kahte TC-180 trafot ?
      viimati muutis kasutaja plaaster; 18 m 2010, 17:44.

      Comment


        #63
        Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

        Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
        Mul on vaja kahte TC-270 või TCA-270 ja kahte TC-180 trafot.Kas väljundi trafoks ei sobi mõni videomaki seest välja koogitud trafost ?
        Palju ja mis keeles peab rääkima, et sa millestki aru saaks ja ei esitaks rumalaid küsimusi? Mis see videomakk siia puutub? On täiesti selgelt ja arusaadavalt lahti kirjutatud mida on vaja, selleks et võimendi kokku laduda ja seda kas SE või PP lahenduses.
        Mõni postitus tagasi püüdsid meile selgitada, et mingid teadmised nagu oleks, nüüd tuleb välja, et midagi pole, ei suuda ka iseseisvalt mõelda ja skeeme läbitöötada
        Kui on tõesti arusaamine, et õpetaja peab õpikuga õpilase juurde tulema siis on see väär arusaamine ja nii see kindlasti pole!Katsu nüüd ise ka midagi teha ja iseseisvalt pakutud materjali läbi töötada ja rumalaid küsimusi esitamata.Kordan veel, et lamptehnika foorumis on seda kõike peensusteni nämmutatud mida on vaja ja kuidas asi lahendada. See teema on juba niigi veidraks muutunud ja tuleb vist sama soga, nagu siin mõni teema eelnevalt on muutunud mõtetuks sõnademulinaks ja ei kuulu ka huumori alla. Mul hakkab ka juba küsimusi tekkima, kas tegu targaga, kes mängib lolli või lolliga, kes mängib tarka ? Kindel on ka juba see, et lugeda ja mõelda, kas ei taha või ei oska! Kuna see on varia rubriigis siis luban endale seda, et ütlen selle välja, sest see mida eelnevalt olen öelnud pole pärale jõudnud. Kui muidu hakkama ei saa siis trüki need skeemid arvutist välja samuti trafode skeemid ja laota lauale on lihtsam näpuga rida ajada ja saab ka asjast parema ülevaate. Tule taevas appi, umbes nagu lasteaias kuidas ja mida teha.
        viimati muutis kasutaja humax; 18 m 2010, 21:36.

        Comment


          #64
          Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

          Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
          Mul on vaja kahte TC-270 või TCA-270 ja kahte TC-180 trafot? Kas väljundi trafoks ei sobi mõni videomaki seest välja koogitud trafost ?

          Või mul ikka vaja ühte TC-270 ja kahte TC-180 trafot ?
          1) Vedeleb minulgi üks selline jurakas riiuli all, kui tahad, siis 100.- pluss smartpost.
          2) Kõlbaks küll kui see videomakk oleks lampidel, arvan et sa ei leia sellist, mina nägin sellist viimati umbes 25 a tagasi ETV stuudios
          3) Ole hea loe korraks uuesti läbi selle teema kõik viis lehekülge, siin on kontsentraadi vormis kõik soovitused juba olemas, mis sul vaja, inimesed valdavalt ei viitsi väga pikalt nämmutada, ise tuleb tööd teha.

          Comment


            #65
            Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

            No ma mõtlesin videomaki trafosid kasutada väljundi tarafodena. No kui need ei sobi ,siis ei sobi .

            Vedeleb minulgi üks selline jurakas riiuli all, kui tahad, siis 100.- pluss smartpost.
            Kumb sul on kas TC-270 või TC 180 ? Igal juhul hoia alles. Ma ostan ära. Aga mitte kohe ,siis kui piisavalt raha.

            Vahest olen jah natuke juhm. Aga mitte päris loll. Pea ka väsinud otsas. Loen uuest üle mis mulle kirjutatud.

            Comment


              #66
              Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

              Vahest olen jah natuke juhm. Aga mitte päris loll. Pea ka väsinud otsas. Loen uuest üle mis mulle kirjutatud.

              Sellega on tegelikult nii, kõike on võimalik õppida ja loogilist mõtlemist on väga vaja ja seda saab arendada ja kui sa iseseisvalt tööle ja mõtlema ei hakka siis pole midagi parata ja kui midagi loed siis tee seda tähelepanelikult ja mõtle kõik kirjutatud tekstis korralikult läbi. Kui loogikat ja mõtlemist pole siis on elus väga raske läbi lüüa. Ma julgen ka seda väita, et see pole ainult sinu probleem, aga seda, et mõelda ja mõttega lugeda ei osata on tänaste noorte meeste igapäevane probleem ja seda võib siin foorumis väga palju kohata. Kui sellele tähelepanu ei pööra ja end ei arenda siis ei saa teist mingit tegijat ja ka see on tähelepanek siit foorumist. Ma ei kirjuta seda asjata, sest on paljudel, mille üle mõelda. Selleks, et tegeleda raadiotehnikaga tuleb enne teha enda teadmiste kalla palju tööd ja algteadmised tuleb omandada. Ei piisa sellest et foorumis küsimusi esitada ja kui vastatakse, siis ei saagi pihta mida öeldakse.Veelgi naeruväärsem on küsimus, kui küsitakse, kas ma olen nii tark, et ma midagi ei tea ja lugeda ka ei viitsi, aga tahan võimendit kokku laduda ja nii, et see töötaks. Isegi pingete ja voolude mõõtmine valmistab raskusi, mõtlemata sellest, et ei teatagi mida mõõdetakse. Ainuüksi sellest ei piisa, et lihtsalt tahetakse ja kõik ! Sellega lõpetan ja jumala pärast, tehke või käsitsi lapsetegemise masin valmis, täiesti savi, nii või teisiti midagi konkreetset siin tulemas pole ja sisuline aja raiskamine.
              viimati muutis kasutaja humax; 18 m 2010, 21:50.

