Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ülafreesi pöörete vähendamine.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ülafreesi pöörete vähendamine.

    Kas keegi oskab pakkuda meetodit ülafreesi pöörete vähendamise vähemalt kaks, võimalusel kuni kümme korda. Hetkel kasutada olev vähim kiirus 9000 p/min jääb mõnede operatsioonide jaoks liiga kiireks. Kommutaatormootoriga masinaks on Makita 3612-C Mootorisilt on näha siin: http://prodam.slando.com.ua/kiev_cit..._23173793.html

    Oluline on, et võimsus üle poole ei väheneks ja masin ikka töö käigus ellu jääks. Kas sagedusmuundurist oleks abi?

    Ette tänades,
    Sujur

    #2
    Vs: Ülafreesi pöörete vähendamine.

    Lootusetu! Kommutaatormootor on sarnane alalisvoolumootoriga: pöördeid saab alla pinget vähendades, aga moment väheneb. Sagedusmuundurist võib väike abi olla: sagedus langeb vool (moment) kasvab. Erilist ffekti ilmselt pole. Kogemusi ka pole. On vaja teist mootorit.

    Comment


      #3
      Vs: Ülafreesi pöörete vähendamine.

      Üks võimalus on, kui külge pookida tolmuimeja regulaator. Erilist stabiilsust pole küll loota, kuid parematel riistadel on reguleerimispiir üsna lai. Mootorite võimsused peaksid mõlemal juhul sinna kilovati kanti jääma.

      Comment


        #4
        Vs: Ülafreesi pöörete vähendamine.

        Optiline/magneetiline tahho lisada ja siis sellele setupile müüakse juba kontrollereid. Saab ka IRx regulaatoriga ilma tahhota, veidi ebatäpsem ja oht et läheb genereerima. Puuduseks regulaatoritel et peale koormamist kiirus kukub kõigepealt ja siis hetke pärast regulaator taastab kiiruse. Samuti kui koorms vabastada lendavad pöörded üles korraks. Kõik aga sõltub kui suur mass on regulaatoril ja kui palju mootorit püsivalt koormatakse ventilaatori jms asjadega. See aeg võib seal olla mõni ms kuni sekund. Esimest ei märkagi aga sekundiline intervall tõmbab asja kinni. Vähemalt 16 bitti PWM vajalik.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

        Comment

        Working...
        X