Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kasutaja Hipi...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kasutaja Hipi...

Ma ei viita sellele, et tähtaja edasilükkamises midagi valesti oleks, pigem võib sellel hea tagajärg olla(Igal asjal on piirid). Lihtsalt, Hipi käitumine tekitab palju küsimusi.(Eriti, kui olen teinud suure ülekande "võõrale" kasutajale)
    Nüüd vast juba vähemalt viis tähtaja edasi lükkamist(kolm kuud pea möödas "tellimisest"), piltide mitte nägemine(palusin teha mõned pildid, kuna tundsin asja vastu huvi ning seda ta lubas ka teha) ning nüüd see järsk kadumine... Peaksid olema küllaltki head põhjused, miks muretseda, kuna kuidas ma saan praegu kindel olla, et kõlarid üldse "paberist" edasi jõudnud on?

Comment

Esmalt postitatud Smoking poolt Vaata postitust
      Ma ei viita sellele, et tähtaja edasilükkamises midagi valesti oleks, pigem võib sellel hea tagajärg olla(Igal asjal on piirid). Lihtsalt, Hipi käitumine tekitab palju küsimusi.(Eriti, kui olen teinud suure ülekande "võõrale" kasutajale)
      Nüüd vast juba vähemalt viis tähtaja edasi lükkamist(kolm kuud pea möödas "tellimisest"), piltide mitte nägemine(palusin teha mõned pildid, kuna tundsin asja vastu huvi ning seda ta lubas ka teha) ning nüüd see järsk kadumine... Peaksid olema küllaltki head põhjused, miks muretseda, kuna kuidas ma saan praegu kindel olla, et kõlarid üldse "paberist" edasi jõudnud on?
      ok, saan murest aru. usun, et kõik laheneb siiski pigem hästi.

Comment

Kolm kuud pole eriline tähtaeg, eriti loominguliste inimeste puhul.
        Teise tegija kõlarite ootus venis üle aasta ... küll ilma ettemaksuta.
        See ei ole muidugi õigustus "kadumisele" aga väike lootus, et kõik sujub.

Ettemaks eraisikule - halb, väga halb. Kaob motivatsioon ja mõne indiviidi puhul tekib projektirahade ja isikliku rahakoti segiajamine. Mulle õpetas seda tarkust üks pottsepp - väga kallis õppetund oli.
        -

Comment

Mingu või aasta, kui sedasi kohe öeldaks. Sellest infost lähtudes saaks juba otsustada, kas tellida või mitte.
          Normaalne oleks üks kaks korda edasi lükata nö "viimase lihvi" andmiseks, kuid teha seda iga nädala/kahe tagant...(Võiks siis kohe öelda, et aega läheb vähemalt paar kuud veel)
          Rahast veel nii palju, sai lepitud kokku, et 50% ettemaks, mingi aeg kandsin põhimõtteliselt sama suure summa veel üle, kuna öeldi mulle, et see kiirendaks valmimist. Võibolla oli see lihtsalt minu lollus, et seda tegin, kuid mis teha, kui pingsalt kõlareid ootan.

Comment

...Rahast veel nii palju, sai lepitud kokku, et 50% ettemaks, mingi aeg kandsin põhimõtteliselt sama suure summa veel üle, kuna öeldi mulle, et see kiirendaks valmimist...
            Ettemaks on vägagi normaalne selliste tööde puhul, aga see tagumine osa lõhnab juba kelmuse järgi et reisuraha saada. Võib ka olla et läks üle oma varju hüppamiseks ja füüsiliselt ei jõudnud asja valmis sest kuupäev tiksus selga ja siis lihtsalt ei julgend ühendust võtta.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
              Ettemaks eraisikule - halb, väga halb. Kaob motivatsioon...
              Hea point. Siin on ainult üks väike "aga": just nimelt võib osalise ettemaksu puhul tellimuse täitja öelda, et palun saada natuke veel raha, siis läheb töö kiiremini. Seega asi pigem ikka inimeses kinni. Aga päris mitmed "loomingulised inimesed", kellega mul kokku on tulnud puutuda, on paistnud oma asja tegevat üleüldse tegemise kirest endast kantult, mitte raha pärast (mida tahan siiani uskuda ka hipi puhul). Seetõttu kahtlen, kas usaldavat ettemaksu ikka on põhjust "tõelise loominguinimese" puhul motivatsioonitapjaks arvata.

Ja lõpuks ei tahaks ma eriti nõustuda arvamusega, nagu ühelt poolt loomingulisus ja teisalt suhtlusvõime ning vastutustunne teineteist tingimata välistama peaksid. Ei ole need loomingulised karakterid reaalelus midagi kõik nii stereotüüpselt "autistid"

Comment

Ettemaks just annab kindluse et võid rahus oma loominguga tegeleda ja tellija uttu ei tõmba. Saad materjalid välja osta ja tagumine arveldus jääb palgaks.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                  Ettemaks just annab kindluse et võid rahus oma loominguga tegeleda ja tellija uttu ei tõmba. Saad materjalid välja osta ja tagumine arveldus jääb palgaks.
                  Jah, seda kujutan juba hoopis paremini ette.