              Comment


                #67
                Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                kumb sul on kas tc-270 või tc 180 ?
                tca-270.

                Comment


                  #68
                  Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                  Kui seda teemat lugeda, siis vägisi jätab sellise arutu tõmblemise mulje. Ei ole endale selgeks tehtud või aru saadud, milliste pingetega on lamptehnika juures tegemist või mida üldse tahaks teha. Võiks aja maha võtta ja kirjandust lugeda ja lihtsalt erinevaid skeeme uurida. Kui üks korralik raamat lampvõimendite ehitamisest läbi lugeda ja natuke ka sealjuures mõelda selle üle ,mida seal kirjutatud on, siis oleks siin vähemalt kaks kolmandikku küsimustest olemata. Arvan, et kõige kasulikum oleks algust teha ühe hästi lihtsa ühe-kahe lambilise mono võimendiga või konstruktoriga. Lugedes siin seda teemat ja ka mõningaid teisi, siis suure tõenäosusega need TC ja TCA trafod võivad üle jõu käia ja me loeme seda romaani mõõtmetesse paisunud teemat veel tuleval aastal sel ajal, aga võimendit ikka ei ole.

                  Comment


                    #69
                    Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                    Eks näha ole.
                    Lugemist on tõesti palju. Uus asi ikkagist. Olen lihtsalt ettevaatlik ja ei torma. Kui ma pole hästi aru saanud mingist asjast olen üle küsinud ja pahameelt vastu saanud. Saan väga hästi aru, et asi on ohtlik kui ma ei tea mida teen. Selleks ma küsingi mõnikord 10 korda asja üle. Arutult tõmblevad need kes ei saa aru, et tegu selle esimesega ja,et ei tea täpselt millist skeemi, trafosid ja lampe kasutada. Ei ole ju mõtet lihtsalt pusle juppe loopida ja sõimata miks sa seda kokku ei saa. Kasutaja humax kirjutas ilusti milliseid trafosid mul vaja läheb ja, et saan ka neid erinevate skeemide peal kasutada. See oli kasulik. Tegelikult otsin ka skeemi millega ma saaksin ilusti ära kasutada lambid mis mul juba olemas on. Seda skeemi ma leidnud ei ole veel. Kuid ma tean et see on olemas. Tahan võimendit millega saab kuulata muusikat mitte ainult kitarri tinistada. Lihtsuse mõtte on mul tõesti parem kaks mono plokki ehitada.


                    Ise kaldun arvama, et hakkan selle järgi asja aretama. http://www.webmedia.ee/~martinh/elek...a/manakov.html
                    Kuid mul puuduvad lambid 6Н2П nendele on vaja asendust kui võimalik.
                    Üldiselt tahan stereo võimendit ja ma ei saa aru kas see on stereo.Kui ma nüüd õigesti vaatasin, siis ikka on.

                    Kui mul on trafod 2 polaarsed, siis mul ju ei ole vaja kumbagi 2 tk (toitetafosid ja väljundtrafosid) stereo võimendi jaoks või ikka on ?
                    viimati muutis kasutaja plaaster; 18 m 2010, 23:44.

                    Comment


                      #70
                      Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                      Soovitaks esimeseks projektiks seda või midagi taolist: http://gilmore2.chem.northwestern.ed...bender_prj.htm see suht niisugune asi, et isegi väheste teadmistega on võimalik midagi reaalselt ka ära teha.
                      Sel teemal on siingi foorumites juttu olnud.
                      Kui seal olevaid lampe ei leia siis võid kirjutada, mul neid olemas, sõjandusaparatuuri jaoks toodetuid. Üks kasutaja kes selle võimu valmis tegi sai lambid ja temalt tuli igati positiivne tagasiside.
                      Idee järgi on see projekt piisavalt lihtne, jutu saab tõesti tõlgitud enam-vähem Google translatori abiga , kui keerulisi pudelikaelu tõlkes tekib siis usun, et kui juba niikaugel oled siis kindlasti aidatakse tehniliste küsimustega edasi.
                      Raha ka selle võimu tegemiseks väga palju ei kulu.
                      -superradical-

                      Comment


                        #71
                        Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                        Prooviks panna kokku ühe 5 W Stereo võimendi.

