Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Väike mõte...koguda detaile.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Väike mõte...koguda detaile.

    Tekkis selline mõte, et hakkaks koguma vene transistore. Päris esimestest, mida hakati tootma kuskil 50ndatel (olid mingid П1, П2 jms - oma ihusilmaga neid näinud pole) kuni tänapäeval venemaal toodetavateni välja. Esialgu piirduks ainult transistoritega, siis oleks piirid veidi kitsamad, hiljem ehk lisaks ka muid komponente - teised pooljuhid ja mikroskeemid.
    Oma vene komponentide kogu on praeguseks üsna kokku kuivanud, ruumipuudusel on neid järk-järgult paremetele jahimaadele saadetud. Midagi veel leidub, aga hetkel võtaks vastu kõik mis kellelgi pakkuda on, eelkõige võimalikult palju erinevaid transistore ja ka muid komponente. Eelistatud on uued kasutamata isendid, aga vähemlevinud asjad võivad olla ka kasutatud või isegi plaatidel.
    Üldiselt eelistaks selliseid pakkujaid kellel leidub midagi, mida enam ise ei vaja, aga pole veel raatsinud ära visata, ehk siis esialgu üritaks saada ilma rahata, hiljem kui kogul on juba mingi selgroog olemas ja kellelgi on pakkuda selliseid asju, millest ilma rahata loobuda ei raatsi, siis on mõeldav ka juba midagi maksta või vahetada millegi muu vastu (leidub uusi kaasaegseid komponente, mida vahetuseks pakkuda).
    Tallinna piires üritaks ise järgi tulla, teistes eestimaa paikades tuleb paraku posti teel saata, sel juhul siis peaks pakkuma pisikest sümboolset vaevatasu + postikulude hüvitamist.
    Tavaliste laialtlevinud asjade puhul eelistaks korraga suuremaid koguseid, paari MП40 pärast ei tasuks ilmselt kummalgi poolel vaeva nägema hakata.
    Aga põhiline küsimus oleks ikka selles, kas sellisel asjal on üldse enam perspektiivi? Kuna loota saab ainult foorumikaaslaste peale, siis kuulaks väheke maad, kas kellelgi üldse on enam midagi alles või on juba selline kraam kõik prügimägedele jõudnud.
    ...

    #2
    Vs: Väike mõte...koguda detaile.

    Miks mitte. Eeskujusid on vene netis küllalt:
    www.old-details.ru ; www.la3.ru ; www.oldtriod.ru jne.

    Comment


      #3
      Vs: Väike mõte...koguda detaile.

      Jah, ühele nendest lehtedest sattusin ükspäev minagi, sealt selline idee tekkis ka. Kahjuks eesti pisike ja siin ilmselt see kogumine raske võrreldes venemaaga.

      P.S.

      Sorry et teema valesse kohta tegin, mõtlesin tükk aega millise alateema alla postitada, aga ei leidnud nagu sobivat kohta. Nüüd siis peaks see asi paigas olema
      ...

      Comment


        #4
        Vs: Väike mõte...koguda detaile.

        Iseenesest hea mõte aga siis nagu muuseumi põhimõttel või? Või oma kasutuseks? Sisu siis peab töötama või pole see oluline?
        Kui muuseumi põhimõttel siis ilmselt oleks ka omaltpoolt nõus abistama kui asi edasi areneb. Vene pooljuhte eriti ei kasuta enam aga midagi vast leiaks. Kui suuremad mikroskeemid kogumisestaadiumisse jõuavad siis leidub (plaatidel) roosasid/valgeid kullatud viikudega/metallist kristallikattega kive mida kauplusenimekirjadest eriti ei leia . Pm. on vana suure sovietiajastu 80-te korraliku külmkapimõõtu arvutist roogitud plaadid, iseenesest masin töötas kui see laiali kisti...
        Hoian siis veel plaate alles .
        Pasiivjuppe (takisteid/kondesi) mida Mil pm. kasutas, neid saaks ka eksponaatideks (uued). Aga vist läksin juba liiga laiaulatuslikule mõttele...
        Kui huvi millalgi tekib siis PS.
        -superradical-

        Comment


          #5
          Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

          Mõte on tore, aga kuidas seda värki eksponeerida? Toa üks sein teha stendiks? Siis peab klaasuksed ette tegema, muidu kogub tolmu. Kile sisse raamatusse nagu ka ei mahu. Kollektsioneeriks isegi, kui miski mõistlik lahendus oleks. Seda ei pruugi karta, et vanast ajast midagi alles jäänud pole. Alles paar päeva tagasi andsin kasutaja Holtile kotitäie vanu lüüte, milledest osad olid kasutamata ja aastaarvuga koguni 1958. Tiigi poes on ka kindlasti kastiga igasugu rariteete.
          Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

          Comment


            #6
            Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

            Esialgu plaan lihtsalt karpi koguda, hiljem ehk midagi netti üles panna, koos piltide ja väikeste kirjeldustega. Eks selle peale saab siis mõelda kui kogul juba mingit tegu ja nägu on. Stend vms oleks muidugi tore, aga kahjuks selle jaoks pole eriti ruumi.
            ...