"Motivatsioonikao" asja vaagides võiks mõtteharjutuse huvides korraks osapooled ka ümber vahetada: kuidas paistaks, kui tellija, kes ei ole teinud ettemaksu, pärast kauba kättesaamist kaotab motivatsiooni kauba eest maksta, mõeldes ja öeldes vaid, et küll jõuab millalgi? Siis samamoodi, nagu ühel juhul võib töö tegija viidata "õige tunde" puudumisele, mis töö lõpetamist või lausa alustamist takistab, võib teisel juhul võlgnik apelleerida, et tal puudub "see tunne", mis teda kauba eest tasuma motiveeriks.

Reaalelus muidugi ei aseta keegi nn. loominguinimese veidrusi ja tasumisest külmavereliselt põikleja trikke kergekäeliselt ühele pulgale, ent kuskilt piirist nende kahe vaheline piir hägustub: lihtsalt ühel juhul viivitab üks kätte saadud raha eest kaubaga tasumisega, teisel juhul viivitab teine kätte saadud kauba eest raha maksmisega.
                  viimati muutis kasutaja karvaskõrv; 09 m 2011, 01:05. Põhjus: typo

Comment

hea rahumeelne lõpp. siit ka pisut asjassepuutuvat:
                    Eesti Päevaleht ilmub teisipäevast neljapäevani ning reedel ilmub mahukam nädalalõpuleht LP. Lehe toimetusse kuuluvad tunnustatud ajakirjanikud, kes teevad Eesti parimat ajakirjandust. Iga eestlane väärib tõde, läbipaistvat ühiskonda ja paremat homset päeva.

Comment

Hipi isikliku tuttavana natuke kahtleks seda pettuse varianti. Kuulujutud käivad et juhtus midag ja on ravil või midagi. Reisile plaanis minna siis kui saab tellimustööd tehtud ja võlad tagasi. Telefoniga pole teda ise ka kätte saand, kodus pole, sai ka muretsetud vahepeal. Kui keegi teab täpsemalt, võiks mulle erakirja saata, tänud.

P.S.
                      ei leidnud otsingut kasutades teisi sarnaseid teemasid Hipi suunas, äkki aetakse kellegagi segamini
                      .

Comment

Oskab keegi öelda, kas temaga on midagi juhtunud, reisil vms? Nimelt asi selles, et kandnud talle suure summa raha, kuid on juhtunud vabandused vabanduse otsa ning viimased kuu aega pole üldse kontakti saanud.(Telefon väljas, foorumis ei käi jne)
                        Soovikski teada, ehk on kellelgi infot tema kohta.
                        Niisama politseisse avaldust kirjutama minna ei soovi.

Tänades...

EDIT: Täpsustaks siis, et sai tellitud kõlarid.

03-03-11 08:45
                        Smoking
                        Liige

Vs: Tervist!
                        Ma lähen annan varsti avalduse sisse, kuna ühendust ei saa, telefon väljas, kuu aega mitte ühtegi sõna jne.

ühtlasi annan ka Sulle loa saadetud erakirjade avalikustamiseks, kui soovid (nt sellest, kus on juttu teise osamakse saatmisest jne).
                        kahjuks pole üle kuu aja koju saanud ja ei saa protsessist pilte teha. kui olukord stabiilsem, keskendun lahendustele, praegu ravi pooleli ja katsun elus püsida.
                        ja vaadates vastavastatud teema lugejate massi, siis olen tänu võlgu tähelepanu eest.

peace!

and stand still, japan

Comment

Hipi, teise osa maksu eest võlgnen sulle vabanduse. Ajaga oli asi juba meelest läinud, et jäin ülekande kuupäevaga hiljaks...
                          Ega midagi, kiiret paranemist ning jään siis probleemi lahenduse arutust ootama.

EDIT: Kuna sain teada, milles pikk mitte kättesaadavus tingitud oli, siis minugipärast võib teema lukku panna.

Comment

Võiks ikkagi anda ka teistelegi Timukatele teada asjast.Asi annaks siis kas positiivset või negatiivset vastukaja nendele isetegijatele.Annab aimu,kas tellida või osta poest.Mitte,et mul midagi nende isetegijate vastu oleks.Sai isegi käidud Hipi kõlareid Pärnu maantee komisjoni kaupluses vaatamas,paraku ei lubanud "sisedisainer"kõverate servadega kaste osta.
                            Kõike head lootes R

Comment

Niipalju kui mina Hipiga asju ajanud olen, pole midagi halba öelda.
                              Väga abivalmis, asjalik ja tunneb oma tööd.

Mingi maksmata summa eest jalamaid politseisse minna, on vist natuke liig.

Kiiret paranemist, Hipi.

Comment

Küllap Smoking, ma oletan, just seetõttu teema algataski, et avaldusega tegelikult üleliia kiirustada ei tahtnud.

Minu arvates on siin põhjust mõlema osapoole ajendeid mõista. On loomulikult selge ja arusaadav, et seniks kui kaalul on tervis ja vaat et elugi, peavad kõlaritellimused ootama, teisalt ei saa suhteliselt pikaks ajaks täielikku teadmatusse jäetud tellijalt eeldada, et ta oma tehingu/raha pärast muretsema ei hakka.

Aga loodan minagi loole igatpidi toredat lõppu.

Comment

Working...
                                X