                        Ma ostan kõigepealt trafod ära mis vaja. Nagu ma aru saanud olen, siis TC-270 ja TC-180 trafod on suhteliselt universaalsed lampvõimendi jaoks.

                        Prooviks teha 2 mono plokki. Ostan kumbagi trafot 2 tk
                        viimati muutis kasutaja plaaster; 19 m 2010, 12:26.

                        Comment


                          #72
                          Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                          Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                          Prooviks panna kokku ühe 5 W Stereo võimendi.

                          Ma ostan kõigepealt trafod ära mis vaja. Nagu ma aru saanud olen, siis TC-270 ja TC-180 trafod on suhteliselt universaalsed lampvõimendi jaoks.

                          Prooviks teha 2 mono plokki. Ostan kumbagi trafot 2 tk
                          See vaskmähistega TC-270 vast veab kummagi kanali toite välja, et ei ole ehk isegi tarvis 2tk neid aga TC-180 peab olema kindlasti 2tk , ikka kummalegi kanalile oma - seal see kasutusel kui väljundtrafona ja seega peab see olema igal kanalil oma.
                          6Н2П pole asendusi tarvis otsida, liiga mõttetu on alguses kalleid lääne lampe otsida ja netis uurides taipad õige pea, et need vene lambid on väga head, neid kasutatakse üle maailma. Maksta 10-d korrad kõrgemat hinda paljalt mingi "tuntud" nime pärast ei ole mingisugust mõtet.
                          Pigem ikka soovitaks alustada lihtsalt tutvusest selle lambindusega mõnest lihtsamast projektist .
                          -superradical-

                          Comment


                            #73
                            Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                            Kas on mõtet teha trükiplaadi peale nagu on tehtud sellel lehel http://diyaudioprojects.com/Tubes/K-12M/K-12M.htm Või see hakkab kvaliteeti rikkuma ja mõtekam ikka otse ühendusena kokku panna ?

                            Comment


                              #74
                              Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                              Vene lampide kasutusest nii palju, et mõned aastad tagasi panin ühele mehele tubeampdoctor-ist tellitud lampvõimu kokku. Lambid kõik ilusti firma pakendites, teen kenotroni karbi lahti ja ... karbis 5Ц4М.

                              Comment


                                #75
                                Vs: Lampvõimendi vs Mikroskeem võimendi.

                                Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                                Kas on mõtet teha trükiplaadi peale nagu on tehtud sellel lehel http://diyaudioprojects.com/Tubes/K-12M/K-12M.htm Või see hakkab kvaliteeti rikkuma ja mõtekam ikka otse ühendusena kokku panna ?

                                Ei vaadanud kohe linki kuid kui mõtled Manakovi ikka siis:
                                Lamptehnika puhul rippmontaaž tundub kuidagi "õigem" - keegi muidugi ei keela plaati teha aga see läheb üsna suureks. Ehk saaks ca. 300*300mm plaadiga hakkama (see jätaks mõningad kaugused komponentide vahele!) aga niisugune plaat oleks üsna kulukas. Kui tahad tööstuskvaliteedi välimust siis üksikproto oleks mitu tuhat - sabloonide tegemine on kulukas - seeriatootmisel oleks odavam aga antud juhul lambinduse juures asjal eriti võlu ei ole. Subjektiivne soovitus oleks ikka rippmontaaž. Selle klapivõimu puhul oleks plaat mõeldav aga ka esteetilistel kaalutlustel siiski rippmontaaž tundub "õigem".

                                Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
                                Vene lampide kasutusest nii palju, et mõned aastad tagasi panin ühele mehele tubeampdoctor-ist tellitud lampvõimu kokku. Lambid kõik ilusti firma pakendites, teen kenotroni karbi lahti ja ... karbis 5Ц4М.
                                Palju sellest netiska kirjutatud, pole need vene lambid kehvemad kui lääne omad.
                                Ühele kasutajale sai möödunud aastal neid klapivõimu lampe, oli igati rahul, vast teema moderaator satub lugema, olevat ka ehitamise juures olnud? ehk räägib rohkem lambindusest (just vene lampide arvustamise põhimõttega).
                                Mul osadel peal anoodvoolude mõõtetulemused, vähemalt kaksiktrioodide puhul ilmselt nii on, markeriga kirjutatud klaaskolvile numbrid, uurisin andmeid siis tunduvad olevat - datasheetidel märgitu piiresse need numbrid igaljuhul läksid.
                                Samuti sõjanduskola lambid, need tugevdatud ja pikendatud elueaga pidid olema kuuli ja pommikindlad pikki aasta(kümne)id.
                                Olekski pm. Tartus vaja kedagi kel korralik tester, saaks mõõta üle, uusi lampe sadu või isegi tuhandeid, kes neid lugeda jõuab .
                                -superradical-

                                Comment

                                Working...
                                X