            Comment


              #7
              Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

              Ega vist seda klaasist stendi kodus väga palju huvilisi ei külasta, Kollektsionääri enda südant soojendab eksponaat ka karbis ja lauasahtlis olles. See siis minu sügavalt subjektiivne arvamus. Ürita siis ainult pooljuhtidega piirduda , ise elasin sedasorti hulluse läbi paarkümmend aastat tagasi, kui kogusin elektronvaakumseadiseid. Vene aeg lõppes, sõjavägi lahkus ja kõike liikus hunnikutena. Mingi hetk, kui seda kogu (ainult 1 eksemplari kaupa) oli juba 4-5 kuupmeetrit kahetoalise korteri tingimustes, saabus tõehetk ja maha ma need klaasist ja keraamikast sarvikud müüsin...

              Comment


                #8
                Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                Eks igasuguse kogumise juures ongi kaks või vähemalt üks suur miinus - esimene ruumipuudus ja teine raha. 4-5 aastat tagasi sai aktiivselt mobiiltelefone kogutud. Siis hakkasid mõlemad asjad tunda andma, esiteks jäi ruumi väheks ja lõpuks hakkas rahast ka kahju. Moblakogu praegugi alles, loobuda eriti veel ei raatsi, aga lähiajal tuleb see samm ilmselt ette võtta.
                Selles mõttes vanad elektroonikajubinad on ehk parim asi mida koguda - eriti palju ruumi ei võta ja võimalik odavalt või suisa tasuta kätte saada. Muidugi jah, kui piirduda pisemate asjadega.
                ...

                Comment


                  #9
                  Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                  mis ikka mõelda, hakka pihta, eks näha kuhu jõuab otsapidi

                  Comment


                    #10
                    Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                    Ise hakkasin kunagi arvutiprotsessoreid kõrvale panema, otseselt ei kogu aga korjan kasti, vahepeal tegin igavusest nimekirjagi hetkeseis kuskil 220 erineva protsessori ringis, palju kokku on ei teagi, mõnda on näiteks 10 eksemplari jne. Keraamilised vanemad mida palju topelt oli viisin vahepeal isegi metalli, oli vist 750 EEKi kilo. Kui kellelgi huvi vanemate prosede vastu või midagi ära anda võib ühendust võtta saab vahetada või mingit kaupa teha. Hetkel on põhimõtteliselt puudu näiteks kogu nõuka aegne toodang, samuti vähe liigub alla pentiumi protsessoreid. Teemaalgatajale leiaks kah ilmselt igasugu nõuka transse, kullatud jalgadega on muidugi vähe need rändasid ka kunagi enamuses kokkuostu.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                      Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                      ise elasin sedasorti hulluse läbi paarkümmend aastat tagasi, kui kogusin elektronvaakumseadiseid. Vene aeg lõppes, sõjavägi lahkus ja kõike liikus hunnikutena.
                      Kas selliseid lampe ka liikus ? http://www.vt52.com/diy/myprojects/amps/gm100/gm100.htm
                      Mis lamp oli kõide suurem oma kogus?
                      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                        Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                        Kas selliseid lampe ka liikus ? http://www.vt52.com/diy/myprojects/amps/gm100/gm100.htm
                        Mis lamp oli kõide suurem oma kogus?

                        Oh Raunoke, vaata siia: http://forum.xdevs.com/viewtopic.php?f=13&t=249&start=0
                        -superradical-

                        Comment


                          #13
                          Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                          RaunoK viidatud lamp oli mul täitsa olemas, isegi mitu eksemplari käis läbi. Kõige suuremad jurakad olid siiski ümmargused radarite kineskoobid ja neid ei saanud ka paraku ilma originaalkastita hoida, mis riistast endast veel poole suurem. Kõik need vesijahutusega jurakad on enamasti inimsõbralikus penoplastist pakendis.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Re: Vs: Väike mõte...koguda detaile.

                            see GU-23 on lõbus lamp, saaks hea boileri kyttekeha
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                            Comment

                            Working...
                            X